Ahojte, toto mam pri slabinách asi 2hý deň. Najprv to bolo ako vyrážka a dnes som sa zobudila s tým že už aj okolie mám zapálene. Nie je to vyrážka na vytlačenie, neviem či to môže byt chlpok zarastený alebo čo. Aj ma to boli na dotyk..
Ďakujem za vaše rady.
@lartuna28 jj štípanec. Neviem či treba bežať na pohotovosť, u nás to máva manžel bežne, keď robí v záhradke. Sú to nejaké malé potvorky, ani si nevšimne, kedy ho to štipne a potom takýto flačisko aj dva týždne... Ale teda - možno teba kuslo niečo iné, netuším 🤷. U nás sú to také mini mušky, či čo to. Neviem, lebo ja do záhradky nechodím, takže mi to len manžel popisoval.
@lartuna28 nie, muž to vždy len nechal odznieť. Len sa rozčuľuje, že zas má také fľaky. Prvé razy ho to trochu vyplašilo, ale teraz už ho to skôr rozčuľuje, že vyzerá jak keby mal doma ploštice alebo čo 🙂. Ak ťa to svrbí, daj trochu fenistilu. Ale - netvrdím, že je to to isté 🤷. Len z obrázku ten fľak vyzerá veľmi podobne.
@lartuna28 chodte v pondelok k obvodnemu
Nezatazujte pohotovost!
@taktotedanie Myslite teda že s tým treba ísť?
@lartuna28 ano ak to do pondelka nezmizne
Ak sa ti tam zajtra zacne tahat cerveny pasik, tak na pohotovost. A teraz si daj antihistaminika, zodac a pod.
@lartuna28 ja by som to najprv potrela alpou 🤷♀️ Alebo nejakou palenkou 🙈
@lartuna28 ja by som šla, a nire ze nezaťažuje pohotovosť, to co už je. Platíme si odvody myslím dosť vysoké, lekári sú platený z našich daní, ja som to jednej pani doktorke vysvetlila, hneď prestala byť nepríjemná. Veď pohotovosť nie je urgentny príjem. Inak Borelia potrebuje trosku vyzriet, aby sa potvrdila z krvi.... Ak máš možnosť, chod zajtra sa poradiť do lekárne, tie magistry co v nich sú, sú koľkokrát fundovanejsie ako ktorýkoľvek lekár (skúsenosti z posledného polroka, kedy ma posielali k psychológovi a k ortopédovi) až kým neprišli na boreliu, najjednoduchšie je, keď nám niekto povie, že sme mimo, a ze nám nič neni.... Radšej ísť aj 5x zbytočne ako neskoro...
@lartuna28 to nemusí byť len kliešť, ak si nebola doteraz, ráno určite k Dr, a nenechať sa odbiť, na odbery mate nárok, a určite aj kontrolný o mesiac. Ten by mal byť, ak by sa ešte nič nepotvrdilo.
Teraz pozerám ze si z veľkého bielu, ak Dr usúdi, že nevie co to je, ja by som sa pýtala na infekčné na Kramáre, sú tam úžasní lekári, mam skúsenosti s každým jedným, čo sa tam striedajú, robia aj nad rámec odbery, nezanedbaju nič
Tam ti spravia odber na všetko možné, takto mi zistili aj pľúcne chlamýdie aj napriek tomu, že som vôbec Nekaslala a pekne mi ich preliečili....
Je to kusanec Od chrobaka uz infikovany. Normalne neradim pohotovost, ale v tvojom pripade tam utekaj, potrebujed antibiotic