Ako zvládate tetániu?

21. júl 2020

Ahojte trpí niekto z vás tetaniou?
Ako to zvládate.

merien259
21. júl 2020

Ahoj začiatky boli ťažké potom som si zvykla treba veľa magnézia

stulrajterova
21. júl 2020

zmiernit tempo....oddychovat...ustalite to....uz je to par rokov
...magnezium pomaha

autor
21. júl 2020

Mňa čo najviac trápi je to že sa cítim strašne unavená pritom spím 8 alebo 9 hodín, a mam zlé videnie na jedno oko nieje to katastrofa, no nieje to ako predtým, tetku mam skoro tri roky mala som chvalabohu len jeden záchvat.. Len tá únava...

jaass
21. júl 2020

Mám tetániu 5 rokov. Prvé dva roky katastrofa. Potom som sa naučila ju zvládať nakoľko lekári mi vôbec nepomohli. Chodím každé 4 týždne na mg do žily. Môj deň zvyčajne vyzerá takto: vstanem, hygiena, raňajky, upratujem, obed a okolo 15.00 hod každý deň prestávam vládať. Tetanicke zachvaty som mala už asi 50x. Nerátam. Kľud mám, stresy žiadne. Dôležité je cvičenie a strava. A hlavne pokoj. Že vraj po deťoch sa to zmení, som zvedavá 🙂 ale. Nie je to nič strašné, len to treba podchytiť a sama si to musíš v sebe spracovať. 🙂 Držím prsty a všetko bude dobre neboj sa 🙂

nelca84
22. júl 2020

To zhorsene videnie si nejako riesila? Patri to k prejavom tetanie?

anonym0001
22. júl 2020

Netrpim, odkedy beriem pravidelne magnezium, preslo to uplne (asi po 2 mes. uzivania)

mpg
22. júl 2020

Niekomu na tetaniu pomáha aj lipový čaj, ale treba piť dlhšiu dobu, ak nepomôže, neuškodí.

chanel_c
22. júl 2020

Vyskusaj CBD olej. Na tetaniu je vraj dobry aj ked z vlastnej skusenosti neviem, kedze tetaniu nemam.

lilitela
22. júl 2020

@jaass Ake su to tie tetanicke zachvaty?

dasenka26
22. júl 2020

@jaass dobrý deň, ja som dostala tetaniu práve po narodení detí (dvojičiek) 2roky som nespala v noci, t.z.spala som len prerušovane, 14hod na nohách cez deň, vyčerpanie totálne... záchvaty nemávam, ale mala som nespavosť, búšenie srdca, chvenie, úzkosť..je to lepšie ako bolo ale znepríjemňuje mi to život stále..a tá únava takisto 😔

eliska13
22. júl 2020

@lilitela môže Ti vykrutit ruky, kútik úst, mravcenie, tras celého tela, ale to az pri velkom úbytku minerálov väčšinou sú miernejšie prejavy

panelacikova
22. júl 2020

autorke: prešla som si kadečím. aj zahmleným videním na jedno oko... dokonca sa mi občas tie "oči" striedali. raz pravé, inokedy ľavé.. mne veľmi pomohlo vyšetrenie na hematológii pre možné podozrenie z prípadnej trombózy (dedičné predispozície..) tam mi našli aj problém, ktorý mohol byť zodpovedný za zlé videnie. odkedy beriem lieky na riedenie krvi, výnimočne sa mi to stane, že vidím zle-zahmlene. ale zlé videnie ja osobne nevidím ako problém tetánie (a viem, čo je to tetánia).. skôr možno cievny problém, neurologický - mozog, bakteriálny, očný... možností je milión.. čo ja viem a poznám ľudí, tak pri skleróze multiplex zvyknú byť tiež problémy s videním. no skrátka takto sa to nedá. skúsila si riešiť veci cez odborných lekárov?
@jaass iste...ak sa to po deťoch zmení, tak k horšiemu, to nič v zlom 😀

panelacikova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaass
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
panelacikova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaass
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
eliska13
23. júl 2020

@jaass a čo sa urazas veď má pravdu.Detmi príde stres, hektika, ešte väčšie fyzické a psychické vycerpanie, zlý spánok...práveže väčšinou vtedy to vypukne
@panelacikova

panelacikova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
panelacikova
23. júl 2020

@eliska13 presne tak... mne tiež prepukli moje problémy až počas materstva. predtým som bola zdravá ako rybka 🙂 mimochodom, tetanické záchvaty som mala tak zo 2-3x v živote, chvalabohu, naučila som sa zvládať isté veci a už sa nevrátili. ale kolegyňa s tým žije roky a musí brať často AD či aké lieky - proste na ukľudnenie a, ako to býva zvykom, dlho bez nich nevydrží. tak maximálne 6-12 mesiacov :(

jaass
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaass
23. júl 2020

@eliska13 vačšinou ale poznám 6 žien, ktoré mali tetaniu a po porode sa uplne vytratila 🙂 takže ona napisala uplne nezmysly a bludy totalne 🙂

michaela404
15. aug 2024

@anonym0001 aké magnezium ste užívali ďakujem

stulrajterova
19. aug 2024

@jaass je to individualne, mne sa spustila po 2.porode a dokoncovani vysokej skoly, k tomu perfekcionizmus, vsetko pre druhych nech su spokojni urobit....a oni boli spokojni a ja vycerpana, chradla...neurolog nasadil magnosolv 500ku a dodal, ze bud prehodnotim prioroty alebo som na najlepsej ceste k sebazniceniu...