Ahojte chcem sa poradit a prečítať si nejaké názory o saunovaní vo školkach. Rozmyslame ze maleho dame do skolky a jedna tu u nas ponuka aj saunovanie. Mne osobne to príde velmi čudné a cez čiaru, pretoze deti su v saune nahé, max. Prikrite nejakym uterakom.. Nikdy by som nedovolila aby moje dieta bolo nahe s nejakym dospelakom vo skolke..
@dan222 u nás sa saunuju v plavkách, nie je to klasická sauna ale infra sauna. Myslím si že keby vo Vašej škôlke bola klasická sauna, učiteľka si nechá plavky. Skúste sa opýtať nejakej mamičky, ktorá tam už má dieťa (napríklad cez fb alebo tak). Pochybujem že učiteľka je s deťmi nahá. A nahí škôlkari - no, keď sa prezliekajú do pyžamka na spanie, keď sa sprchujú po bazéne, atď., tiež sú chvíľku nahí...🤷 Myslím si že deti z toho medzi sebou nerobia nejakú vedu.
Mňa odmala na niečo také neučili, ba naopak a teraz ako som s priateľom ktorému odmala bolo učené si zvyknúť na nahé telo mi sauna vôbec nevadí, vždy som sa hanbila a mala okolo seba tú plachtu a popritom to vôbec nie je zlé. Aj keď si myslím že by deti nenechali úplne nahé spolu s vychovavateľkami chodiť po saune, informovali ste sa viac akoby to prebiehalo? Alebo tam bolo rovno spomenutá nahota?
Sauna je super. Syn chodí na plavecký kde idú potom do sauny. Nebýva chorý.
@dan222 ked mu v skolke pomaha ucitelka prezliect, lebo sa pocika alebo obleje, alebo mu ucitelka utiera zadok po potrebe, je to ok? Inac saunovanie v skolke povazujem za totalny nezmysel, ak to nie je po plavani v zariadeni pre plavanie malych deti.
@belllinka pisali sme to iste sucasne 🙂
Niektore uz fakt nemate mieru, proti comu sa stazovat a protestovat 🙂
Sauna je úplne super na imunitu. Bodaj by to každá škôlka mala. Jediné čo mi vadí, že ľudia chodia do sauny v plavkách. Má sa chodiť v plachte. Plavky nie sú vhodné na saunovanie, pretože sú z umelých vlákien a tie sa pri vysokej teplote uvoľňujú a potom dýchame výpary. Detto sa plavky v saune aj zničia. Ja momentálne rozmýšľam kúpiť saunu aj domov. Akurát teraz večer sme sa vrátili z mobilnej sauny.super zážitok, lepšie sa spi, pokožka prekrvena, zbavená toxínov.
Dakujem za reakcie. Áno aj ja si myslím ze sauna je super na imunitu, mne len prekaza ta predstava ze moje dieta sedi v saune nahe napr 15 min s ostatnymi, pride mi to čudne, ak sa saunuju v plavkach alebo v župane OK ale nahe nie. Jasne ked ho ucitelka prezlieka alebo utiera po wc ze ho vidi ale to je len na chvilu a teoreticky len ona, ked sedia spolu v saune sa vidia navzajom a dlho.. Taktiez by mi prekazalo aby moje dieta pobehovalo v skolke nahe ako to bolo v inom prispevku pisane, ze sa dieta vyzlecie v jednej miestnosti a potom nahe prebehne do druhej kde sa oblecie do pyzama. Skor som za to aby si pyzamo obliekol na spodne pradlo.. Spat k saunovaniu, to som citala na ich stranke ze pred saunovanim sa vyzlecu, odlozia si oblecenie spodne pradlo a zoberu si uterak a idu dnu, tam si spievaju atď. A po saune sa este natru olejom... Ak sa tym uterakom aj zakryju tak je to akotak OK.. Nie niesom prehnane citliva len sa snazim chranit svoje dieťa.. Uchylakov je všade dosť, same reportaže ako sa napr. Na taboroch sexualne zneuzivaju deti.. Opatrnosti nieje nikdy dost čo sa tyka ochrany vlastnych deti
@dan222 sauna pre deti super a co sa týka tej nahoty tak medzi deťmi v takom veku nevidím na tom nic zle, skôr mi príde čudné prečo by sa nemohli navzájom vidieť. My sme chodili na plavecky zo školy cely prvý stupeň, v sprche aj v šatni sme sa videli, samozrejme vtedy to uz bolo oddelené dievčata a chlapci. Celým životom sa stretávame s nahotou, rovnako na telesnej ked sme sa prezliekali, v dospelosti práve ta sauna, posilka a iné. Takto to bude pre deti len prirodzene. Do určitého veku, čo je napr. aj ten skolkarsky by som nahotu medzi deťmi neriešila. A tá učiteľka, tak neviem či je nahá, aj ked myslim ze nie, no keby aj bola, žiadna trauma v deťoch z toho nehrozí. Je to učiteľka, ktorá ťa počas dňa má suplovať, takže ak treba utrie zadok, prezlečie dieťa lebo sa počuralo a čokoľvek iné čo robíte aj doma a je možné že dieťa pri tom nie je uplne oblečené. Takže za mňa je to v poriadku.
moja dcera chodila v skolke do sauny a velmi rada na to spomina.. pani ucitelky ani neboli v plavkach, mali tricko a kratasy, kedze slo o male deti, viac ako 15min tam neboli.. saunu mali priamo v skolke, chodilo ich max 10 a po saunovani sa sprchovali, cize tak ci tak je tam to dietatko nahe..
zaroven som ucitelka a tvoje otazky ma trosku prekvapili, lebo ak by chcel niekto (nedajboze) ublizit v skolke dietatu, nepotrebuje na to saunu..
Ahoj, pracujem v skolke a ak by sme malj saunu,skakala by som od radosti.Je to super vec. Chapem,ze chces chranit svoje dieta,ale tym ze mu budes odopierat veci,mu nepomozes.Aj tak sa mu moze v zivote stat nieco zle.Jedine a najlepsie,co pre neho mozes urobit je ho od malicka ucit,samozrejme nalezito k veku,aby si uvedomovalo kde ma hranice intimnej zony,ake chovanie je uz cez ciaru a ze ti moze 100 % doverovat sa zverit s cimkolvek pre co sa citi neprijemne.A byt sama vnimava voci jeho zmenam nalad aby si dokazala vycitit,ze sa cosi deje.
@dan222 ale ved pises, ze ucitelka ti nevadi, tak kto by mal byt ten uchylak? Ostatne deti? Moje deti bezne behaju nahe cele leto, na dvore, pri kupani v prirode a doma su nahe vlastne furt, neriesim
Moje deti mali saunu a nikdy tam neboli nahe
Som ucitelka v MS a zatial v kazdej MS v ktorej som mala skusenost, tak sa deti vyzliekli pred spanim a presli bud do druhej miestnosti obliect pyzamko alebo ak spanie bolo v tej istej miestnosti tak presli cez tu miestnosť. Deti beru nahotu prirodzene. A este som sa ani nestretla s tym, ze nejaky rodic by to riesil a vadilo mu to. A mimochodom ked sa pocika a prezlieka ho, nevidí ho len ucitelka, samozrejme ho musi prezliecť pred ostatnými deťmi, predsa kto by s nimi zatial bol, nefunguje to tak ze sa ucitelka schova s dietatkom niekam do satne len nech ho nikto nevidi hole.
A spať v spodnom pradle nieje najprijemnejsie, ani najzdravsie.
A k tej saune, je to ta ista nahota ako pri prezliekani a učiteľka naha 100% nebude
@dan222 Ako dieta som chodia zo skolky do sauny,boli sme tam s vychovavatelkami.Nic divne na tom nevidim.