Zdravim. Kto ma problemy so zavratmi- aku Vam prosim, stanovili diagnozu/ pricinu? Velmi mi tlaci na oci, tie mi "kmitaju" , zle sa mi pozera. Mam bolesti hlavy, tackám sa cely den, mam nestabilitu pri státi/ chôdzi. Stanovili mi vestibularnu paroxyzmiu( problem v uchu) a neurovaskularny konflikt ( dotyka sa mi 8 hlav. rovnovazny nerv a cieva). Mam liecbu BETAHISTÍN 3xdenne( beriem uz druhy mesiac) a TIMONIL 2tbl vecer( beriem 2 tyzdne).
Ucinok zatial ziaden. Dakujem za kazdu skusenost/ odpoved.
@nerya a ako dlho ste ho uzivala? Po akom case Vam zabral? Dakujem
@adulienka11111 nie ja ale mamina, ale nemala nejako pocit že naozaj zabral, bolo to lepšie, ale stále mávala také šťavy, že bola KO a len ležala lebo sa jej točil svet, užívala dva alebo tri roky
@adulienka11111 Ahoj, mne neurolog dal dg. vestibularny syndrom, tiez beriem Betahistin, 2 x denne. Uzivam ho zatial pol roka, zaberat zacal tak po tyzdni. Mne celkom pomaha, je to lepsie.
@ecko80 ja ho beriem uz vyse mesiaca a nic. Neviem, ci ma zmysel pokracovat...ci sa to vobec zlepsi
@adulienka11111 Mesiac je uz dost si myslim, asi by som zasla znova za neurologom a konzultovala to s nim. Je to velmi neprijemne tieto stavy😔 Mna sa na kontrole pytal, ci mi zabera, a kedze zaberal, tak kazal uzivat dalej, a ze ak by bol nejaky problem, zavraty by pretrvavali... tak treba prist a bude riesit dalej.
@ecko80 ok. Na kontrole mu to poviem, snad najde sposob ako to poriesit. Trpim tym uz 4roky, az teraz zistili pricinu
Menierov syndróm, betahistin ako liečba, po čase vysadeny, všetko sa vrátilo do normálu