Aký fľak to má manžel?

lienka0700
1. sep 2024

Môj manžel má takýto flak, čo ho postipalo neviete?

lienka0700
autor
1. sep 2024
petulka2021
1. sep 2024

Nemali ste kliešťa?

lienka0700
autor
1. sep 2024

@petulka2021 Nevsimli sme si.

mmoonna
1. sep 2024

@lienka0700 kolegyňa to mala z osy. Dostala ATB

janinah
1. sep 2024

Zajtra k dr.

thirstymonk
1. sep 2024

@mmoonna videl som raketu cuvat, kona rigat, dabla v lufte nohami tlieskat, ale ATB na postipanie od osy som fakt este nevidel.

taktotedanie
1. sep 2024

@thirstymonk lebo asi zijes v inom svete

taktotedanie
1. sep 2024

@lienka0700 nech ide k vseobecnemu zajtra

nevenka
1. sep 2024

@thirstymonk moja mama dostala boreliozu asi z ovada. Kliesta nemala, ale daco ju na ture postipalo, tipla to na ovada, nevidela to. Mala to zapalene naokolo, dostala ATB. Bola to borelioza.

earlgrey
1. sep 2024

@thirstymonk sú ATB na rôzne alergické reakcie pri poštípnutí rôznym hmyzom. Ja som minulý rok dokonca dostala aj injekciu, krém a atb lebo ma niečo uštíplo a za týždeň som mala až bordový fliak...takže to, že ty si to nevidel neznamená, že to neexistuje.
Ak sa cítiš taký premudrelý ako vystupuješ tu na MK, tak si doštuduj to, čo neovládaš a už fakt budeš najmúdrejší na svete.

lienka0700
autor
1. sep 2024

@janinah určite ráno pojde hneď k doktorovi.

panika1
1. sep 2024

@lienka0700 koľko dní to má

thirstymonk
1. sep 2024

@earlgrey na rozne alergicke reakcie su tzv. amtihistaminika. ATB sluzia na boj s bakteriami, prosim pekne. To vysvetlenie s boleriozou dava logiku. 🙂

lienka0700
autor
1. sep 2024

@panika1 dnes som si to všimla, včera bol v práci a prišiel až neskoro večer. Nieje si vedomí ani ze by ho niečo postipalo.

mmoonna
1. sep 2024

@thirstymonk no vidíš a moja kolegyňa to uvidela a ATB na postipanie od osy dostala

livuska124
1. sep 2024

@thirstymonk áno, aj na uštipnutie osou (včelou, či iným hmyzom) sa zvyknú dať antibiotiká, ak sa pridruží zápal. Švagriná tiež dostala antibiotiká, keď ju ustipla včela a do dvoch dní mala nohu trojnásobne väčšiu a bordovú. Najprv sa liečila len antihistaminikami ale nestačilo to. Keď jej doktor uvidel nohu, okamžite nasadil antibiotiká.

thirstymonk
2. sep 2024

@mmoonna no hej, uz vidim 🙂

jana_eyre_2
2. sep 2024

@thirstymonk tak to si ešte mnoho veci nevidel 🙄 nie každé uštipnutie prejde len tak jednoducho.. predpokladám že prenos infekcie vďaka hmyzu si už také niečo počul, že?

thirstymonk
2. sep 2024

@jana_eyre_2 jasne, dokonca sa takto moze prenasat HIV prostrednictvom komarov.

taktotedanie
2. sep 2024

Myslim, ze zbytocne vysvetlujete tuto panovi monkovi kedze nielen v tejto konverzacii ale aj v inych su jeho komentafe ako z inej galaxie

taktotedanie
2. sep 2024

@nevenka na boreliozu staci aj larva ci nymfa kliesta ktora neostane prisata