Ahoj, rada by som sa Vás opýtala čo Vám pomohlo výraznejšie znížiť vysokú hladinu kortizolu.
Alebo ak poznáte niečo čo by mi mohlo pomôcť.
Ďakujem
Ja som mala brutal kortixol roky, endokrinologicka ze by mal byt do 500. Mala som 1028 🙈😂 co jr faaaakt vela. Nastudovala som si a kupila ashwagandha v tabletkach, ale v silnej koncentracii - aspon 500mg. O 3 mesiace som mala kortizol 300 😏lekarka len pozerala...
@missviolet A aké nežiadúce účinky ste mali pri tak vysokom kortizole, ak sa môžem opýtať?
@lussy890 pozor pozor, píšete, že syn užíva prednison. Prvá otázka je prečo, na aké ochorenie? Keď ho uziva, asi ho aj nutne potrebuje, takže prosím vás, vy sa poraďte s lekárom, môžete mu aj uškodiť. Veľa rôznych byliniek ako echinacea, ženšen nabudzuju imunitu, ak má syn autoimunitne ochorenie a berie preto prednison, môže to byt veľmi NEBEZPEČNÉ takto experimentovať. (DR)
@lussy890 ja som strasny streser, hrozne stavy, busenie srdca, vyhecovanie sa az k zvracaniu. Stres mi zvysil kortizol, menzes mi vynechaval tak ze som ho mala tak 2x do roka, aj som priberala rychlo... ashwagandha pomaha zvladat stres, aby sa s nim organizmus lepsie vedel vyrovnat, dokazom je ten znizeny kortizol. Zda sa mi, ze mi pomohla byt vo vacsej pohode...
Prečo si ho mala kontrolovaný, užívaš kortikoidy? Endokrinologická príčina bola vylúčená?