Maminky po SC a po narkóze ako zvládate zmeny počasia? Čo vám pomáha na bolesti brucha, hlavy? Či len to pretrpeť? :(
ked ma prsat, mna vzdy svrbia jazvy 🙂 ale ine so nespozorovala...este sa mi trosku zda, akoby som po narkozach mala horsiu pamat, ale mozno to je uz skor "vekom" 🙂 neviem 🙂
@simonkabianka u mna jazva nereaguje nijak a migreny byvali aj predtym
Nemám a ani som nemala žiadne problémy po sekcii... a bola som v celkovej... Si si istá, že to je z toho? Teda jazva asi môže reagovať, ale hlava?
inak po spinalnej som mala strasne,ale strasne migreny, bolesti hlavy, nechela som odist z nemocnice kym mi to nevyriesia....10 dni na infuziach a zabralo...
Po prvej sekcii som cítila v jazve každú zmenu počasia dosť intenzívne asi rok a pol. Lenže, ako sa zistilo pri druhom tehotenstve a následne sekcii, bola som zasita katastrofálne. Pri druhej sekcii mi lekár horko ťažko dal jazvu do poriadku. Ani raz som po tejto sekcii ma jazva nebolela pri zmene počasia. Takže u mňa to bolo masiarskou robotou lekára pri prvej sekcii.
ja mam dve sekcie za sebou, ale ziadne problemy pri zmene pocasia, chvalabohu, nepocitujem, 🙂
Kazdopadne po celkovej nemas mat preco bolesti hlavy. to asi skor z chrbtice, ako sa posuva v tehotenstve a po porode sa ti mozno nedala naspat ako mala, skus chodit na masaze, hlavne medzilopatkovy priestor a krk...
Ahoj, ja som po 2 sekciách, obe som mala v spinal a jazva nijako nebolí, ani nepociťujem nejaké zmeny na tele alebo duchu po týchto operáciách teraz a ani predtým. A predtým po iných operáciách v celkovej, a to aj na bruchu, som tiež nemala žiadne z týchto problémov. Neviem ako dlho si po pôrode, ale nie si len z tej veľkej zmeny unavená a neprejavuje sa to týmto spôsobom? Možno by stačil poriadny spánok, nielen v noci, ale aj cez deň a bude ti lepšie. Ak ti má kto cez deň pomôcť, vyskúšaj to, je to najrýchlejšie a najjednoduchšie riešenie.
Ja som po 3 sekciach,1 x celkova a 2 x spinal a ziadne bolesti...to bude skor z unavy aspon ta bolest hlavy..
@jamabe nie som si istá že z toho ale ešte pred tehu a pred pôrodom som žiadne komplikácie s hlavou nemala
@luciaalex jazva chvalabohu až tak nebolí skôr tie závrate mi robia problém malú už nekojím takže môžem v pohode aj analgetika
ja som po narkoze zabudla pin na kartu s ktorou som este doplacala zakrok... som sla do banky vyziadat novy... no nespomenula som si... vygumovana... a po laparoskopii som 5 rokov skoro a jazvu a okolie pre istotu necitim vobec
@katrin21 ako chrbtica a križe ma vždy mierne bolievali a nikdy som to neriešila že by to prepuklo až do takéhoto štádia? :o
@lenka_samorin ja by som si rada aj cez deň pospala no mám okolo seba milion ludí ktorý mi slúbili že mi s malou pomôžu a keď si chcem ísť cez deň ľahnúť tak ma nikto nepustí :(
@ivec16 no pekne 😃 ale tak aaspoň viem že to nejde na mňa demencia keď zabúdam určité veci je to len z narkozy
@simonkabianka no mala som v jednom roku 4 narkozy, po prvej som zabudla ten pin a po tych dalsich si neviem spomenut co som zabudla :D
@simonkabianka mna jazva bolela velmi dlho, nemohla som sa ani riadne zasmiat, citlivu ju mam este teraz - 5 rokov po. Co sa tyka bolesti hlavy, migreny som mala aj predtym, ak Ti zaberaju lieky od bolesti, tak zbytocne netrp. Okrem liekov pomaha trochu studeny obklad na celo, teply obklad na zatylok, tepla sprcha, lahnut si do ticha, tmy, niekedy mi zaberie kofein, ale nie kava, to mi robi zle na zaludok, dam si silnejsi cierny caj alebo kolu. Poriadne cez den pi a jedz, predides bolesti am hlavy z toho, ze si cely den hladna alebo smadna.
Žienky, ja som po prvej sekcii mala vymazanú krátkodobú pamäť. Niektoré veci sa vrátili, iné nie. Ale napr. mala som veľmi dobrú pamäť na čísla (matika, fyzika, dátumy sviatkov, atď.) a teraz to je oveľa horšie. S jazvou ale problémy nemám a ani som nemala - som po tretej sekcii a všetko v pohode. Nijako nereagujem na zmeny počasia.
@simonkabianka ano, samozrejme, vela nosis dieta, hrbis sa pri nom, to kazdu bolia krize..
@simonkabianka tak skús ísť späť cez deň zároveň s dieťaťom. Ja si tiež niekedy pospim s 2r. Dcérou, keď ju dam poobede spať.
@petra3312 tiež to tak cítim ale až po narkoze mne tiež káva robí zle 😃 magnesko mi vždy zaberá lebo mi vie aj tlak kolísať ďakujem za rady o teplej sprche viem 😊 o tom zátilku som nevedela vyskúšan určite a včera mi veľmi pomohla prechádzka do ticha prírody aj s malou
@katrin21 presne to mi hovorí aj muž tak niečo na tom asi bude 😉 však má skoro 8kg koho by z toho kríže neboleli 😃
Zaujimava tema, ja mavam posledne roky dost casto migreny (take tie, ze nic nejem, nevidim, nepocujem, grciam, chcem len tmu a nedokazem nic urobit cely den), cca raz za mesiac. Az teraz mi napadlo, ze to moze mat suvis so sekciami - mam ich totiz 3 (2013,2014,2016).....
@lenka_samorin no kiežby to tak šlo 😊 nebývame ešte s mužom sami ešte je to ťažké bývame v plnom dome tu sa spať nedá cez deň 😃
@adka2011 isto to má súvis 😊 ja som pred sekciu na zmeny počasia absolútne nereagovala ani som nevedela čo to je migréna dokonca ani pred MS niektoré ženy mávajú aj migrénu ako PMS a ja som bola úplne v pohode........bola :/
nepotesim ta🙂 som po sekcii 6 rokov a podla citlivosti jazvy viem den dopredu, ze bude zmena pocasia.... ale o bolesti by som nehovorila, len to "citim"... ale ak mas bolesti co ti sposobuju naozaj diskomfort, mozes to riesit bud tak, ze pockas kym prejdu, alebo sa nebudes trapit a das si analgetikum (neviem ci miminko kojis, tak si treba poriadne precitat letak od liekov)