Akútna pankreatitída

27. apr 2024

Ale ste mali prosim priznaky pri lahkej forme pankreatitidy a ako vam ju diagnostikovali? Liecili ste sa niekto iba doma? Dakujem

maja22
27. apr 2024

Silne krcovite bolesti v oblasti zaludka, take, ze som chodila v predklone, trvali s obcasnou ulavou dva dni, hnacka, neustala bolest pod pravym rebrom (myslela som, ze zlcnik), krv ukazala, ze ide o pankreas. Hospitalizovali ma, infuzie a dieta mi pomohli, upokojilo sa to. Vedla mna lezala mlada zena, ktora mala tiez pankreaticky zachvat, ona zasa niekolko dni zvracala tak, az z toho skolabovala... Takze kazdy inak..

janinah
27. apr 2024

Pri tejto dg je mega doležite liečiť sa pod dohladom lekára a prísne dodržiavať dietu.Nemusí byť hospitalizácia,ale určite toto nie je na samoliečbu podla skuseností ludí z netu.

autor
27. apr 2024

@janinah a moze ist o pankreatitidu ak su hodnoty amylaz v sere v norme, crp negat, bilirubin ok ako aj ast a alt?

janinah
27. apr 2024

Ťažko...

zuzi0911
27. apr 2024

Ak je toto ok malo by to byt niečo iné...ale zas mne amylazy a Lipany vyskočili až po 2 dňoch iba infúzii....takže asi tak no ...

mamamasama
27. apr 2024

Môže.U mňa všetky výsledky v norme a predsa pankreatitída.

autor
27. apr 2024

@mamamasama ako to potom zistili? Na zaklade coho?

autor
27. apr 2024

@zuzi0911 a potom na zaklade coho hospitalizovali? Ake si mala priznaky?

zuzi0911
27. apr 2024

Ja som mala bolesti . ..cele brucho ,podbrusko ...kŕče..ja som takto behala niekoľko týždňov...sono,rtg,krv vsetko v poriadku .. okrem bilirubinu (ale ten ja mam zvýšený po mononukleoze ) ..no a išla som na pohotovost asi po 10 x ..opäť zobrali krv ..a koli tomu bilirubinu,že niekde asi v žlčových cestách niečo bude ..nedali so vysvetliť,že to ja mám stále tak ...tak ma,ale hospit ...2 dní som nemohla jest ani pit iba infúzie a ten druhy ,alebo tretí den ?! To uz fakt neviem ..,že je to pankreas ,že v krvy mi to vyskocilo ...co som nechápala,že dovtedy nič?! Aj keď uprimne neviem ci brali aj tieto enzymi predtým ale tak asi hej keď som chodila s bruchom ....však to je asi základ zobrat ....

mamina7070
27. apr 2024

to mas len podrszdene zazivanie a nie akutnu pankreatitidu
ja som skoncila naninfuzkach s rozvratom vnutorneho prostredia tam som uz nekontrolovatelne vracala bolesti silne atd
a samozrejme hodnoty z kvi videli hned

autor
27. apr 2024

@mamina7070 ja mam vsetky krvne testy ok, aj pecenovky aj bilirubin, mineraly. Boli ma len hore pod rebrami a v chrbte a po jedle mi je na zvracanie. Moja dr nevedela povedat ze od coho, ze aby som si dala dietu. Vredy nemam, mala som gastroskopiu pred mesiacom

mamina7070
27. apr 2024

hej dieta je isto na mieste, odsleduj si vo ti nerobi dobre
akutna pankreatitida vyzera inak ak si bola pred mesiacom n gastro a vsetko ok moze to byt aj psychosomaticke

katulienkaja
19. júl 2024

@autor ahoj prosím ako si nakoniec dopadla? Aj to zistili čo to bolo? Mám rovnaké ťažkosti už dlhšie aj vyšetrenia porobene no nič mi nezistili. Čo ti prosím nakoniec pomohlo?

autor
19. júl 2024

@katulienkaja preslo to potom same, ale zoal nie na dlho. Traviace problemy mam pomaly kazde 2-3 tyzdne. Podla gastro je to funkcna porucha a psychosomatika. Chcem vyskusat akupunkturu. Som z toho uz zufala ze mi je takmer v kuse zle. Snazila som sa aj odsledovat ze ci je to po nejakom konkretnom jedle. Ale zatial som na nic neprisla. Fungujem tak ze 1-2 tyzdne mozem pomaly aj klince zjest a pootm sa zrazu nieco pokazi a je mi aj z hrianky na grcanie. Skusala aloe vera gel, repikovy caj, kvapky na travenie od valovica, caj na pecen a zlcnik, helicid ale nic zatial nezabralo

maja22
19. júl 2024

Autorka, tieto stavy som mala aj ja, gastroenterologicka odhalila, ze vlastne trpim depresiou a okamzite ma poslala k psychiatrovi. Mala pravdu, vsetko to bolo sposobene dlhodobo neliecenou depresiou, o ktorej som dovtedy ani netusila, ze ju mam... Ked som sa z toho dostala, vsetky tieto priznaky zmizli a je mi zle skutocne uz len vtedy, ked mam na to fyzicky dovod - teda z nevhodnej stravy.

mandarinka555
19. júl 2024

Keby si mala akútnu pankreatitídu, nevypisovala by si na koňa🙈

katulienkaja
19. júl 2024

Jato mam tiež bolesti až do chrbta a pod rebrami ale viacej asi vľavo. Skúšali ti aj helikobaktera nájsť?