Ahojte mám problém stym že som sa objednala na PCR test bola som v stiku s pozitívnou spolužiačkou . Dali mi termín 15.2 ale 16.2 mame ísť do školy potrebovala by som ísť naň skôr aj kvôli rodičou. Máte stym niekto prosím skúsenosť ? Ďakujem vopred za odpovede .
@veronikabecko19 Mozes zavolat na prislusny RUVZ, preobjednaju ta. Alebo na infolinku NCZI,ale tam je tazsie sa dovolat. Skus najma hned rano alebo potom poobede.
@elisaelisaday dobre zavolám tam a to majú jedno číslo Lebo? Aeste otázka keď im poviem že potrebujem ísť skoršie na test preobjednaju ?
@hazelgracegus dobre ďakujem
@veronikabecko19 a teda vás v tedy preobjednali bez problémov?
@veronikabecko19 Ano, povies, ze potrebujes skorsi termin a rovno ta preobjednaju. Vola sa na RUVZ podla okresu, kde byvas.
@veronikabecko19 ale ved nejde o to ze aky termin kto potrebuje - tie PCR testy sa robia az PAR dni po kontakte v pripade aby ked si sa nahodou nakazila si nevysla falosne negativna kedze ten virus ma nejaku inkubacnu dobu…ved to by kazdy chcel ze jeden den je s pozitivnym druhy den ide na PCR aha som negativny super… PCR treba robit az po par dnoch v NCZI vedia kedy treba objednat
@nina255 Ano, jasne, ked povie, preco potrebuje ist autorka skor, zamestnanec RUVZ alebo NCZI usudi, ci je zmena terminu vhodna.