Prosim vas poradte mi. Co to moze byt za hmyz.. v noci oboch chlapcov mi daco postipe. Najcastejsie ich to stipe na tychto miestach. Dakujem za odpovede.
Aj mne to pride ako od plostic
Myslím si tiež plostice.
Nrmozeto byt alergia na nieco? Vidim to len v bedrovej oblasti... Plienky? Zapareninky? Uzke gatky, slipy? Novy praci prasok? Nevidim to dobre .. ma to v strede vpich?
Plostice sú stipanie v rade za sebou alebo pri sebe..
Ploštice
Maju aj na krku tam maju jednu na jesnej strane a druhu az daleko. A jeden stipanec za uskom. Mladsi mal aj stipance na nozickach pred tyzdnom a teraz obaja zas dosripany.. citala som ze plostice zanechavaju na posteli trus.. no ja som nic nenasla centimeter po centimetri som presla.. a este som citala ze len v noci chodia a priatela pod boxerkami v tychto istych partiach to cez den dostipalo..som s toho zufala.
@erika1991 pozri za postelou a pod matracmi. My sme to mali za celom manzelskej postele. Vyliezalo to v noci. Bola som (najma ja) total dostipana a na posteli som si pri prezliekani perin vsimla jedineho maleho chrobaka inak nikde nic,ziaden trus. A inak aj kozna Ti mozno bude vediet identifikovat ake zvieratko to ma na svedomi. Mne tak pozerala stipance s takou lupou.
@tominko2612 no len nemame psa ani sme neboli zo ziadnym..
ahoj,je to od blchy,aj moja dcéra nosila také štípance zo školy,od našich spoluobčanov,vždy bola dokusaná,mali sme to viackrát,chytíš ju aj v autobuse,vlaku,čalúnenie,u lekára,hocikde,musíš ju nájsť a chytiť,zvykne zanechávať krvavé bodečky na plachte a oblečení,najlepšie si dať biele ponožky na noc,ráno ju tam môžeš nájsť,predtým,ako ju pôjdeš chytiť,nasliň si palce,lebo ti uskočí preč
@erika1991 aj plostice mozes schytat v kine, divadle aj v doprave. Ceske zeleznice s tym nedavno bojovali. Francuzske su toho vraj plne tiez a o anglickych hoteloch ani nehovoriac. V Amerike detto. To preto lebo sa zakazali DDT postreky ktore boli inak ucinne ale skodlive pre ludi a prirodu.
blcha moze preskocit z hocikade, je niekedy taka drobna, ze ju tazko hlada
Mne to pride ako od plostic...ich znakom je to, ze pupakybsu v rade za sebou... a to sedi u vas.... pozrite o 2-3h v noci...
Nemali stw deti na nejakej prespavacke? Alebo vy ste niekto neboli mimo domu alebo niekto u vas? Aj ked ono sa to moze doniest aj len tak..ked to niekto nechtiac vyvlecie z domu na sebe, v taske a prelezu..alebo cez skary od susedov ,ktori to taja..to sa musi vyplynivat potom cely barak..inak iba ujdu vedla ...
@erika1991 určite tam bude blcha,musíte ju nájsť
@erika1991 asi plostica to bude,ked maju v strede pupaka bodku.
My sme mali pred niekoľkými rokmi tiez niečo podobné. Po niekoľkodňovom pátraní, praní, dezinfikovaní sa mi podarilo chytiť blchu. Doteraz nechápem ako, keďže dokáže skákať, ale na lepiacu pásku, ktorú som ovila opačne okolo postele. Potom sme izbu vystriekali a klop,klop už sa to nezopakovalo. Čítala som vtedy, že niektorí chytajú takéto potvorky tak, že dajú do stredu izby nádobu s teplou vodou a v nej nejaky pripravok na riad. Vraj je to spôsob ako ich možno chytiť, ale osobne to nemam vyskúšané. Určite by som ale zašla za kožnou lekarkou.
@erika1991 Najlepsie pozriet pod postelou za denneho svetla alebo s lampou, najdes samicu pripadne priesvitne vajicka ktore ked das na slnko sa budu hybat...plostica sa tazko hlada ked je to len v stadiu zaciatka ale vajicka uvidis...pokial najdes volaj deratizera sama to neporiesis. ...vsetko postelne na 60°
Skúste rozobrať posteľ. Plostica zanecháva po sebe cierne botky ako zrnka maku.
Ja som mala take stipance od blchy. Neskutocne to svrbi. Jednu som ziskala uz tehotna v divadle a druhu v praci (pracujem s romskymi detmi). Blchy su aj ludske, nemusis byt v kontakte so psom. A nie su otazkou hygieny. Poprezeraj zahyby v obleceni - pyzamko, spodne pradlo, mozno vankus. Blchu nevyperies. Zlikvidujes ju len tak, ze ju najdes a zapucis.
Žienky včera sme cez deň dôkladne skontrolovali postele a pod a okolie nič sme nenašli ani vajíčka ani trus ani hmyz.. No predsa nás to ustiplo aj mňa jeden stipance aj priateľa jeden a chlapcov ešte skontrolujem keď vstanu. V izbe bol komár a dáka muška na mne pristála ktorú som potom zabila. Večer som chlapcov natrela repelentom a dala b12ku tak som zvedava. No jednoznačne všetko ideme vyčistiť ozonom.
Och pár diskusii na stipance tu už bolo, čítala som si ich lebo aj my sme mali ten problém, väčšinou dievčatá odpovedali že plostice (nechcem teda strašiť)ak nájdem link na staršie diskusie možno to pomôže dám to sem