Dobrý deň, nedávno mi zistili fruktózovú intoleranciu. Dostala som zoznam vysokofruktózových potravín medzi nimi je pšenica. Ako nahradiť pšeničnú múku? Alebo cestoviny z nej? Je špaldová múka vhodnejšia či si mám zháňať bezlepkovú/pohánkovú? Ďakujem.
@nicknamemia ked robis kvaskovy chlieb, tak ten cukor z toho vyjedia kvasinky a mala by si dobre tolerovat aj ten psenicny. ostatne muky (aj razna a spaldova, kokosova) su rovnako nevhodne ako psenicna pri fruktozovej malabsorpcii. fruktozu a fruktany v malych mnozstvach dokazes spracovat. kazda potravinova intolerancia je o testovani, co konkretna osoba zvladne a co jej robi zle.
@pribinak doktor mi dal zoznam kde bolo s výkričníkom pšeničná múka a náhrada pohanková alebo kukuričná ovesná. Len som si nebola istá či vravel niečo o špaldovej tak som ju skúšala ale je mi horšie..
@system ja mám ale intoleranciu nie alergiu
@lyci A bezlepková múka?
@nicknamemia zistila si odvtedy nieco?
Neopytala si sa doktora? Ten ma najlepsie info
Muky su rozne: razna, pohankova, makova, amarantova, kukuricna