Akú múku používať pri fruktózovej intolerancii ?

nicknamemia
20. nov 2019

Dobrý deň, nedávno mi zistili fruktózovú intoleranciu. Dostala som zoznam vysokofruktózových potravín medzi nimi je pšenica. Ako nahradiť pšeničnú múku? Alebo cestoviny z nej? Je špaldová múka vhodnejšia či si mám zháňať bezlepkovú/pohánkovú? Ďakujem.

pribinak
20. nov 2019

Neopytala si sa doktora? Ten ma najlepsie info

Muky su rozne: razna, pohankova, makova, amarantova, kukuricna

lyci
21. nov 2019

@nicknamemia ked robis kvaskovy chlieb, tak ten cukor z toho vyjedia kvasinky a mala by si dobre tolerovat aj ten psenicny. ostatne muky (aj razna a spaldova, kokosova) su rovnako nevhodne ako psenicna pri fruktozovej malabsorpcii. fruktozu a fruktany v malych mnozstvach dokazes spracovat. kazda potravinova intolerancia je o testovani, co konkretna osoba zvladne a co jej robi zle.

system
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nicknamemia
autor
21. nov 2019

@pribinak doktor mi dal zoznam kde bolo s výkričníkom pšeničná múka a náhrada pohanková alebo kukuričná ovesná. Len som si nebola istá či vravel niečo o špaldovej tak som ju skúšala ale je mi horšie..

nicknamemia
autor
21. nov 2019

@system ja mám ale intoleranciu nie alergiu

nicknamemia
autor
21. nov 2019

@lyci A bezlepková múka?

ado88
14. sep 2024

@nicknamemia zistila si odvtedy nieco?