Akútna bolesť žuvacieho kĺbu

montemotherone
16. apr 2019

Ľudkovia, ráno som sa zobudila na bolesť kĺbu. Nedokážem ani poriadne otvoriť ústa. Zo zubami problém nenám. Skôr mám pocit že to je spojené s ušami. Večer som si do nich dala vatu s kvapkami Burrov, a ráno toto. Prednedávnom som tak divne zahryzla a čosi mi tam puklo... 😥 Ani neviem k akému lekárovi ísť 🤔 Zubár, ORL?....

tyaja5
16. apr 2019

@montemotherone navstivila by som obvodaka a ten ti povie co dalej, podla mna ak mas zapal nejaky v uchu tak to preslo do sanky, skor by som zacala na ORL, ale u nas tam treba sprievodny listok neviem ako u vas ale isto by som isla k obvodnej pre spievodny listok a na orl, zubar nepomoze ked nemas problem so zubami, prajem aby ti bolo lepsie 🙂

simca06022011
16. apr 2019

Sú tu diskusie o TMK kĺbe... A vela je Tam popísané. TMK patrí zubárovi, odbornik je priamo na to napr. V Martine. Ale u teba by som skôr išla cestou obvodak, krcny a zubár. Čo najmenej zuj, od bolesti a zápalu si dačo daj a kľud . Môže to byť aj z prievanu.

frota3
16. apr 2019

Podla ma treba ist k obvodakovi a ten ta posle na rendgen a k orl pravdepodobne ti mohlo nieco v klbe vyskocit

stanik_67
16. apr 2019

@montemotherone rozhodne obvodny a orl, zubar neurobi nic posle ta aj tak inde :( nech sa ti co najskor polepsi 🙂

montemotherone
autor
16. apr 2019

@simca06022011 volala som zubárovi. Poradil mi kľud (nežuť), acylpyrin, suché teplo, magnézium... Vraj to môže byť zo škrípania zubov v noci, tlaku... Jednoducho z napätia, stresu. Že stačí tlak, potom uvoľnenie a jemne sa natrhnú šľachy vedúce ku kĺbu. 😕

montemotherone
autor
16. apr 2019

@stanik_67 vďaka ❤️ Uvidím ako sa to bude vyvíjať. Ja mávam problémy s ušami a toto mi ale nepríde s tým spojené. Keď nežujem, nehýbem ním nebolí to. Takže zápal to asi nebude. Asi skôr niečo mechanické... s kĺbom, šľachou 🤔 So zubarom sme sa dohodli že mi urobí aj dlahu na noc. Často sa mi psychický tlak prenesie do tlaku zubov. Aj teraz ma trochu bolia stoličky na tej istej strane. Nemám práve pokojné obdobie 😕