Aký mám zdravotný problém?

lartuna28
4. feb 2023

Ahojte, toto mam pri slabinách asi 2hý deň. Najprv to bolo ako vyrážka a dnes som sa zobudila s tým že už aj okolie mám zapálene. Nie je to vyrážka na vytlačenie, neviem či to môže byt chlpok zarastený alebo čo. Aj ma to boli na dotyk..

Ďakujem za vaše rady.

oslo1
4. feb 2023

Je to kusanec Od chrobaka uz infikovany. Normalne neradim pohotovost, ale v tvojom pripade tam utekaj, potrebujed antibiotic

mikadooo
4. feb 2023

@lartuna28 jj štípanec. Neviem či treba bežať na pohotovosť, u nás to máva manžel bežne, keď robí v záhradke. Sú to nejaké malé potvorky, ani si nevšimne, kedy ho to štipne a potom takýto flačisko aj dva týždne... Ale teda - možno teba kuslo niečo iné, netuším 🤷. U nás sú to také mini mušky, či čo to. Neviem, lebo ja do záhradky nechodím, takže mi to len manžel popisoval.

lartuna28
autor
4. feb 2023

@mikadooo na pohotovosť s tým nejdem. V záhradke ani nikde som nebola tak netuším 🥲 natierali ste si to niečim?

mikadooo
4. feb 2023

@lartuna28 nie, muž to vždy len nechal odznieť. Len sa rozčuľuje, že zas má také fľaky. Prvé razy ho to trochu vyplašilo, ale teraz už ho to skôr rozčuľuje, že vyzerá jak keby mal doma ploštice alebo čo 🙂. Ak ťa to svrbí, daj trochu fenistilu. Ale - netvrdím, že je to to isté 🤷. Len z obrázku ten fľak vyzerá veľmi podobne.

lartuna28
autor
4. feb 2023

@mikadooo nesvrbi práveže, len na dotyk ta vyrážka trosku boli 😪 no neviem, počkám do pondelka ak to nezmizne pôjdem s tým na pohotovosť.

maxxim
4. feb 2023

@lartuna28 vyzerá to ako kusanec od pijaka. Kedze si tam kliesťa nemala, pravdepodobne nie, tak mozno od nejakeho chrobaka. Si si istá že nemóžeš mať v postelnej bielizne potvorky menom plostica?

lartuna28
autor
4. feb 2023

@maxxim neviem, ale Myslize že toto je kusanec od ploštice?? Len na jednom jedinom mieste? Priateľ nemá na tele nič.

taktotedanie
4. feb 2023

@lartuna28 chodte v pondelok k obvodnemu
Nezatazujte pohotovost!

lartuna28
autor
4. feb 2023

@taktotedanie Myslite teda že s tým treba ísť?

taktotedanie
4. feb 2023

@lartuna28 ano ak to do pondelka nezmizne

hrabovo
4. feb 2023

@mikadooo taka mini muška stipla aj mňa a vykľul sa z toho Borelia a dlhé týždne na atb, problémy zdravotné už od júla

maris5
4. feb 2023

Ak sa ti tam zajtra zacne tahat cerveny pasik, tak na pohotovost. A teraz si daj antihistaminika, zodac a pod.

simulienka2207
4. feb 2023

@lartuna28 ja by som to najprv potrela alpou 🤷‍♀️ Alebo nejakou palenkou 🙈

lartuna28
autor
4. feb 2023

@maris5 ach, mám z toho normálne strach čo to môže byt 🥹🥹🥹

lartuna28
autor
4. feb 2023

@hrabovo aké ste mali problémy z toho? Mám normálne z toho paniku čo to mám.

hrabovo
4. feb 2023

@lartuna28 bolesti kĺbov a svalov, zdurene uzliny na slabinách. Netreba oanikarit dopredu, môže to byť obyčajný stipanec, ktorý za pár dní zmizne. Ja som ho mala dlho, nezmizol, bol ohraničený. Robili mi na infekcnom odber. Po mesiaci kontrolný.

lartuna28
autor
4. feb 2023

@hrabovo tak myslite že mám ešte počkať zo 2 dni a ak by sa nič nezmenilo ísť s tým na pohotovosť? Verím, že je to len štípanec

hrabovo
4. feb 2023

@lartuna28 ja by som šla, a nire ze nezaťažuje pohotovosť, to co už je. Platíme si odvody myslím dosť vysoké, lekári sú platený z našich daní, ja som to jednej pani doktorke vysvetlila, hneď prestala byť nepríjemná. Veď pohotovosť nie je urgentny príjem. Inak Borelia potrebuje trosku vyzriet, aby sa potvrdila z krvi.... Ak máš možnosť, chod zajtra sa poradiť do lekárne, tie magistry co v nich sú, sú koľkokrát fundovanejsie ako ktorýkoľvek lekár (skúsenosti z posledného polroka, kedy ma posielali k psychológovi a k ortopédovi) až kým neprišli na boreliu, najjednoduchšie je, keď nám niekto povie, že sme mimo, a ze nám nič neni.... Radšej ísť aj 5x zbytočne ako neskoro...

lartuna28
autor
4. feb 2023

@hrabovo dobre ďakujem. Aktuálne to vyzerá takto

hrabovo
4. feb 2023

@lartuna28 mam pocit, ze sa ti tam robí ohraničenie, alebo je to len zla foto?

lartuna28
autor
4. feb 2023

@hrabovo už je zle svetlo. Skúsim to ráno

hrabovo
4. feb 2023

@lartuna28 jasne, hlavne kľud, všetko sa dá riešiť 😉

maxxim
4. feb 2023

@maxxim ak ste si to neskrabala a vznikol vám takto ohranicený zápal, môže to byť aj z toho.
Neriesil bybsom to hneď, pockajte a ak sa to bude rozsirovať tak v pondelok ku doktorovi

loliki
4. feb 2023

@lartuna28 Borelióza? Ale tá býva trošku iná. Natrieť Fenistilom.

lartuna28
autor
5. feb 2023

@hrabovo myslím že je to lepšie. Okolie už nie je červene. Pozrite

lartuna28
autor
5. feb 2023

@loliki momentálne je to zase takéto červene. Mám s tým ísť na pohotovosť? Čo to môže byt? Kliešťa som nemala

hrabovo
5. feb 2023

@lartuna28 to nemusí byť len kliešť, ak si nebola doteraz, ráno určite k Dr, a nenechať sa odbiť, na odbery mate nárok, a určite aj kontrolný o mesiac. Ten by mal byť, ak by sa ešte nič nepotvrdilo.
Teraz pozerám ze si z veľkého bielu, ak Dr usúdi, že nevie co to je, ja by som sa pýtala na infekčné na Kramáre, sú tam úžasní lekári, mam skúsenosti s každým jedným, čo sa tam striedajú, robia aj nad rámec odbery, nezanedbaju nič
Tam ti spravia odber na všetko možné, takto mi zistili aj pľúcne chlamýdie aj napriek tomu, že som vôbec Nekaslala a pekne mi ich preliečili....

loliki
5. feb 2023

@lartuna28 Ja ozaj netuším, od čoho to je. Ak môžeš, zajtra choď k lekárovi. Mňa raz uštipla asi užovka (v malinách). Noha bola červená, boľavá, zapálená s 2 bodkami po uhryznutí. Ponatierala som ju všetkým možným a prežila. Myslím, že aj toto prejde, ale netuším z čoho to je.