Aký je môj výsledok CT mozgu?

jana612
12. júl 2024

Dobrý deň 🙂 bola som na ct mozgu kvôli bolestiam v hlave.

zuzka2026
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
egonsk
12. júl 2024

@jana612 prazdno tam nemas a ta vypln ktora tam je, ma miernu aktivitu, zrejme zapalovu. 😋

mamina7070
12. júl 2024

@egonsk nepis blbosti aku aktivitu nozog ma podla nalezu uplne ok

mierny zapal v prinosovych dutinach tam ma akurat a to je vedlajsi nalez s mozgom nesuvisi
mozes si dat napr sinupret (bez predpisu)

martul
12. júl 2024

@egonsk ty by si to neprežil, keby sa nevyjadríš v každej téme? Keby aspoň poradíš, ale čo téma to tvoje drísty.

@jana612 máš jemne zapálené dutiny, kúp si sprej do nosa, alebo si daj predpísať od doktora, mne pomohlo naparovanie, úplne perfektne sa mi všetko uvoľnilo.

egonsk
12. júl 2024

@martul no ved su prazdniny, tak je fajn trosku rozveselit rozsirene publikum 😁😁😁

martul
12. júl 2024

@egonsk nie, nie je to fajn. Lebo môžeš zbytočne niekomu ublížiť. Ty si myslíš, že rozveseluješ, ale druhý to môže zobrať vážne a zľaknúť sa.
Akuráž sa strápňuješ, ver mi, že si nikoho ešte nerozveselil. A publikum nemáš žiadne, nenamýšlaj si.

egonsk
12. júl 2024

@martul je mi luto, ze mas svoje dni, ale do tyzdna bude znovu vsetko ok a mozes si uzivat leta 😉😄
neber vsetko hned tak vazne, lebo ti z toho navre zila.

martul
12. júl 2024

@egonsk nemám svoje dni, nenavrie mi žiadna žila. Ale uvedomuješ si, že autorka má zdravotný problém, má obavy a ty jej tu vypisuješ hlúposti a robíš si srandu?
Keď bude chorá tvoja mama /alebo niekto tvoj blízky, tiež si budeš robiť srandu, lebo veď sú prázdniny a zabávaš publikum?!

egonsk
12. júl 2024

@martul fakt by si sa mohla uvolnit. Autorka sa ma informovat u specialistu pri preberani spravy, alebo u doktorky a nie ist ku obvodacke s vlastnou vygooglenou diagnozou a potom ju pripadne poucovat, lebo ved ona nieco citala na MK.

Skus si ist prezut kolesa a potom mechanikovi vraviet akym momentom ma utahovat kolesa, ako ich ma namazat, ako ich ma spravne vyvazit, atd... urcite sa tomu potesi. Napokon to nezabudni zaklincovat vyjadrenim, ze ty si sa len bala, lebo niekomu uletelo koleso, ktore bolo zle vyvazene a zle utiahnute a preto si sa poinformovala na webe, ze kde mohol byt problem.

martul
12. júl 2024

@egonsk ja som napríklad boja na MR a dostala som správu do ruky s tým, že môjmu doktorovi som išla o 2,5 týždňa, to bolo strašné čakať a nevedieť. Autorka sa len pýta, nikde nepíše, že si stanovuje sama diagnózu.
Ale nie o tom je naša debata, pointa ti stále nedochádza. Neurážaj, nesranduj o zdravotnom stave, nepíš ,,tvoje" diagnózy, keď nemáš o nich ani potuchy.

kp7333
12. júl 2024

Dg mierny zapal prinosovych dutin. Kym pojdes k lekarovi, mozes uzivat Sinupret, nieco na odpuchnutie (antihistaminika pripadne Paralen grip), do nosa striekat morsku vodu a kvapky na odpuchnutie - na dutiny doporucujem Otrivin kvapky, nie sprej. Treba si po nakvapkani lahnut nabok, aby zatiekli az do dutin.

egonsk
12. júl 2024

@martul vidim, ze citanie s porozumenim ti stale nejde, tak ti rozanalyzujem vlastny vyrok, ktory ta tak velmi nahneval. Napisem to viac polopatisticky.

"prazdno tam nemas" - to myslim nepotrebuje komentar, mozog ma, inak by nezila.
"a" - spojka dvoch viet.
"ta vypln ktora tam je, ma miernu aktivitu, zrejme zapalovu" = v sprave posledna veta je "mensi hypodenzny obsah v strednej casti etmoidov" - male lozisko, ktore vzniklo zapalovym procesom v strednej prinosovej dutine. Ak by to bolo nieco co vzniklo nadorom, cystou, hematomom, ale degenerativnou zmenou, bolo by to uvedene inaksie.

Takze dufam, ze sme sa uz pochopili.

martul
12. júl 2024

@egonsk Ja to chápem od začiatku. Nerob si srandu lebo sú prázdniny, ani nerozveseluj publikum. Koniec. Choď tárať do inej témy, to ti ide najlepšie a už ma neoznačuj.

egonsk
12. júl 2024

@martul ty si zautocila na mna, ze co tema to dristy. Kde som teda dristal podla teba? Nepisal som na rozdiel od ostatnych ziadne rady co si ma kvapkat do nosa, ale odpovedal som podla zadania temy - "Aky je vysledok CT mozgu". Autorka sa nedotazovala na liecbu.
Daj si cokoladu, mozno ta skludni. 😁

jana612
autor
12. júl 2024

Ďakujem vám 🙂 som objednaná k neurologičke budúci týždeň len som chcela teraz vedieť či to nieje nič vážne... egonka neriešim asi len potrebuje zvýšiť ego 😂

mamina7070
12. júl 2024

@jana612 vsetko je v poriadku nemusis sa obavat

taktotedanie
12. júl 2024

@jana612 ahoj nabuduce ak budes mat otazku ohladom zdravia opytaj sa v skupine zdravotnici na MK tam radia lekari a zdrav sestry ale aj laici ale pod dohladom zdravotnikov a nie v tejto skupine plnej laickej verejnosti. Ktori radia od “od buka do buka”