Čaute aký máte názor tí čo ste zaočkovaní na astru zenecu ? Ja som taký bojko, bala som sa o mamku aby nedostala covid...(lieči sa na tlak cez 10r). Robí v školstve v jedalni a idú uz aj oni sa očkovať teraz cez víkend s astru... Ze všetky kolegyne idú, ze sa neboja... Ze lepšie niečo ako nič... Ale ja sa bojím ešte viac, ze jej niečo bude po tom očkovaní ako keby covid mala dostať... Viem, že sú aj také prípady, že po očkovaní dostali covid tak ci tak... A až taky silný, že ležia v nemocnci... No môj strach o ňu je veľký...
Presne,len aby potom mala moznost. Ja som tiez nechcela najprv, ale ked som zvazila vsetky okolnosti tak som sa dala a som rada. Mala som len mierne vedlajsie ucinky.
Ja som sa dala astrou, mam vysoky tlak lieceny od 30 a ine dg, vobec som nerozmyslala ze sa nedam, po ockovani som mala 1,5dna som mala teplotu do 38, bolesti svalov, klbov hlavy, nic zvlastne, vacsina mojich kolegov aj mladsich aj starsich aj bez akyvhkolvek diagnoz aj s chorobami malo podobne neziaduce ucinky. Moja teta, ktora ma 69 a tiez ma uz lieceny tlak atd, lekar vyhodnotil, ze astru odporuca, odporuca vakcinu akukolvek zo schvalenych cim skor, jej dg nie su prekazkou.
Tak mňa táto vakcína odrovnala na tri dni, ale už som ok, pravdupovediac , neviem si predstaviť očkovať tým moju maminu, je síce 75+, ale tie 40 teploty by nezvládla. Na druhej strane, iná cesta ako očkovanie asi nebude.
@hettinka za mňa určite počkať na Pfizer....ale neveim aký mechanizmus pri očkovnaí zvolia, či po týchto skupinách nedajú hneď rizikové skupiny a potom by automaticky ľudí z tejto skupiny očkovali Pfizerom...vôbec si to neviem predstaviť ako to chcú potom robiť.....ak by mala byť očkovaná Astrou, zvažujem račej Sputnik....ja som nad tým rozmýšlala ešte keď len hovorili že zmenia očkovaciu stratégiu, ak by mame dali Astra Zenecu tak by som ju prihlásila na Sputnik....Astra má účinnosť 70%,Sputnik 90%, asi tak...
Mamka ma toho roku 59... Ale ja sa aj tak bojím... A áno, máme pacientov v nemocncii co sú po prvom očkovaní a ležia na are... Alebo aj 2 máme čo sú po druhom očkovaní s Pfizer a majú covid momentálne ale nie sú na are... Sú to záchranári...
Niekedy je to lotéria ja poznám lekárku z Covid oddelenia, ktorú Pfizer zložil na 4 dni s teplotami nikto nevie ako zareaguje či na očkovanie či samotný Covid.
@hettinka inak asi by som počkala tie 2 týždne či sa vôbec Sputnikom začne očkovať a už sa budú vedieť aj aké boli reakcie na očkovanie.....fakt si neviem predstaviť človeka pre 70-tkou ak by schytal horúčku 39stupňov...horúčky pri Astre boli dosť bežné pri učiteľoch, preto sa ich veľa ani nechcelo očkovať, detto Astru odmietajú Nemci aj Francúzi.....
Myslíš ,že sú tam kvôli nežiaducim účinkom či ochoreli pokým im zabralo očkovanie?
Synova ucitelka je staršia pani, má snáď 100 iných diagnóz. Dala sa ockovat AZ a úplne v pohode, nemala žiadne vedľajšie účinky
Ja tiež poznám prípad že sa dali ockovat Pfizerom a mali vedľajšie účinky
Môj ocino je učiteľ, má 51 a dal sa zaočkovať Astrou ... jeden deň bol veľmi spavý a mal zimnicu ... na druhý deň komplet fit
link pre učiteľov od 56 rokov
!!!Registračný formulár je určený pedagogickým zamestnancom, ktorí sú vo vekovej skupine 56-70 rokov!!!
https://www.old.korona.gov.sk/covid-19-vactinat...
prosim ta nevymyslaj si tu veci a daj ten jeden dokaz ze po ockovani po urcenej lehote niekto dostal covid a ostal v nemocnici.
@teleskop vážne, ved obleč si skafander a chod do nemocnice... Ale netvrdím, že z vakcíny proste nakazil sa, lebo jeho telo ešte nebolo odolné proti vírusu
@mirkava Pfizer 95%, Moderna tiež cca 95%, Astra Zeneca bola prezentovaná účinnosť 60-70%, ale v posledných 2týždnoch je zo S
Škótska prezentovaná účinnosť 90% , ale s tým že len nebudeš mať ťažký priebeh, nasledijúca vakcína má byť Johnson and Johson tá má mať podobnú účinnosť ako Astra tých60-70% ale pichá sa iba v 1dávke.....na ostatné vakcíny sa čaká
Aj po Pfizeri mozu byt vysoke horucky. Poznam 5 zaockovanych - 3 mali po druhej davke horucky okolo 39, ale len jeden den. Dalsi bolesti hlavy a pocit na vracanie. A jeden nic. Astrou ockuju vo velkom Briti, zacali najstarsimi obcanmi iba v tlaci som nepostrehla, ze by hlasili nejake problemy. Tu reakciu asi treba ocakavat, preventivne hned dat nieco od horucky, ako pri babatkach....
@hettinka No cez ten asi išla moja mama... Lebo aj ostatní nepedagogický personál mohol ísť... Keďže v škole ich robí dosť a sú v častom kontakte s deťmi... Upratovačky, školníci, kuchárky v jedalni.... Atď tak idú aj oni
Čo dodať? no idú Astrou očkovať aj ľudí od 60-70rokov....ak sa nedá zaočkovať tento víkend, smola....môže čakať aj 3-4mesiace kým na ňu príde rad.....