Ahojte,
možno niekomu príde táto otázka až odveci trápna, ale... mne až tak do smiechu nie je. ☹
koncom januára som prišla o bábatko v 7 týždni (ževraj Missed abortion ale krvácala som a aj s azo mňa vyplavovala maternica ) aj tak mi po pár dňoch robili kyretáž -aby sa predišlo zápalu. hahaha... o 3 týždne som začala zase krvácať, občas svetlákrv (občas tmavá na papieri) a zase sa zo mňa začala vyplavovať maternica.. gynekolog ma telefonicky presviedčal, že je to normálna menštruácia, ale po mojich asi 10 doplňujúcich itázkach nakoniec povedal, že nech prídem - a že BUM zápal sliznice maternice..že 4 dni len ležal a ďalší týždeň byť v teple.. veľmi mi to zdôrazňoval, takže asi to bolo vážne. (plus antibiotiká, a dalšie lieky..)
o 4 dni to prešlo.. ale režim som dodržala.. a stále som si dávala pozor, aby som zase neprechladla a ani nesexovala atď..
no a prešli 4 týždne od kontorly (všetko bolo OK) a zase už dnes tretí deň krvácam, ZASE mám bolesti a zase po každé ked idem na WC, mám v mise kúsok sliznice a tiež na papieri.
Akože viem, že počas menštruácii sa kúsok maternici vyplavuje s krvou, ale niektoré ženy to ani nepostrehnu.. ja popravde už ani neviem ako som to mávala pred tehotenstvom, ale mám pocit, že vždy len 1 krát s ami vyplavil kusom tej sliznice, ale nie pokaždé ked idem na wc..
akože to mám ZASE ten závažný zápal alebo je to normálne???
otázka mi nepríde odveci trápna, len žiaľ s odpoveďou to asi tak jednoduché nebude - nikto z nás nevidí do tvojho tela a určovať diagnózu takto cez net sa rovná vešteniu cez telefón... najlepšie bude ísť ku gynekológovi, alebo aspoň k obvodnej, nech ti spraví vyšetrenie, či máš zápal v tele alebo nie...
Ahoj, či sú tie kusy sliznice normálne - ako u koho. Ja som mala posledný polrok veľmi silnú menštruáciu - v 12/2012 so už po jednom dni letela na injekciu na zastavenie. Denne to bolo cca 12-15 vložiek a letely zo mňa riadne kusy sliznice zakaždým keď som bola na vecku. Ak ma zabolelo v podbrušku vedela som že musím isť na vecko lebo sa odlupla sliznica. Brala som Ferrofolgama a Pamba. Lekárka to nakoniec vyriešila antikoncepciou - beriem od 1/2013 Qlaira a mám ju podstatne kratšiu 4 dni a aj slabú 2-3 vložky. ( mám 37 rokov)
Ani mne to nepríde otázka odveci...si na to sama a gynekolog na tvoje otázky najskor ani nereagoval....
Ja osobne by som asi počkala jeden max dva dni, normal menštruacia by mala slabnúť...ak to slabnúť nebude...išla by som k doktorovi...
A ešte ak sa ti ten gynekolog nezdá, nedoveruješ mu....ani sa ti nedivím ked vlastne najprv to bagatelizoval...a potom síce dal lieky...ale vela ti toho nevysvetlil....by som išla za iným...resp. by som sa aj popýtala na známych , nech jednoducho ta dobre niekto vyšetrí, či operácia /kyretáž prebehla v pohode...máš to zahojené...nejaké lepšie vyšetrenie...kedže sa to 3x opakuje....proste si zober vela penazí a chod za iným. najma ak je to gynekolog ktorý robil už operáciu tak si chybu priznať sám pred sebou a už pred tebou, že to podcenuje neprizná....
Je to blbé ale bohužial to tak funguje....mám svoje blbé skúsenosti...síce nie s kyretážou , kyretáž prebehla vcelku dobre fyzicky( potom som naozaj síce krvácala aj bolesti) ale do mesiaca som bola fit...horšie bolo zvládnuť psychicky stratu bába.....
Najma ked určite chceš ešte tehotnieť...je potrebné aby si tam mala všetko v poriadku....
Určite to nie je banalita, za ktorú sa máš cítiť trápne....tak neboj sa ísť inam, ak nemáš známych čo poznajú kvalitného lekára, tak prípadne si zaplať aj súkromné centrum, nemocnici kompletné vyšetrenie....
Ano suhlasim, nie je to banalita, prekonala som zapal maternice a nie je to vobec prijemne ani srandovne, mala som aj teploty aj zimnice, odvtedy som citlivejsia na zimu - gynekolog nech Ti ultrazvukom skontroluje maternicu, radsej sa chod opytat a prip. vyskusaj aj ineho gynekologa, ako neskor trpiet. A hlavne pokial sa este ides pokusat o dalsie babatko.
Dobrý deň, chcem sa opýtať, či tu mala niektorá z vás skúsenosť zo zápalom maternice po zle vykonanej kyretáži, kde mi ostali zvyšky krvi v maternici. Bola som na vyšetrení aj na USG a tam mi povedali, že to nie je úplne vyčistené. Moja gynekologička mi dala antibiotiká proti zápalu a pichli mi injekciu na stiahnutie maternice aby sa to vyplavilo von. Zatiaľ som nechcela ísť hneď na kyretáž aby sa vo mne zase vŕtali. Ďakujem za odpovede.
Ganymedea...ja som na tu kyretaz druhy krat nesla...pichli mi znovu inekciju na stiahnutie maternice antibiotika a dennodenne som pila 3x denne alchemilkovy caj a problemy sa stratili a uz mame krasne zfdrave druhe babatko..skus alchemilku aj sedacie kupele...mne velmi pomohlo to
@pietrula nepamätám sa už vôbec koľko dní som ich brala..ale mne veľmi pomohla alchemilka...sypaný alchemilkovy čaj 3x denne...skúste,aj sedacie kúpele...mne to prešlo po tých čajoch...a kamoška ani nebola po spontannom potrate na kyretazi a užívala alchemilku a začala krvácať a krásne sa vyčistila sama...škoda,že som to vtedy neurobila aj ja tak....prajem skoré uzdravenie...
preliečená by si mala byť ,bolesti pri menzese sú ,ako aj kúsky sliznice,možno sa ti to zdá nenormálne,ale môže sa stať ,že po kyretáži môžeš mať určitý čas silnejšiu menštruáciu,kým sa dá maternica úplne do poriadku,ukľudni sa a oddychuj,ak by sa ti za pár dní nepolepšilo alebo stúpla teplota potom to rieš,drž sa