Ako zvládate tieto horúčavy?

16. aug 2023

Ako zvládate tieto teplá. Mávate aj také závraty?fuu ja to nedávam. Mám deti a tie by boli najradšej vonku celý deň.

tiezjedna
16. aug 2023

nemať doma poriadny bazén, tak už som asi nohami napred...🙈 a to som absolútny teplomil! Lenže teraz u nás bolo skor podivné dusno a lepkavo, než klasické letné teplo...

vulka
16. aug 2023

Celú noc vetráme a cez deň máme v byte chladných 22. Vonku je dusno, ale hadica na záhrade príjemne schladí.

simsalabim
16. aug 2023

S klimou, ked je fakt zle. Alw je ozaj priteplo, i ked u nas sa poobede zatiahlo a prsi, tak je fajn.

zmrzlinka2021
16. aug 2023

Je tretí den normalnejsie teplo!!!!!!!!!!!!!!

Zeny ved je leto!! Pokial nemate kardio problemy, nie je dovod panikarit.

Nepoviem, ze by sme uz mali 8 tyzdnov nad 30 den čo deň, ale toto leto je tak či tak dosť studené a uplne od veci.

A ako zvládam?
Trenujem sa - telo musí zvládnuť. V spanielsku v horucavach sme behali po pamiatkach, chodili, boli na turistike - telo treba trenovat.

ivangeline
16. aug 2023

Stale som od obeda unavena. Uz sa len vlacim.. za nimi. xD Nic nerobim. Poobedie je oddychove. Snazim sa stihnut vsetko rano. ;D

vler
16. aug 2023

@zmrzlinka2021 ja tiez trenujem-napr schvalne idem okolo 3 na prechadzku (tak ako aj v zime vonku trenujem znasanie studeneho vzduchu). Takto si cielene zvysujem odolnost voci extremnym teplotam.

gabika128
16. aug 2023

Ja to ťažko znášam, ale je to podľa mňa z toho náhleho oteplenia, z 18 na 30 stupňov.😪

suge
16. aug 2023

V práci bez klímy a v uniforme je to oničom. Stále kontrolujem či nesmrdím, aby kvôli mne niekto neodpadol alebo nehodil tyčku. 😄 V záhrade sa celkom dá.👍

zmrzlinka2021
16. aug 2023

@vler Ako fakt chapem, ak by teploty okolo 35 boli 2 mesiace v kuse, je to fakt zataz, ale to, co tu mame na Slovensku, je smiesnych par dni. Sme tu mali takmer 2 tyzdne hnusnu jesen.

mimikarol
16. aug 2023

Hrozne. Ja sa už teším na jeseň. Toto je pre mňa utrpenie

nafka0483
16. aug 2023

Vnutri mame prijemne, takze od 11tej do 15tej sme vnutri - obedny spanok, obed, hry, trosku aj telka. Rano a poobede/vecer znova vonku - v tieni, pri bazeniku. Ak treba tak viackrat za den rychla vlazna sprcha.

pralinka25
16. aug 2023

ja som jediny stastny clovek v celom mojom okoli. milujem teplo, slnko leto ... 😀 dve tehotenstva som koncila na konci leta, takze som bola v 8 a 9 mesiaci prave pocas letnych prazdnin a v oboch pripadoch boli casto vysoke horucavy. vsetci ma lutovali a ja som bola happy ako dva grepy 😅
v minulom zivote som bola asi african alebo co.
ale chapem ludi co nemaju radi teplo. ja tak zas trpim v zime.
ale uz sa to krati nebojte za chvilu bude po lete.
mne pride ze teplych dni je velmi malo v roku v porovnani s mizernym nijakym pocasim

deti95060810
16. aug 2023

mne spôsobujú tieto teplá migrény...

iwesska
16. aug 2023

V robote v pohe a uz nam prsi. A som kardio pacient. Toto nie su az take extremy.

vler
16. aug 2023

@zmrzlinka2021 ja nezijem na Slovensku a mame tu 35 ale nie vela dni v kuse🙂.
Vseobecne si myslim, ze ludstvo sa bude musiet adaptovat na vyssie teploty.

anonymanonym
16. aug 2023

Fungujem uplne normalne, ako tu bolo pisane "trenujem telo", ale aj tak mavam bolesti hlavy, zavrate a som taka na nic (pitny rezim dodrzujem). Plus mam v tomto obdobi vzdy silnu alergiu, takze to mi to cele este "sprijemnuje" 😉

triss83
16. aug 2023

Užívam si slniečko, konečne sa oteplilo, veď zimy a dažďa sme si užili nad hlavu 😊

mishka81
16. aug 2023

Jezis ved konecne je teplo. 3 tyzdne bola teraz zima a dazd a konecne je zas leto. Ved vobec nie je vysoky hic, uplne prijemne je.

maranta_leuconeura
16. aug 2023

Nemam rada horucavy a teda toto leto zvladam dobre, mam pocit, ze v Bratislave tento rok nejake extremne horucavy ani este neboli, ze viac dni po sebe 35°C+ alebo tak. Dnes napriklad burka a ochladilo sa 🙂

domkakvet
16. aug 2023

Je to len par dni, za chvilu budeme sneh odhadzovat.

viestta
16. aug 2023

Dbam na pitny rezim a doplnujem mineraly izotonickymi napojmi, níe energetaky ale izotonicke, ktore doplnia elektrolyty. Ked som na nich v tych horucavach zabudla, tak aj mna postihli zavrate a bolesti hlavy.

miskakyska
16. aug 2023

...budem úprimná..tieto teploty sa musia zdať normálne iba nenormálnym ľuďom..
...trpia ľudia, zvieratá,vysychaju pramene...ale šak je letoooo..🙈
A neviem či ľudia, ktorí stále tvrdia,že bolo studené a upršané leto žijú v jaskyni,ale na severe Slovenska od mája sucho,nestíhame polievať,ak nerátam tých pár kvapiek z dusna
Amen

tosomja
16. aug 2023

Mňa to dobíja energiou. Mám rada 30+ a slnečno. No dnes je tu dusno, pod mrakom. Lepkaví sme, deti nervózne.
Mne nevadí ani toto, len deťom už áno.

oskorusa
16. aug 2023

Deti odmala učím režimu na slnku max do 11 a potom až po 17. Ľahko jeme, dodržiavame pitný režim, ľahko sa obliekame do prírodných materiálov, oddychujeme, neprepíname sily. Jednoducho sa prispôsobíme počasiu. Zvládame to v pohode

slavomira236
16. aug 2023

No v humennom bolo teplo 3dni a dnes zamracene cely den ma prsat aj zajtra zas pocasie nic moc chceli sme k vode .

slavomira236
16. aug 2023

@mishka81 zas sa stazuju. Este minuly ryzden na dazd. Ja som tak cakala horucavy a az 3dni slnko svietilo. Zajtrajai vylet k vode asi odpada zas aspon vcera sme vystihli slnko

tosomja
16. aug 2023

@slavomira236 neviem ako v Humennom, ale aj dnes by som šla v Trebišove k vode, aj keď je pod mrakom. Ale neskutočne dusno. Pocitovo možno aj 35

simca06022011
16. aug 2023

Ja v pohode :D dnes vonku 32stupnov a to na tienistej strane a ja dlhe nohavice.. z dovolenky som prisla prechladnuta, zima mi tam bola :DDD ked sa neda, sprcha... v interiery mame chladnejsie, nevetrame zo strany kde svieti slnko atd.
Inak teraz to zahrada uvita, nech neprsi chvilu :D

laurika173
16. aug 2023

Prave umyvam okna 🤪 je pod mrakom... ja mam rada teplo 😉

simca06022011
16. aug 2023

@viestta najlepsi izotonicky napoj je Erdinger nealko :D