Prosím, kto mi to vysvetlí po lopate? Aký je postup keď ma niekto podozrenie? Kde si to môžem overiť?
Koľko dní, po potvrdení, musí byť človek v karanténe?
Kto všetko ide s ním do karantény? A ak sú členovia domácnosti bezpriznakovi?
@miriam11 takže do karantény idú osoby az keď som pozitívne testovaná?
@miriam11 aha, už som sa objednala na testy, takže deti ešte môžu do školy?
@miriam11 a ešte nerozumiem, ak budem pozitívna, objednám na testy všetkých z domu aj bezpriznakovych?
dost nezodpovedne poslat deti do skoly, ked si myslis ze si pozitivna a kvoli takym ako si ty mame dnes vyse 1000 potvrdenych pripadov
Do karantény nastupuješ až ked máš pozitívny výsledok....s tebou ostávajú hneď v karanténe všetci členovia domácnosti...ak si bezpríznaková tak karanténa je 10dní, ak máš príznaky robí sa opäť test či si pozitívna alebo negatívna a vtedy tá karanténa môže byť aj mesiace - dovtedy kým budeš mať negatívny test.....členovia domácnosti s tebou nastupujú do karantny, im príde termín kedy idú na test ale aj ke´d im výde test negatívny musia s tebou ostať v karanténe lebo ty ich môžeš počas karantény nakaziť....
*2mesiace
Podľa mojich informácií sa nemusia všetci členovia domácnosti testovať. Len ak majú príznaky.
ale to je 10% z tých čo mali príznaky a následne sú tam testované ich kontakty - s kým boli v domácnosti alebo v práci - preto je tam až 10%....ak by testovali hoci koho bolo by to oveľa menšie percento, len cielene sa testujú ľudia u ktorých je pravdepodobnosť že sa mohli nakaziť lebo boli v styku s pozitívnym
máš zlé informácie, testovať sa musia aj členovia domácnosti a musia byť aj v karanténe
Ďakujem pekne za taký prístup. Mali sme ho aj u nás v meste. Panička si prišla do práce lebo veď ešte nemusí byt v karantene. Odstavila z časti 2 firmy a 2 triedy. Bola pozitívna tiež a nakazila kolegov. A áno, kvôli takým ľuďom mame takéto čísla. By má zaujimalo či by sa ti páčilo, krby niekto ony takto pošle dieťa do školy a to tvoje má nspr cukrovku alebo je imunodeficitne. Čudujem sa, že toto sa neriesi. Ale už len z pohladu ľudskosti by mohli ľudia začať uvažovať ako ľudia a nie egoistické monštra.
@lucia147852 ak má niekto príznaky odporúča sa aby ostal doma, ale povinnú karanténu mu môže nariadiť až keď je pozitívny alebo žije v domácnosti s niekým kto je pozitívny...vtedy je to povinné
Aka povinnost preboha ved pouzivam sedliacky rozum mam podozrenie tak nebudem posielat dalsich clenov rodiny do kolektivov
@mogaa oki, dik
@mogaa a čo svedomie a morálka? ja keby som mala sama na seba podozrenie, tak ostáva doma aj dcéra....
@panelacikova tak jasne že by mala ostať doma a aj s deťmi aj s mužom, len pokiaľ sa jej nepotvrdí pozitívny test musí si to riešiť ako dovolenku
@mogaa no ja chápem... faktom však ostáva, že kvôli takýmto ľuďom sa to tu rapídne rozrastá :(
@mogaa to je jasne. Ale zodpovednosť a zdravý rozum. Keby zavolá do školy, tak by jej poďakovali, že oznámila a deti neposlala. Muž by do práce ani nesmel. Oni musia už podozrenie nahlásiť. A automaticky zostať doma a aj vtedy keď je podozrenie u rod. príslušníka.
Líši sa to podľa okresu, v ktorom bývaš. Žiaľ, iný kraj - iný úrad, iné praktiky. Reálne vážne to je tak
@panelacikova rozrasta sa to aj vdaka lekarom, ktori nechcu na testy poslat. U nas v praci kolegynin manzel mal 2 tyzdne chripku. Po dvoch tyzdnoch, hoci sa necitil este ok, lekarka ho vypisala do prace. Na test sa dostal vdaka pani, s ktorou bol v kontakte, skoncila v nemocnici a udala ho ako kontakt. Je pozitivny. S nim aj manzelka a dcera, ktore 3 tyzdne chodili do prace a do skoly. A to nie je jediny pripad, nakolko lekari ordinuju cez telefon.
@renab lepšie je sa registrovať sám cez Corona.go aj keď na Orave sa to už nedá. Ale inde to fici. Ľudia sa dostanú skôr na test ako cez neschopných obvoďákov
@lucia147852 tak ona ho presvedcila, ze ma chripku
@renab to je svinstvo toto. ani nie tak liečba cez telefón, ale ukončenie PN cez telefón. ako ona môže 100% potvrdiť, že on už je zdravý?
Krok jedna zavolas lekarke. Ona Ti dalej vysvetli. Info mas aj na stranke korona.gov.sk