Ako zvýšim dlhodobo nízky tlak?

quaqua
1. okt 2020

Ahojte prosim nejake overene typy ako zdvyhnut tlak dlhodobo ale aj tak jednorazovo rychlo. Kava nezabera. Vodu pijem 2,5l. A este otazka mohol sa mi znizit z toho ze som prestala mat pohyb? Len v dome domace prace. Nic take pri com by som sa zadychala.

limetka69
1. okt 2020

@quaqua kup si caj maté, uvidis jak ti dvihne tlak. Tak mi dvihli asi 4 salky. Takze kus menej to treba pit, asi ako kavu, 😄

suzie26
1. okt 2020

Uff mne ho tiež horko ťažko niečo dvihne. Jedine čo mi zial zaberá je stres. Ten mi dvihne tlak do normálu ale zas mám z toho žalúdočné kŕče.

quaqua
autor
1. okt 2020

@limetka69 kde ho kupim? Aky mas konkretne? Vies mi pls poslat foto?

pribinak
1. okt 2020

Trosku viac začni siliť, aj to dvíha tlak

limetka69
2. okt 2020

@quaqua v zdravej vyzive. Sfotim ked pridem do prace. Ja som kupila sypany na vahu.

lauriema
2. okt 2020

@limetka69 cooooo? Sak to je neskutočne vysoký tlak hlavne ten sodný to ako si potom znížila?

limetka69
2. okt 2020

@lauriema zjedla som polku cesnaku. V zivote som taky tlak nemala. Vacsinou mam nizky a mota sa mi hlava. Kava dvihne a hned mi klesne, tak som hladala ibu alternativu. Toto je super. Len som ho vela vypila. Tlak je merany 4h po poslednom caji. 😂

katkasav
2. okt 2020

S nízkym tlakom bojujem celý život, na vysoký tlak je "milión" liekov, rád, byliniek. Na nízky jedine tekutiny, káva, čierny čaj a pohyb, pohyb, pohyb. Ešte som sa dočítala, že striedavá sprcha, saunovanie - ale pravidelne dlhší čas, príp. masáže. Domáce práce bohužiaľ s tlakom veľa nenarobia.
Budem rovnako rada za iné rady, mám sedavé zamestnanie + nízky tlak - úžasná kombinácia. Pekný deň všetkým

mogaa
2. okt 2020

@quaqua na nízky tlak existujú kvapky , kardiolog v kúpeloch mi hneď povedal že po návrate okamžite k lekárke aby mi predpísala lieky, internistka mi povedala že sú len kvapky a nepredpíše mi ich lebo majú viac negatív ako pozitívnych účinkov....že vekom sa tlak prirodzene zvyšuje, mám preddyspozíciu po mame ktorá má vysoký že sa mi zvýši - mám športovať, piť minerálky(sú prirodzene slané), nemusím sa obmedzovať v solení a piť červené víno....čiže okrem pohybu môžem soliť a chlastať čo sa ostatným zakazuje😉 ja teda máva nízky celý život 90/60, niekedy je to katastrofa....

ivangeline
2. okt 2020

Máš dostatok železa? Pikantne a koreniste jedla. Pohyb pravidelný ..