Aký make up a púder mi vydrží celý deň?

norika84
31. jan 2016

Ahojte. Možno sú tu už diskusie o rôznych make-up-och a púdroch, avšak ja som už zúfalá. Ako zistím, aký makeup a púder je vhodný na moju pleť? Hľadám niečo, čo bude vyzerať pekne prirodzene a vydrží celý deň. Keď občas stretnem nejakú babu, ktorá má krásnu visage, vidím, že má kvalitnú makeup aj puder, tak ma hnevá, že ja neviem prísť nato, čo je pre mňa vhodné.
Nemám úplne čistú pleť, avšak ani žiadne veľkú pupáky. Skôr potrebujem zakryť čierne bodky a pár nerovností pleti. Poraďte, čo by sa mi mohlo hodiť? Príp. ako z tej veľkej ponuky nájsť vhodný make-up a púder, ktoré by vyzerali prirodzene a sviežo? Ďakujem

limetka69
31. jan 2016

Rimmel stay matte. Nebudes lutovat. Stoji cca 3€ je husty, matny, rovno akoby s pudrom a dlho drzi. U mna no. 1 konecne make up po ktorom sa hned nelesknem a fakt vydrzi. Lepsi som este nenasla 😀

alaguema
31. jan 2016

@norika84 ad 1: "čierne bodky" treba čistiť a nie zakrývať. Je to nečistota pleti, ktorej nepomôže žiadny make-up. ad 2: výber make-up-u je individuálna záležitosť. Čo vyhovuje mne, nemusí tebe. Ale je pár všeobecných pravidiel. Ak chceš svieži vzhľad, rozhodne si nekupuj žiadny matte, zvýrazni každú vrásočku a rozširené póry, ale obvykle dobre kryje. Ja osobne ho ale nepoužívam, lebo čistá a pestovaná pleť nepotrebuje nejak extra kryť, ale iba zjednotiť tón. Takže pre svieži vzhľad hľadaj rozjasňujúci make-up a na to minerálny púder. Ideálne je pod make up použiť bázu a ak chceš dokonalé líčenie, tak aj rozjasňovač, bronzer a farbu na líca, ktorými tvár kontúruješ, aby nevyzerala plocho a make up nepôsobil ako maska.

salehouse
7. apr 2016

skúste pozrieť u nás, máme výborný makeup MAXFactor, ktorý skutočne stojí za vyskúšanie a za dobrú cenu. Treba len vybrať odtieň. 🙂
http://www.salehouse.sk/plet-a-licenie/tvar#/so...

veronickas
7. apr 2016

La Roche-Posay Toleriane Teint Fluide fluidný make-up pre citlivú pleť SPF 25
Jednoznačne najlepsi, používam ho uz roky. Cena okolo 20€ a vydrží mi rok

duplessis
8. apr 2016

ahojte, používam Rimmel match perfection. Bola som s ním už asi 3 roky najspokojnejšia zo všetkého čo som kedy vyskúšala. Lenže mi vadí, že keď si ho nanesiem, vyzerá to úplne perfektne, taká zjednotená, jasná pleť, no už po takých dvoch hodinách sa tá "jasnosť" zmení na lesk a dovečera vyzerám ako jeden leský fľak ( a to si make up počas dňa upravujem). Vačšinou sa mi aspoň cez zimu pleť trocha presušila, no tohto roku veru nič. Cez leto je to horor- lesknem sa ako salónka. Neviete poradiť?

mambu
7. apr 2023

@limetka69 Ahojte dievčatá, ak by ste mali doma veci na líčenie ktore nepoužívate, veĺmi rada by som ich využila v divadle. Rúže, ceruzky, make up, tiene, pudre......čokolvek
Srdečne vopred ďakujem