Aký to bol pocit? Veľmi ste sa báli?
A prebúdzanie bolo aké? Je pravda že tam človek môže trepať blbosti či dokonca stratiť pamäť?
prvu som asi trepala blbosti, neviem. tam mi aj vraveli, ze mam ratat od desat dole. pamatam si 10 🙂 to bola neplanovana operacia, bez predoperacnych. a druhu som zaspala uz ked mi davali injekciu. Vobec nic si nepamatam. Planovany zakrok. Zobudila som sa na izbe, kde boli vsetci pooperacni, sestricka ma privitala "medzi zivimi" a odviezli ma na izbu. Ozaj si moc nepamatas. Po prvej som akurat dost vracala, asi silna narkoza (kedze nebola planovana)
To je sekunda a vypne ta. Pri zobudzani som citila strasnu unavu....ze nechajte ma spat a nebudte ma.
Narkozu som mala 5x ... Pocit normálny, začne sa mi krútiť hlava a za chviľku o sebe neviem ... Raz som sa zobudila na JISKE pre komplikácie, viem len, že ma fackali, lebo som sa nezobudzala :D a raz tak, že som plakala, zrovna som kamošku mala sestričku, tak som len počula, ako mi povedala neplač :D ... Ale bola som aj na izbe s babou, ktorá bola na interpucií - musela ju podstupiť a vykrikovala veci a bolo to hrozné, kedze to nedobre niesla, ďalšia trepala, žeby si dala šmolkovú zmrzlinu a aj nadala doktorom :D Poslednú narkozu kratku som mala minuly rok a ta bola asi aj najhorsia, nevedela som po nej zlozit ani súvislu vetu a 2 dni som sa dávala z nej dokopy, uplne ma zlozila, nechápem ...
Ja som sa na stole začala rehliť a ptm celý tým na sále 😄🙈 tiež som mala rátať do 10 a nestihla som ani 5 a bum 😴 vstávanie už ťažšie zle mi bolo a skolaboval mi tlak ale ptm ok
hlavne necitaj tieto katastroficke scenare. ja som mala vsetky narkozy vyborne, rovnako prebudzanie, naposledy som si hovorila, ako mi v tej narkoze bolo dobre. lepsie ako spanok.
Ja som sa doktora pýtala, či mam rátať od sto nazad. A on že áno, že pacienti, ktorí to dajú do 95 vyhrávajú zájazd do Karibiku. Dala som len do 99 🤣
Zobudila som sa s pocitom, že som sa fantasticky vyspala a už sa nudim. Asi som personálu solídne liezla na nervy....
Ani neviem ako a zaspala som 😅 ale to prebudzanie, dufala som, ze to bude top spanok ale vyspana som nebola, citila som sa tak ako pred OPkou - vpohode, ale zobudila som sa s obrovskou zimnicou 😅
Zaspala som ani neviem ako, prebudenie ok, ja som nemala ani nevoľnosti ani iné komplikácie, len som si dobre pospala. Či som trepala, neviem 🤷 A je mi to jedno, nikto to tam podľa mňa nerieši. Dokopy 3 narkózy som mala také.
Ziadny, proste ma vyplo 😅 zobudenie raz dobre, raz uplne zle, ale tak to uz je historia, zvladla som, to je najdolezitejsie. Co bolo medzitym neviem, ale nikto sa nestazoval 😃
zaspíš takmer hneď, také príjemné teplo, mne je vždy po prebudení strašne zle, zvraciam, točí sa mi celý svet, mám zimnicu
po poslednej som mala problém s pamäťou, dosť dlho mi trvalo dostať sa "do formy" v práci
Bola som 2x, zaspávanie si nepamätám, pri prebúdzani som odibva x plakala a nedalo sa mi rozprávať ale aj to si pamätám len matne
Neviem🙂)2 roky som odkladala mini gynekologicky zákrok z panickeho strachu z uspatia, ale asi o 2 t idem, keď to zase nezrusim.Je mi teplo len čítam vaše skúsenosti.Mne povedal lekár, že 15 min a budeme výborne vyspatá.To sa uspava maskou či do žily mi niečo pichnú?Fakt by som radšej rodila ako uspatie
Úplne pohod uspavanie, len zevraj som sa snažila hovoriť vtipy keď som zaspavala 😄😄😄 a prepudzanie bolo zaujímavé, lebo ma nevedeli zobudiť a stará pani sestrička ma štípala do trapézov, takže som pekne mala 2 týždne modriny
nahodou zaspavanie je vcelku srandovne. zrazu zhasnes a nevies o sebe. to nei je postupne, to je take rychle vypnutie.
prebudzanie, co ja viem, ked sa zobudzam, vnimam akoby intenzivnejsie boelst, reps horsie ju znasam. ked som uz prebrata, ej to lepsie. neviem cim to je. no toto ma aj moja sestra.
Je to podobne ako keď zaspim pred TV? Kukan kukam a zrazu spim a neviem ako?
@autorka my sme si na sale "vymienali" s druhým chirurgom komplimenty, aké má kto pekne oči (mala som už naladovku) 🤣🤣🤣 na to prišiel hlavný operater-chirurg, ze nám rusi zoznamku a želá mi dobrú noc. Ani si nepamätám žiadne ratanie 🤔 pamätám si však ako ma anesteziologicka pohladila po lici a zaspala som 😊 zobudila som sa asi 40 minút po operácii, na to, ze počujem hlasy (rozprával sa vonku na chodbe personal). Ja som len povedala ze auuu (po operácii slepaku, som mala pocit, ako by ma dokopali do brucha), oči som otvoriť ani nevedela resp.videla som všetko najskôr iba biele. Na to mi povedali, že vitajte hore spachtos, ide sa do izby. A už aj ma tlacilli s posteľou... tam došla sestricka a hneď mi dávali infuziu od bolesti.
Neverila by som všetkému, čo "sa hovori" 😁 a hlavne kľud, nestresuj sa zbytocne dopredu 👌
zaspavanie je prijemne, citila som jemne mravcenie po tele, potom teplo a potom neviem 😅.
A ked som sa zobudila, na chodbe ako ma viezli spät na izbu, tak som im oznamila, ze tak dobre som sa uz davno nevyspala.
Do pol hodiny po narkoze som uz smykala na wc, lebo mi bolo velmi treba a misu som nechcela. 😖
Zaspis raz, dva, to sa neboj... Nic neprijemne. Najprv take mravencenie v rukach a tele, rychla unava a uz ides. Je to par sekund. A prebudenie, ako rano. Mozes byt chvilku este otapena. Akoby tazoe viecka, dezorientovana. Netreba nic silit. Podriemkaj si este, oddychuj a postupne precitnes. Je to nic, nestresuj sa.
Ja som mala narkozu iba raz, tiez mi kazali pocitat, do kolko, uz neviem, len viem, ze mi zovrelo hrdlo a nemohla som dychat... prebudzanie bolo dlhe a tazke, mal to byt 10 minutovy zakrok rano o 8 a prebudila som sa (tak, ze si to pamatam) az o 5 poobede. Nejako mi nesadla ta narkoza, anesteziolog ma aj po prevoze na izbu chodil kazdu chvilu pozerat (hovorili spolupacientky). Odporucanie mam pri dalsej narkoze mat podane nieco na alergiu a kortikoidy. Tak mam teraz pred narkozou respekt. Ale ostatni u ans v rodine bez problemov, len zaspinkaju a potom sa zas zobudia.
Zaspávať je úplne perfektné ☺️☺️☺️ zobúdzanie zvládnuteľné, len som mala nízky tlak a točila sa mi hlava mimo postele.. ale po pár hodinách sa ti všetko stratilo 🙂
Bolo to také, že prvá sekunda bola ôk, druhá tiwz a tretia bola akoby mi drbli po hlave a už som o sebe nevedela😁 a zobúdzanie... No prvý krát hrozne, plakala som od bolesti. Druhý krát v pohode, smiali sme sa so sestričkou na jednom pacientovi, ktorý bol zlatý, pýtal sa ze ci si môže zavrieť oči a spat. A ona ze áno, a on ze ďakujem ste veľmi milá😁
Ako ked vypnes telku, bum a nic a zrazu obraz a zvuk znova po operacii
Zaspavanie si nepamatam ale ano ked ma prebudili tak som vraj blabotala a chamrala sa na nohy udajne som skoro zletela z postele.. za 10 sekund uz som bola pri zmysloch a nepametala som si z toho nic.
@katulienkax vobec. to ta vypne behom sekundy.
Za mna...nijaky. Proste zaspis.
Pri prebudzani z jednej narkozy si pamatam ze som plakala od bolesti. A pamatam ze sa ma niekto pytal ci to boli a ja ze ano a potom si uz nic nepamatam, zobudila som.sa az ako ma viezli na izbu a uplne v pohode, bez bolesti. Aj som rozmyslala ze som sa mozno zobudila pocas operacie ale ktovie. Uz som.nezistovala.
Zaspala som asi za 2 sekundy. Stres som mala tak celkovo, zaspávanie som nestihla nejako riešiť. Prebúdzanie u mňa bez problémov.