Ahojte, už som to sem raz davala. Ale ako zvládnuť stres, máte nejaké typy keď vas chyti taký zachvat. Dnes má to chytilo cely den a je to strasne. Už som sa trosku upokojila. Neberiem tabletky žiadne, ale niekedy mám dni kedy mám pocit na odpadnutie, nechuti mi jest, som nepokojná. A neviem ako to zvládnuť. Viete mi prosim niečo poradiť ?
co Ti vyvolava tieto uzkostne stavy,, ake situacie,,, myslienky, osoby?
@kukuleinka18 riešiť to s lekárom psychiatrom.
Odporúčam ísť k psychiatrovi..on nastaví lieky, budete kludnejsia a vtedy môžete so sebou pracovať ako zvládnuť úzkosť. Treba na to čas,ale keď idete stále v úzkosti, neposuniete sa ďalej. A od psychiatra sú aj lieky,ktoré neuspavaju,ak by z toho mali strach.
@kukuleinka18 skúsiť depress ;) zatiaľ sa snazim vyhýbať AD ak sa daju zvládnuť stavy aj ked niekedy tazsie...
@kukuleinka18 určite skús najskôr psychológa, mohol by ti pomôcť zvládnuť to bez liekov
@zuzkaa1991 a funguje ?
@kukuleinka18 depress je taky utlmovaci, zalezi, ake stavy a preco mas, ale skusit to mozes, je to volnopredajne a na dlhodobe uzivanie
@mabenn mám stavy ako rano mi nechuti jest až niekedy k obedu si dam prvé jedlo lebo mám zovrety zaludok, pride na mna niekedy počas dna malátnosť, únava a pocit na odpadnutie až dokiaľ sa neukludnim ale nie je to každý den. Vedeli by ste mi odporučiť knihy na úzkosť ?
@kukuleinka18 kniha ti nepomoze, sorry...treba zistit, preco take stavy mas...pokial nevies normalne jest, telo chyta stres uz aj z toho
moc by som sa tým psychiatrom neoháňala.....
tieto stavy zvládneš jedine liekmi - ad, alebo potom Neurolom - predpíše aj obvodný... len pozor je návykový...
psych. vie naučiť cviky na dýchanie ... len musíš nájsť takého psych. ktorý sa tým zaoberá
@kukuleinka18 ide o to ako často tie stavy máš a co ich spúšťa. Ak to nevieš zistiť a nevieš s tým pracovať resp sú už o takej intenzite ze ti to narúša bežné fungovanie smer psychiater a až potom psycholog. Sama si nepomôžes a čím dlhšie to budeš odkladať tým si koledujes o väčší problem psychika je sviňa co ta dokáže s človekom urobiť .... rieš to kým nieje neskoro.... ak si schopná svoje stavy vydržať do návštevy odborníka liekom by som sa vyhla maximálne jednorazove použite. Áno lieky dokážu pomôcť ale stav aj zhoršiť....
@kukuleinka18 mne ano kedze neberiem pravidelne niekedy aj 3 4m v pohode ...len ja mam aj tetaniu ale.depres ma.ukludni plus treba zmenit aj myslenie vtedy aj ked je to tazsie
Určite smer psychiater. Vie predpísať tabletky podľa potreby, keď ťa chytí takýto stav.