Aký jogurt si kupujete pri histamínovej intolerncii?

brna1989
19. jan 2021

Ahojte, tie ktoré máte HIT , aký jogurt biely si kupujete?prosím presnú značku.alebo ,čo si mám všímať pri kúpe?ďakujem

kacena4
19. jan 2021

my smotanovy a co najmenej e-cok, nespomeniem si presne, ale dcera ma rada zvolensky

szdan
19. jan 2021

@brna1989 ja len tami bez laktózy. Asi ta sklamem, ale hit je taka mrska, musíš skúsiť na sebe. Co sadne jednému, nemusí inému s hit. Samozrejme, čo najmenej "umeliny" aby bolo.

jana_eyre_2
19. jan 2021

Musíš skúsiť na sebe, ale vo všeobecnosti sa odporúča poriadny smotanový.. nemal by sa probio, tie dráždia.. mám syna a muža s hit.. kupujem napr.banovecky..

brna1989
autor
19. jan 2021

@jana_eyre_2 toto ma zaujíma.je to dedičná záležitosť?

jana_eyre_2
19. jan 2021

@brna1989 to veru neviem či to je dedicne.. obaja sú rovnako alergickí (ná rovnaké veci), ale mužovi zistili hit na základe nejakých príznakov len pár rokov dozadu čo dovtedy nemaval.. syn napr.nemal také ťažkosti čo by som vedela pripísat hitke, len alergické prejavy a zistili mu to na imunoalergologii.. ostatne deti hit nemajú..

mirkarose
19. jan 2021

Dobry vecer. Chcem sa spytat, ci mavate pri hit aj extrasystoly. Ja ich mam momentalne najviac vecer. Asko sa ich zbavim. Je to hrozny pocit. Dakujem .

tt247
19. jan 2021

@mirkarose Dolpniť magnézium. Napríklad si kúp v lekárni Magnerot.

mirkarose
19. jan 2021

A naozaj to pomaha? To su hrozne stavy. Aj teraz lezim v posteli a nie a nie prestat. Idem sa z toho zblaznit

tt247
19. jan 2021

@mirkarose Áno. Pri takýchto stavoch sa ako prvé dopĺňa magnézium. Napríklad aj pri kŕčoch, zášklboch atď. Ale nečakaj hneď zázraky. Treba užívať dlhšie. Aj dva mesiace. Spočiatku vyššiu dávku, postupne znižovať. Opýtaj sa na nejaký doplnok v lekárni. Napríklad, čo som spomenula. Kúp ale kvalitnejší, nie len nejaké šumivé tabletky. Držím prsty.

mirkarose
19. jan 2021

@tt247 dakujem krasne😊

marianarem
20. jan 2021

@brna1989. Ano moze to byt dedicne, existuje viacero genov, ktore ovplyvnuju tvorbu/funkcnost enzymov rozkladajucich histamin. Narychlo som nasla toto, ak viete po anglicky:
https://www.geneticlifehacks.com/histamine-into...

brna1989
autor
20. jan 2021

A čokoládu môžem horkú?

szdan
20. jan 2021

@brna1989 čokoláda patrí k rizikovym potravinám.
Na nete určite nájdeš tabuľky, od ktorých sa môžeš troska odpichnut

brna1989
autor
20. jan 2021

@szdan ďakujem za rady ☺️

lyci
20. jan 2021

ziadny. jogurty by sa nemali vobec

brna1989
autor
25. jan 2021

Ahojte ženy, mňa ešte napadla otázka k HIT.neskutočne som nabrala v oblasti brucha.alebo skôr oblasť žalúdka (je to asi tým nafukovaním?),plus som si všimla, že napr začiatkom týždňa sa odvážim a mám 78kil skoro a za také 2,3 dni mi to klesne aj o 2,3kila.Alebo naopak.

Ďalšie ,čo som si všimla, že má teda veľmi často preháňa ,aj 6,7x do dňa čista voda zo mňa ide.neskutočne bolesti žalúdka, bolesti hlavy (ktoré odznejú hneď po veľkej potrebe, máte takú skúsenosť aj vy?), Pocit na zvracanie, zimnica.
Chcela som len vedieť, či ste to aj vy zažili, zažívate.dakujem

szdan
25. jan 2021

@brna1989 musíš si dat ocistujucu diétu, jest nejakú dobu len to, čo ti nerobi zle. Ú mňa to bola len ryža, zemiaky, batat, kukuričná cestovina, ľadový šalát, mrkva, petržlen, brokolica, ryžové mlieko, ryžový polystyrén a v lete aj červený melón, králika a morčacie mäso iné som nezniesla.
Potom postupne pridávať po jednej nerizikove a menej rizikové potraviny.
Ja som dosť schudla, teraz už dačo išlo hore.
Mam lepšie a horšie obdobia, závisí veľmi aj od stresu a teda či "nezhresim". Nie je to ľahké, ja mam i reflux, aj keď zjem povoleného viac, mam poblém. Každý deň varím v dvojmo, keďže mam 4 deti doma a muža papkaca. Keď sme boli pozitívni, nemal mi kto kupovať čerstve mäso a do toho pokúšanie vianočných koláčikov. Zas som na polceste späť 🙈.
Ja mávam kŕče v bruchu, bolesti žalúdka aj pod ním, "vyzraty" jazyk a hrdlo, hlava ma bolieva (najmä z cukiny, tekvic a vlašských orechov co nám odsledované), veľmi nafúknuté brucho po niektorých potravinách až mi to tlači dakde pri žlčníku, dakedy pri pankrease a na ranu po slepaku. Zaha ma palieva, ale ta asi skôr z refluxu. A tie zimnice som mala tiež v tom najhoršom období. Aj krv mi brali, nič nenašli, takže môže byt.
A ešte ma kĺby bolievaju, bedrové asi najviac

brna1989
autor
25. jan 2021

@szdan ďakujem za rady a ako je možné ,že v krvi nič nenašli, ako ti potom určili HIT?dnes som mala ťažký deň,aj 10x má prehnalo.na raňajky som mala tvaroh a predtým kávu.ta mi robí stopercentne zle.je nejaká náhrada za kávu?ja ich vypijem aj 3 až 4 denne.milujem čokoládu a kečup a rajčiny
Mňa porazi , toľko potravín, čo nemôžem 🤸

szdan
25. jan 2021

@brna1989 myslela som tým, že žiaden zápal pri tých zimnici ach, nič. Takže sa iný pôvod zimnice a bolesti kĺbov, kosti nenašiel.
Ja mám za sebou len gastroenterológiu. V júni ma čaká imunológia, som tam obj. Takmer rok, u nás strašne dlhé čakanie na termín je.

szdan
25. jan 2021

@brna1989 ja som tiež kávový závislá, som nízko tlaká , pijem teraz 2 pressa s ryžový mliekom, pre mňa najmenšie zlo.
Čaje mi robiaa zle bohužiaľ, takže tými to nenahradím.
Dakedy na mňa príde už taký stav, ženám chuť plakať.
Ním varím, vypekam, nechcem aby tým trpeli. Ale ja pri tom trpím jak pes😩

brna1989
autor
25. jan 2021

@szdan ja som mala minulý rok zápal žalúdka.vraj sa to zvykne opakovať, je to chronické .. nechcem to zanedbať ani ja
Tie čakacie doby všade, katastrofa

brna1989
autor
28. jan 2021

Ahojte, prišli mi tie výsledky.tak mám tu HIT alebo nie?

livi07
13. feb 2022

Ahojte, prosím viete mi poradiť ktorý proteín je vhodný ak mám Hit?
Ďakujem

jamie1607
26. mar 2023

@brna1989 a @szdan Ak sa pýtate na kávu, mám skúsenosť so zmenou stravy, tiež som musela všetko zmeniť kvôli inej diagnóze ALE: do cesty sa mi dostala káva od autora diéty, na ktorú som prešla a ktorá mi mega pomohla.
Jeho káva sa volá Healtern a viem, že druh Trávenie pijú jeho pacienti aj s IBD chorobami aj HI. Neviem, presne ako to funguje, ale ja mám s jeho radami vždy dobrú skúsenosť takže určite odporúčam aspoň vyskúšať

ourhoferova
22. sep 2023

Ahojte.Mám tiež HIT na 40%...iba tie najnebezpečnejšie potraviny som vyradila a dva roky super.Teraz som mala oslavu,následne tri návštevy,kde nás ponúkali a čo sa mi stalo.Vystúpil mi vysoko tlak,závraty,zimnica sa striedala s horúčavou,nauzea,no hrôza. V práci mi ani kardiológ ,ani internista nevedeli tlak znížiť,Trvalo 6 hodín a postupne mi klesal a teraz je OK.Niekde som čítala,že môže tlak vystúpiť,ale moji doktori mi to vylúčili.Tak teraz sa to potvrdzuje ,že som mala veľa histamínu v sebe.Som unavená,ospalá,neistá.Z toho dôvodu Vám dávam do povedomia,že aj na toto myslíte