Ahojte koli častým mykozam sa musim vyhýbať cukru a sladkemu chcem sa spýtat môžu sa v tehotenstve jest tie kekse pre diabetikov? Lebo je to ťažké bez cukru 😒🤦♀️
ovocie
Pozrela by som si čokolády s vysokým obsahom kakaa, nad 70% tam by mohlo byt menej cukru
urcite nejedz sladkosti pre diabetikov, je to este horsie zlozenie, ako ked je tam cukor. Ja by som ti poradila postupne prejst na cokoladu s menej % cukru, az sa zastavit na 99%, je to zdrave, a nie je to velmi chutne, preto jej ani nezjes vela. Mne kebyze klienti nenosia vselijake svajciarske cokladky, pralinky z cukrarne z Mnichova ci ine bonbony, tak ficim len na tej 99%, ale niet im pomoci, mam riadne zasoby a cokoladu milujem
@jessi06 vyskúšaj v lekárni kúpiť https://dia-sladidla.heureka.sk/natusweet-extra... a používať na sladenie
Melasa?
Ked nebudes jest sladke,chut odide. Ozaj. Vydrz tyzden.. ;) Ja to rada nahradzam tukom. Ked mam na nieco chut. Oriesky. Jogurty. Rozne syry a salaty. ^^
@ivangeline oriešky tie aj mne pomáhajú,ja si myslím ,že keď je chuť na cukor chýba hlavne zdravý tuk
Bombus tycinky
Neskodlive umele sladidla su stevia, erythritol a monk fruit. Nedvihaju hladinu inzulinu. Monk fruit mozu aj deti. Kup si jovinecky ked tak
Mňa ešte napadajú ďatle, hrozienka, figy.. hlavne ďatle sú mega sladké, to ti stačí pár a máš dosť.
Ďakujem za rady🙂
Je milion zdravych sladkosti,bud bez cukru,alebo so zdravsou alternativou. Staci sa prejst po obchode so zdravou vyzivou.
Nemozes ani med?
@vanilkovazmrzka neviem neskúšala som.
@jessi06 dia sladkosti casto obsahuju vela tuku a aj fruktozu, co je tiez sacharid, len sa spracuva inym sposobom, pripadne ja sladidla.
ani jedno z toho nei je moc zdrave ani pre tych diabetikov, neito este pre tehulku.
umele sladidla su uplne nevhodne. umela fruktoza sposobuje metabolicky syndrom a asi pri mykozach tiez moc nepomoze.
a tuk, no v dnesnej dobe, kedy ma kazdy druy vyssi cholesterol to asi tiez nei je vyhra.