Aký je výsledok RTG Th chrbtice?

janulik270
11. júl 2022

Dobrý deň/Ahojte
Rozumie niekto RTG môže mi niekto popísať nerozumiem.sa tomu a k lekárka dostanem sa niekedy o 3mesiace ďakujem

mogaa
11. júl 2022

skolióza, treba cvičiť....najlepšie SMsystém....

taktotedanie
11. júl 2022

Skolioza chrbtice, treba ortopedicke a rehabilitacne vysetrenie, cviky

janulik270
autor
11. júl 2022

@mogaa to viem že mám skoliozu už asi 15rok a mám aj hrb ale presný popis by ma zaujímal
Mám silné bolesti hlavy,únava,bolesť pravej ruky je dosť slabá.Zaujima má presný popis megatransversus C7,Naznačené počínajú a chondroza C5/C6
Neurologická povedala že buď mám migrénu alebo postcovidovy syndróm prekonala som vážny covid.

joesvk
11. júl 2022

Skolióza hrudnej chrbtice /teda laicky povedané vykrivenie do boku/ a kyphotizácia krčnej chrbtice /napriamenie, pričom lepšie je zakrivenie - lordóza/ sú hlavné negatívne diagnózy, ktoré ti môžu spôsobovať tieto problémy.
Ostatné degeneratívne zmeny sú počínajúce =incipientné . Teda napr. mierne zmeny postihujúce platničky medzi C5/C6,aj mierne zmeny na hrubých stavcoch.
Megatransversus je variácia, že ten výbežok na C7 je trochu dlhší.

Mala by si športovať, lebo kosti a platničky sú jedna vec, ale chrbticu držia svaly.

janulik270
autor
11. júl 2022

@joesvk ďakujem za vysvetlenie
Behať momentálne nemôžem ťažšie sa mi dýcha mám vysoký tep v kľude až 140 za min.prekonsla som vážny covid
Max tak bicikel 🙂

joesvk
11. júl 2022

@janulik270 Kľudne aj bicykel, len treba dbať na pohodlné nastavenie sedadla. Pri každom športe sa spevňuje telo a sú aké také svaly.
Najvhodnejší na svaly chrbtice je cvičenie s lanom SM systém, ale čokoľvek, čo človeka baví je dobré robiť.

joesvk
11. júl 2022

A keď máš taký vysoký tep, šport treba určite, len postupne pridávať... Covid je ešte stále v mnohom neznáma. Dúfam, že sa ti to postupne upraví.

janulik270
autor
11. júl 2022

@joesvk keď sa dám do poriadku začnem opäť cvičiť SM systém mám doma lano
Covid má doriadil brutálne tlaky v hlave a denne únava uvidím čo povie kardiológ a tak musím nakopnúť 🙂

janulik270
autor
11. júl 2022

@joesvk pred rokom som má vážny cca rok liečila som sa v januári opäť ale omicron
A teraz za mesiac 3 druhý antibiotikum.zapal priedušiek.Dnes som bola po CD Rtg pľúc tak uvidím čo na plucnom nové povie lekárka snáď už ho nedostanem

joesvk
12. júl 2022