Ako zvládať stres zo skúškoveho?

30. nov 2024

Ahojte, ako zvládať stres zo skúškoveho? Som v druhom ročníku, zatiaľ som všetky skúškové zvládla aj s dobrými výsledkami, ale aj tak už začínam mať nepríjemný pocit na hrudi. (Mám k tomu psych. problémy, užívam lieky) ako sa pripravujete na skúškové aby ste to zvládli bez stresu?

gelifil
30. nov 2024

Ziadne skuskove nie je bez stresu...kazdy si tym presiel...vacsieho aleb mensieho

henii
30. nov 2024

Učiť sa na skúšky priebežne. Stres bude vždy

anketkarka
1. dec 2024

@autorka Ak užívaš lieky, tak kontaktuj lekára a opýtaj sa jeho.

nynia
1. dec 2024

Moje prvé skúšky som ledva povedala slovo. Najviac mi pomohlo ku každej otázke alebo téme aspoň niečo. Nikdy neviem všetko na 100% ale kebyže mám ísť na skúšku tak, že niečo vôbec neviem tak asi vybuchnem zo stresu. Na začiatku štúdia aj počas som počúvali ako ten-tamtá nikdy sa neučila všetko a aj tak to dali, išli len skúsiť ale to nikdy nebolo nič pre mňa.

minto3
1. dec 2024

Stres bude vždy, ja som si aj poreval aj o žlčník po štátniciach prišiel 😀…ale nakoniec som to dal. Po škole nastúpil aspoň u mňa pocit veľkého zadosťučinenia a bol som na seba hrdý. Trvalo to síce len dovtedy kým som nenastúpil do práce, ale stálo to všetko za to 😀. Treba si nájsť aj čas na seba a rozdeliť si čas na učenie. Ja som si vždy dal na prípravu na skúšku dostatok času. A učil som sa cca. od deviatej (ôsmej) do štvrtej s hodinovou prestávkou na obed. takisto som si rozdelil koľko otázok sa mám denne naučiť. Potom som všetko zavrel a nemyslel na to. Samozrejme keď boli štátnice tak to bolo iné😀.

madeincssr
1. dec 2024

AUTORKA, ak skolu neflakas pocas semestra, pripravujes sa na cvika, robis zadane prace a pred skuskami sa na ne pripravujes, nemas sa coho bat. Na mozog sa velka cast toho "nalepi", aj ked o tom nevies. Samozrejme, isty stres pred skuskou je normalny (malokto ho vobec nema), vecer pred skuskou sa takmer kazdemu zda, ze nic nevie, ale "ked sa na to vyspis", vedomosti sa ulozia, fixuju a rano na skuske sa vynoria (adrenalin pomoze). A povedz si, co take najhorsie sa ti moze stat. Ze nejakou zhodou zlych nahod neurobis (na pozadovanu znamku)? Tak urobis na opravny, nic hrozne sa nestane.

mane01
1. dec 2024

Chce to dobre planovanie a organizaciu. Nechat si na kazdy skusku dost casu a tie tazsie si naplanovat na zaciatok. Toto fungovalo u mna. Ale teda, uplne sa tomu stresu vyhnut neda.