Ako zvládate tieto teplá. Mávate aj také závraty?fuu ja to nedávam. Mám deti a tie by boli najradšej vonku celý deň.
Celú noc vetráme a cez deň máme v byte chladných 22. Vonku je dusno, ale hadica na záhrade príjemne schladí.
S klimou, ked je fakt zle. Alw je ozaj priteplo, i ked u nas sa poobede zatiahlo a prsi, tak je fajn.
Je tretí den normalnejsie teplo!!!!!!!!!!!!!!
Zeny ved je leto!! Pokial nemate kardio problemy, nie je dovod panikarit.
Nepoviem, ze by sme uz mali 8 tyzdnov nad 30 den čo deň, ale toto leto je tak či tak dosť studené a uplne od veci.
A ako zvládam?
Trenujem sa - telo musí zvládnuť. V spanielsku v horucavach sme behali po pamiatkach, chodili, boli na turistike - telo treba trenovat.
Stale som od obeda unavena. Uz sa len vlacim.. za nimi. xD Nic nerobim. Poobedie je oddychove. Snazim sa stihnut vsetko rano. ;D
@zmrzlinka2021 ja tiez trenujem-napr schvalne idem okolo 3 na prechadzku (tak ako aj v zime vonku trenujem znasanie studeneho vzduchu). Takto si cielene zvysujem odolnost voci extremnym teplotam.
Ja to ťažko znášam, ale je to podľa mňa z toho náhleho oteplenia, z 18 na 30 stupňov.😪
V práci bez klímy a v uniforme je to oničom. Stále kontrolujem či nesmrdím, aby kvôli mne niekto neodpadol alebo nehodil tyčku. 😄 V záhrade sa celkom dá.👍
@vler Ako fakt chapem, ak by teploty okolo 35 boli 2 mesiace v kuse, je to fakt zataz, ale to, co tu mame na Slovensku, je smiesnych par dni. Sme tu mali takmer 2 tyzdne hnusnu jesen.
Hrozne. Ja sa už teším na jeseň. Toto je pre mňa utrpenie
Vnutri mame prijemne, takze od 11tej do 15tej sme vnutri - obedny spanok, obed, hry, trosku aj telka. Rano a poobede/vecer znova vonku - v tieni, pri bazeniku. Ak treba tak viackrat za den rychla vlazna sprcha.
ja som jediny stastny clovek v celom mojom okoli. milujem teplo, slnko leto ... 😀 dve tehotenstva som koncila na konci leta, takze som bola v 8 a 9 mesiaci prave pocas letnych prazdnin a v oboch pripadoch boli casto vysoke horucavy. vsetci ma lutovali a ja som bola happy ako dva grepy 😅
v minulom zivote som bola asi african alebo co.
ale chapem ludi co nemaju radi teplo. ja tak zas trpim v zime.
ale uz sa to krati nebojte za chvilu bude po lete.
mne pride ze teplych dni je velmi malo v roku v porovnani s mizernym nijakym pocasim
mne spôsobujú tieto teplá migrény...
V robote v pohe a uz nam prsi. A som kardio pacient. Toto nie su az take extremy.
@zmrzlinka2021 ja nezijem na Slovensku a mame tu 35 ale nie vela dni v kuse🙂.
Vseobecne si myslim, ze ludstvo sa bude musiet adaptovat na vyssie teploty.
Fungujem uplne normalne, ako tu bolo pisane "trenujem telo", ale aj tak mavam bolesti hlavy, zavrate a som taka na nic (pitny rezim dodrzujem). Plus mam v tomto obdobi vzdy silnu alergiu, takze to mi to cele este "sprijemnuje" 😉
Užívam si slniečko, konečne sa oteplilo, veď zimy a dažďa sme si užili nad hlavu 😊
Jezis ved konecne je teplo. 3 tyzdne bola teraz zima a dazd a konecne je zas leto. Ved vobec nie je vysoky hic, uplne prijemne je.
Nemam rada horucavy a teda toto leto zvladam dobre, mam pocit, ze v Bratislave tento rok nejake extremne horucavy ani este neboli, ze viac dni po sebe 35°C+ alebo tak. Dnes napriklad burka a ochladilo sa 🙂
Je to len par dni, za chvilu budeme sneh odhadzovat.
Dbam na pitny rezim a doplnujem mineraly izotonickymi napojmi, níe energetaky ale izotonicke, ktore doplnia elektrolyty. Ked som na nich v tych horucavach zabudla, tak aj mna postihli zavrate a bolesti hlavy.
...budem úprimná..tieto teploty sa musia zdať normálne iba nenormálnym ľuďom..
...trpia ľudia, zvieratá,vysychaju pramene...ale šak je letoooo..🙈
A neviem či ľudia, ktorí stále tvrdia,že bolo studené a upršané leto žijú v jaskyni,ale na severe Slovenska od mája sucho,nestíhame polievať,ak nerátam tých pár kvapiek z dusna
Amen
Mňa to dobíja energiou. Mám rada 30+ a slnečno. No dnes je tu dusno, pod mrakom. Lepkaví sme, deti nervózne.
Mne nevadí ani toto, len deťom už áno.
Deti odmala učím režimu na slnku max do 11 a potom až po 17. Ľahko jeme, dodržiavame pitný režim, ľahko sa obliekame do prírodných materiálov, oddychujeme, neprepíname sily. Jednoducho sa prispôsobíme počasiu. Zvládame to v pohode
No v humennom bolo teplo 3dni a dnes zamracene cely den ma prsat aj zajtra zas pocasie nic moc chceli sme k vode .
@mishka81 zas sa stazuju. Este minuly ryzden na dazd. Ja som tak cakala horucavy a az 3dni slnko svietilo. Zajtrajai vylet k vode asi odpada zas aspon vcera sme vystihli slnko
@slavomira236 neviem ako v Humennom, ale aj dnes by som šla v Trebišove k vode, aj keď je pod mrakom. Ale neskutočne dusno. Pocitovo možno aj 35
Ja v pohode :D dnes vonku 32stupnov a to na tienistej strane a ja dlhe nohavice.. z dovolenky som prisla prechladnuta, zima mi tam bola :DDD ked sa neda, sprcha... v interiery mame chladnejsie, nevetrame zo strany kde svieti slnko atd.
Inak teraz to zahrada uvita, nech neprsi chvilu :D
Prave umyvam okna 🤪 je pod mrakom... ja mam rada teplo 😉
@viestta najlepsi izotonicky napoj je Erdinger nealko :D
nemať doma poriadny bazén, tak už som asi nohami napred...🙈 a to som absolútny teplomil! Lenže teraz u nás bolo skor podivné dusno a lepkavo, než klasické letné teplo...