Môj manžel má takýto flak, čo ho postipalo neviete?
Nemali ste kliešťa?
@petulka2021 Nevsimli sme si.
@lienka0700 kolegyňa to mala z osy. Dostala ATB
Zajtra k dr.
@mmoonna videl som raketu cuvat, kona rigat, dabla v lufte nohami tlieskat, ale ATB na postipanie od osy som fakt este nevidel.
@thirstymonk lebo asi zijes v inom svete
@lienka0700 nech ide k vseobecnemu zajtra
@thirstymonk moja mama dostala boreliozu asi z ovada. Kliesta nemala, ale daco ju na ture postipalo, tipla to na ovada, nevidela to. Mala to zapalene naokolo, dostala ATB. Bola to borelioza.
@thirstymonk sú ATB na rôzne alergické reakcie pri poštípnutí rôznym hmyzom. Ja som minulý rok dokonca dostala aj injekciu, krém a atb lebo ma niečo uštíplo a za týždeň som mala až bordový fliak...takže to, že ty si to nevidel neznamená, že to neexistuje.
Ak sa cítiš taký premudrelý ako vystupuješ tu na MK, tak si doštuduj to, čo neovládaš a už fakt budeš najmúdrejší na svete.
@janinah určite ráno pojde hneď k doktorovi.
@lienka0700 koľko dní to má
@earlgrey na rozne alergicke reakcie su tzv. amtihistaminika. ATB sluzia na boj s bakteriami, prosim pekne. To vysvetlenie s boleriozou dava logiku. 🙂
@panika1 dnes som si to všimla, včera bol v práci a prišiel až neskoro večer. Nieje si vedomí ani ze by ho niečo postipalo.
@thirstymonk no vidíš a moja kolegyňa to uvidela a ATB na postipanie od osy dostala
@thirstymonk áno, aj na uštipnutie osou (včelou, či iným hmyzom) sa zvyknú dať antibiotiká, ak sa pridruží zápal. Švagriná tiež dostala antibiotiká, keď ju ustipla včela a do dvoch dní mala nohu trojnásobne väčšiu a bordovú. Najprv sa liečila len antihistaminikami ale nestačilo to. Keď jej doktor uvidel nohu, okamžite nasadil antibiotiká.
@mmoonna no hej, uz vidim 🙂
@thirstymonk tak to si ešte mnoho veci nevidel 🙄 nie každé uštipnutie prejde len tak jednoducho.. predpokladám že prenos infekcie vďaka hmyzu si už také niečo počul, že?
@jana_eyre_2 jasne, dokonca sa takto moze prenasat HIV prostrednictvom komarov.
Myslim, ze zbytocne vysvetlujete tuto panovi monkovi kedze nielen v tejto konverzacii ale aj v inych su jeho komentafe ako z inej galaxie
@nevenka na boreliozu staci aj larva ci nymfa kliesta ktora neostane prisata
@lienka0700