Ako zvládate dovolenky, keď trpíte úzkosťami a depresiami?

domcaaaaa111
18. júl 2024

Ahojte ako zvládate dovolenky ked trpíte úzkosťami a depresiami?Mam ist teraz v auguste do Egypta dovolenka bola zaplatená este skor ako mi ten problem nastal.
Myslite ze zmena prostredia mi pomoze? Samozrejme beriem aj lieky 🙂

lonely66
18. júl 2024

@domcaaaaa111 záleží asi od toho, z čoho máš úzkosti?

nerya
18. júl 2024

Môže pomôcť aj nemusí, mne napríklad naposledy najviac pomohla svokra ktorá k nám prišla na dva týždne a vytiahla ma z domu von, pochodili sme toho... Teraz ideme my za ňou, tiež som zvwdaba co to bude keďže sa mi to zhoršilo posledné dni

deti95060810
18. júl 2024

či pomôže ...sotva.
potrebuješ pokoj, kľud
ale píšeš že máš lieky tak už len sa vyber...

martinmmartin
18. júl 2024

no ked mas uzkost zo spicatych stavieb, papyrusovitych travovin a peceneych oviec tak tam ani nechod.

1ryba
18. júl 2024
ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marianarem
18. júl 2024

@domcaaaaa111 To je velmi individualne a aj u toho isteho cloveka to moze byt na kazdej dovolenke inac. Ja mam uz velmi dlho uzkostno-panicku poruchu. Dovolenky ale byvaju dobre, chodim na ne rada, hoci obcas sa objavi uzkost z pretazenia novymi vecami. Musim si vtedy dat oddych. Jedine, co som nezvladla, bolo Japonsko. Tam som bola sice nie na dovolenke, ale na konferencii asi 10 dni, ale konferencia sama o sebe nebola zataz. Zosypala som sa z obrovskeho mnozstva podnetov vo velkomeste - vsetko blikalo, vydavalo zvuky, rozpravalo, este aj zachodova misa..a vsade davy ludi. V Egypte myslim ze tento typ pretazenia nebude.

cukroska
18. júl 2024

@domcaaaaa111 Podľa mňa aj u depresívnych ľudí dovolenka môže len pomôcť a prospieť .Jednak tým,že zmena prostredia,žiadne bežné starosti. More, prímorské prostredie len prospeje.
Možno nie všetkým a vždy,ale aj psychiatri radia pri depresiách zmeniť prostredie a robiť len príjemné veci čo robia radosť a tešia .Netrpím síce depresiou,ale mne more a dovolenka celkovo je balzam na dušu. A mám v okolí blízkeho človeka čo má veľké depresie a vždy nachvlu aspoň pookreje keď zmení vzduch aj prostredie. Stereotyp je veľa krát aj spúšťač rôznych psychických chorôb.

evaachesa
18. júl 2024

Mne spôsobuje úzkosť už len tá predstava byť v Auguste v Egypte. 🥵

amelie2017
18. júl 2024

Ak mas male deti, tak urcite neodporucam. Dovolenka bude este vacsi stres. Vacsina ludi sa na nu tesi, ako si oddychne, ako budu s partnerom opat ako holubkovia, nemusis varit, upratovat..realita..nahananie za deckami, uplne rozhodeny rezim, decka nechcu do mora/do bazena, nechcu nic jest, ...ofucany manzel, znicena manzelka,..aktualne to vidim denne tak 150x. denne..ti s vacsimi deckami su uz v pohode.

domcaaaaa111
autor
19. júl 2024

@amelie2017 niee nemame deti 🙂🙂

marsmykkok
19. júl 2024

Ja mám uzkostnú depresívnu poruchy roky. A dovolenka pre mňa má aj plusy aj mínusy. Plus že hlava vypne a nejde mi milion myšlienok a viem si oddýchnuť. Doma to nejde, doma mi ide hlava vybuchnúť čo mám milión myšlienok. Ale zase aj ak som v pohode, tá zmena prostredia a všetko to človek vníma a teda viem veľmi rýchlo prepnúť z módu pohody do módu kôpky nervov kedy ma aj drobnosť vytočí do nepríčetnosti. Teda na dovolenke mám hlavu čistejšiu a som viac v pohode, ale zároveň vždy prídu aj nejaké 2-3 výbuchy kedy je všetko zlé a mám strašné nervy.
Ale dodám ešte že ja AD neberiem, nikdy mi nezabrali a bojujem len s magnézium a tak a keď je najhoršie dám niečo na ukludnenie napríklad Neurol.