Ahojte prosim nejake overene typy ako zdvyhnut tlak dlhodobo ale aj tak jednorazovo rychlo. Kava nezabera. Vodu pijem 2,5l. A este otazka mohol sa mi znizit z toho ze som prestala mat pohyb? Len v dome domace prace. Nic take pri com by som sa zadychala.
Uff mne ho tiež horko ťažko niečo dvihne. Jedine čo mi zial zaberá je stres. Ten mi dvihne tlak do normálu ale zas mám z toho žalúdočné kŕče.
Trosku viac začni siliť, aj to dvíha tlak
S nízkym tlakom bojujem celý život, na vysoký tlak je "milión" liekov, rád, byliniek. Na nízky jedine tekutiny, káva, čierny čaj a pohyb, pohyb, pohyb. Ešte som sa dočítala, že striedavá sprcha, saunovanie - ale pravidelne dlhší čas, príp. masáže. Domáce práce bohužiaľ s tlakom veľa nenarobia.
Budem rovnako rada za iné rady, mám sedavé zamestnanie + nízky tlak - úžasná kombinácia. Pekný deň všetkým
@quaqua na nízky tlak existujú kvapky , kardiolog v kúpeloch mi hneď povedal že po návrate okamžite k lekárke aby mi predpísala lieky, internistka mi povedala že sú len kvapky a nepredpíše mi ich lebo majú viac negatív ako pozitívnych účinkov....že vekom sa tlak prirodzene zvyšuje, mám preddyspozíciu po mame ktorá má vysoký že sa mi zvýši - mám športovať, piť minerálky(sú prirodzene slané), nemusím sa obmedzovať v solení a piť červené víno....čiže okrem pohybu môžem soliť a chlastať čo sa ostatným zakazuje😉 ja teda máva nízky celý život 90/60, niekedy je to katastrofa....
Máš dostatok železa? Pikantne a koreniste jedla. Pohyb pravidelný ..
@quaqua kup si caj maté, uvidis jak ti dvihne tlak. Tak mi dvihli asi 4 salky. Takze kus menej to treba pit, asi ako kavu, 😄