Ahojte...problem ma moja znama.pisem z ineho niku,aby som ju tu neprepierala...takze:muz ju opustil,ma doma predskolaka,nedavno zacala byvat sama aj s malym.chcela zacat novy zivot,aby jej dom nepripominal toho chrapuna...cele manzelstvo mu bola verna,on ju mal za nic.ked nakoniec prestala pritakavat,a vyklopila mu, co cele tie roky drzla v sebe,velice sa urazil a vsetku vinu zvalil na nu.a odisiel...depky dostala este ked boli vo vztahu-az sa to tak da nazvat.chodil domov len na vikendy,aj to z toho boli len hadky,ona na decko sama...par mesiacov trvalo,nez sa prestala obvinovat a pochopila,ze za to,ze od nich odisiel ona nemoze...zacala novy zivot...ale bac!depresie ju zase premohli...chodi aj k psychiatrovi,berie lieky,ale ziadna slava...stale je unavena,nic nevladze,..maly sa doma doobeda obsluhuje sam a pozera na mamu ako spi.on to berie ako normalne,ale to normalne nieje!ja sa na to nemozem pozerat,chcem jej neako pomoct,neviem ako.najhorsie je to,ze sa zadlzuje a prijem nema,lebo nevladze nic robit. 😔 dakujem za kazdu radu...
ahoj,no je to naozaj smutne co pises ☹ mozno to bude tymi liekami a isto treba vyhladat co najskor dr a porozpravat sa s nim. No ale to musi chcet hlavne ona, takto to nemoze dlho fungovat 🙂 musi sa postavit na nohy lebo syn ju potrebuje. Drzim jej palce nech sa jej zla situacia na dobre obrati 🙂
Takych osudov je naozaj vela...ale tam je len jedna jednoducha rada: prestat vsetko zakladat na muzovi! Ak chce prezit so zdravou hlavou, musi proste strihnut meno svojho ex a zahrat sa na femistku, ktora svetu, muzovi (a ked sa pozbiera tak aj sebe), dokaze, ze je matka na mieste. Aj ked je to nespravna forma motivacie, skus ju nasmerovat na to, aby ukazala svojmu ex o co prisiel. Pomoze jej to zmobilizovat posledne zvysky sil, lebo tuzba po "odplate" je bohuzial v kazdom z nas. Vo svojej situacii mala pravo na depku. Ale depka musi mat svoj zaciatok aj koniec. Nejaky vyvoj... "Vysmutila" sa, a teraz podho do dalsej etapy v zivote. Urcite by mala byt v kontakte s psychiatrom, no lieky nie su riesenie, len zaplata. Musi nabrat motivaciu. A ak nou nie je jej szn, tak skus ty najst, co by ju startlo a tom popracovat. Mam 2 kamaratky, ktore si tym presli, a obe po prvych fazach sebalutosti a sebaobvinovania prisli do stadia "ja ti ukazem, hajlik jeden..." A naozaj to pomohlo a baby funguju dalej. k jednej sa dokonca manzel vratil. Tak asi tak 😉
Ako baby písali, okamžite k lekárovi... Toto už nie je sranda
urcite ju zobrat k psychiatrovi nema spravne lieky nie kazdemu hned sadnu lieky 😢
Tiež som toho názoru, že má zle lieky nastavené. Ináč čo sa týka teba, si kamarátka na správnom mieste. Nech sa vám to spoločne podarí!
Môj názor: určite skúsiť iné lieky,a ak som dobre pochopila, je to tvoja kamoška, možno by bolo fajn zobrať ju nikde za športom,vtedy sa dobre vyvetrá hlava nemusí to byť extra šport, na začiatok by stačili prechádzky, bowling, či bicykel, to sa dá aj s predškolákom zvládnuť aj hory, turistika, mám osobnú skúsenosť, tak odporúčam, pomohlo aj bez liekov.....len mať nejaký cieľ.....držím palce....
Možno jej stačí obyčajné Magnézium B6 a žiadne tvrdé ATD. Určite potrebuje zmeniť prostredie, začať uvažovať aj o niečom inom, ako len o svojom mužovi a nevydarenom živote. Ak je to v Tvojich silách, navrhni jej prechádzky, prípadne, že jej postrážiš malého, kým ona si prevetrá hlavu. Šport je na to fantastický, prípadne motyka na poriadne dlhom poli 🙂 Existuje XY aktivít. Určite má niečo, čo ju baví, prípadne bavilo. Nejde mi do hlavy, že keď sa ako-tak pozviechala, začala nový život, tak znova upadla do depresie. Z čoho, keď sa pozviechala??? Ja by som to dávala za vinu liekom. Na jej mieste by som pomaly znižovala dávky až úplne vysadila lieky. Nech kašle na lekára. Podľa mňa, ATD patria medzi poriadne svinstvo. Stačí sa pozrieť, čo to robí s človekom. Zo školy som mala možnosť vidieť to na vlastné oči. Akokeby ho paralizovali. To ho rovno môžu kdesi zavrieť a hotovo...s takýmito liekmi, podľa mňa, veľmi veeeľmi opatrne a nie, ako dnes fičí, že pomaly, ukázal sa mi pupák, tak šup ATD...nadnesene povedané, ale je to tak.
Suhlasim s babami:
1.Zober ju k psychiatrovi ... IHNED. Nech jej skontroluje nastavenie liekov ... mne trvalo skoro 2 roky kym som sa prepracovala k spravnym a musela som od jedneho lekara odist, lebo ma zdrogoval. 😠 😠 Bola som na tom ako tvoja kamoska, ani som nevladala vstat z postele, kazdy mi tvrdil co mam robit, premoct sa ...atd ale nepomahalo. Skoncila som v nemocke, v kritickom stave a lekari sa chytali za hlavu ked videli ake lieky som brala ...
2. Dobre bude ak pojdes k psychiatrovi s nou... urobis si na neho svoj nazor. Ak sa ti nepozdava odporucam najst ineho.
3. Mozno by bolo dobre zvazit ustavne liecenie (neviem posudit ake je to vazne). Neviem kde byvate, ale Zaluzie alebo Pezinok je relativne OK. V Zaluzie nefunguje na nemocnicnom prostredi, su tam normalne izby, chodi sa v klasickom obleceni a su tam skupiny co by jej pomohlo ...
Ak ju mas rada a zalezi ti na nej pomoz jej a bud pri nej. Ja by som to bez podpory mojej rodiny nezvladla ...
ako jej podpora by si mohla ísť s ňou za jej psychiatrom a požiadať ho o zmenu liekov, nie je normálne keď spí a malý sa sám obsluhuje, takto fungovať predsa nemôže , malý predsa potrebuje mamu
stači otvoriť Bibliu a všetko prejde 😀
určite by mala navštíviť psych.asi je zle nadstavená na lieky alebo by to potrebovalo ústavnú starostlivosť,takto si niečo spraví...určite ju odvleč d dr.