Akú majú trvanlivosť rúže a očné tiene ?

nadaa1
2. feb 2020

ahojky nevie niekto ako dlho môžem používať kozmetiku ? Kúpula sam si toho veľa a niektoré rúže očné tiene mám aj možni 8 rokov môžem ich aj po toľkých rokoch použiť očne tienie vyzerajú v pohode aj tie ruže stále voňaju tak neviem aký máte na to názor ??

lucyluv
2. feb 2020

Pozri tento clanok, pekne si to presvihla 🙂 https://www.babskeveci.sk/viete-co-znamena-tent...

stanzi
2. feb 2020

@nadaa1 Kazdy produkt ma na sebe oznacenie, do akeho casu ho musis spotrebovat. A bude to vyrazne menej ako 8 rokov 🙂

tanyan
2. feb 2020

záleží od citlivosti tvojej pleti a kvality kozmetiky. na každom je označené koľko mesiacov od otvorenia sa môže používať. vždy je tam nejaká rezerva navyše, rovnako ako na liekoch a potravinách. ja mám niektoré ešte neotvorené už niekoľko rokov, lebo kozmetiku veľmi nepoužívam. a mám napríklad rúž, ktorý použijem asi 2-3 krát za rok - otvorila som ho už pred 5 rokmi a pred dvoma mesiacmi som si ho dala úplne v pohode.

moonlight1210
2. feb 2020

@nadaa1 mozu ti vyvolat alergicku reakciu, alebo poskodit plet. Predsa len je to chemia, a tym, ze to namiesaju, odleju alebo vylisuju do tvaru a zabalia, neznamena to, ze to je konecna. Tie latky tam dalej medzi sebou postupne pomaly reaguju. Takze o osem rokov to moze mat na pohlad nezmeneny stav, ale uz v tom mozu byt zreagovane chemicke zluceniny, co ti mozu uskodit.

Asi ti je to luto, ale odporucam vyhodit.
A najst si svoj styl a kupovat len take farby, co vies, ze ti pristanu. A len v malych spotrebovatelnych mnozstvach.
Ak nemas styl, kupuj si vzorky a testuj. A najlepsie ako zaklad je zistit, aky mas odtien pleti a aky mas podton pleti - studeny, ci teply. Pri studenom vynikne farba pokozky najlepsie s farbami s modrym podtonom a pri teplej s ruzovooranzovym.
Nie zeby sa nedala nosit akakolvek farba, no pri tych nevhodnych posobi clovek taky strateny, zanika. Farba ho “prebija”. Zaregistrujeme skor farbu a styl oblecenia, ako toho cloveka. Pri vhodnej farbe zvycajne padne kompliment, ze: dnes uplne ziaris.