Ako znášate, keď sú ľudia voči vám hnusní?

21. okt 2021

Ahojte,ste niekto v situacii,ze mate malo priatelov a ludia su aj neochotni Vas pozdravit?Neviem ci zovnajsok,klebety,alebo co...Len chcem vediet,ci to niekto zaziva...Ako to znadate?Ja som k ludom slusna,no ako vidim,nestaci to.

somtunovaa
21. okt 2021

Ahoj, nie som v tvojej situácii ale keby že mám tento pocit asi by som sa skúsila hlbšie nad sebou zamyslieť, kde robím chybu, a či slušnosť naozaj stačí. Neviem si predstaviť že by sa mi ľudia ktorých poznám ani nezdravili, z nejakého dôvodu to musí byť. A klebety tiež nevznikajú len tak.

kate211
21. okt 2021

Co to znamena, ze ludia niesu ochotni pozdravit? Ja osobne neznamych ludi vobec nezdravim a oni nezdravia mna. Zdravime sa len so znamymi: v praci, v ramci arealu v praci, v ramci susedstva, v ramci sportu, dalej v skole u dcery zdravim matky ostatnich deti. Proste zdravim sa len s osobami, ktore som uz niekedy stretla a je dost mozne, ze niekedy stretnem. Pozdravim, ozdravia a to je vsetko. Je to slusnost. Koho si ty pozdravila a on teba nie?

moonlight1210
21. okt 2021

@somtunovaa obcas vznikaju len tak. pre nieciu antipatiu, zlomyselnost. proste nieco vypusti, len to podpori nejakou realnou situaciou, ktora na to zdanlivo pasuje.

Nie vzdy plati, ze bez vetra...
Zialbohu. A potom niekto zapasi doslova s vetrnymi mlynmi, lebo vlastne bojuje proti neexistujucej veci.

ivuska027
21. okt 2021

Stačí sa takými ľudmi neobklopovať. Je to úplne jednoduché.

moonlight1210
21. okt 2021

V akej situacii ta ludia nie su ochotni pozdravit? Resp. kto su ti ludia?

dadis
21. okt 2021

Neviem si predstavit, ze niekomu pozriem do oci usmejem sa, ze by mi to neopatoval...asi treba zacat od seba. Milo pozdravit pani pri pokladni, pana sbskara, pani upratovacku....ale nie povrvhne, ale s usmevom a pohladom do oci...otestuj co sa stane...niekedy staci na cudzich ludi len pozrieylt a usmiat sa a vies, ze sa "evidujete"

autor
21. okt 2021

Suhlasim s moonlight,ze mnohokrat je to o antipatii a staci,ze je clovek submisivnejsi,pokornejsi,uprimnejsi,uz su tam domyslania,posudzovania,odsudzovania.Staci nejaka nepochopena situacia a uz si ty ten zly-ved kto by sa zamyslal,ked aj tak je antipatia dajme tomu

0silvia0
21. okt 2021

A ty si ten submisivny, pokorny a slusny clovek alebo si to o sebe len myslis?

fleur1111
21. okt 2021

Nie som v situácii, že by niekto nebol ochotný ma pozdraviť, ako bolo písané vyššie, tiež zdravím len ľudí, ktorých poznám, celkom mi nie je jasne ako si to presne myslela. A čo sa týka priateľov, tých vyslovene chcem mat malo, resp len takých ktorým môžem veriť a preto mi nechýbajú iní ľudia, ktorych dobre nepoznám a ani oni mna a preto by som sa absolútne nezaujímala čo si takí ľudia o mne myslia.

autor
21. okt 2021

Ti,co si to nevedia predstavit,asi to nezazili.Pre mna je to tiez absurdne,no deje sa to obcas.To hovorim napriklad o niekt. susedoch

autor
21. okt 2021

@0silvia0 myslim si to

autor
21. okt 2021

@0silvia0 slusna voci inym,tak som to myslela

fleur1111
21. okt 2021

Čiže niektorí susedia ta nezdravia a ty nevieš prečo, správne tomu rozumiem?

autor
21. okt 2021

@fleur1111 napriklad,je toho viac

autor
21. okt 2021

Jednoducho niekedy clovek ma aj nieco,z coho si ini nespravodlivo utahuju,pripadne si vytvaraju predsudky,pripadne naozaj nieco ako jedna pani povedala,tak to musi byt pravda...Len niekto tu spominal_nema Ta to co zaujimat,to je to,co by som chcela vediet urobit.

somtunovaa
21. okt 2021

Skúsim uviesť príklad v práci. Niekto vytiahne na mna nepravdivú klebetu a kolegovia začnú na mna pozerat inak. Ak o tej klebete viem skúsim ju vysvetlit, že to nie je pravda, ďalej sa správam “normálne”, čiže nerobím intrigy, nie som ritolez, neohovaram, hovorím pravdu.
Ak o klebete neviem pýtam sa na dôvod ich odstupu voči mne a ďalej sa správam normálne bez ohľadu na to či sa dozviem pravdu alebo nie.
Ak budeš konať s čistým svedomím neexist že to bude trvať dlhodobo. Každý zisti aká si, aj keby bol v blízkosti neviem aký manipulátor.
Ak sa ti to deje v práci sj so susedmi, aj v iných oblastiach, opakujem sa hľadaj chybu v sebe.

fleur1111
21. okt 2021

Prečítaj si toto. Sú tam celkom dobre myšlienky.

autor
21. okt 2021

@fleur1111 diky.😊

0silvia0
21. okt 2021

Od tych pocitov sa musis odstrihnut. Neries co si ini mozu o tebe mysliet, preco ta nezdravia atd. Pozdrav ty a neries. Slusne komunikuj a neries. Nemusia ta mat vsetci radi, nemusis byt vsetkym sympaticka, to je normalne.

vitriolka
21. okt 2021

A co by sa pre teba zmenilo, keby ta zacali zdravit, prejavovat zaujem a ine veci, ktore si zelas? Bola by si vtedy spokojna?

autor
21. okt 2021

@0silvia0 jssne ja sa dokazem citi ponizene a nejak to neviem spracovat

autor
21. okt 2021

@vitriolka no len sa citit respektovana,nikomu neublizujem

kate211
21. okt 2021

Co ta tak ponizuje? Ze ta niekto nepozdravi? Napriklad ten sused? Ako prepac, ale riesis blbosti. Zameraj sa na svoj zivot, svoje aktivity a neries, kto ta zdravi. Ty pozdrav a na zvysne kasli. Tebe ten sused alebo ti ludia zasahuju nejak do zivota?

husky25
21. okt 2021

Ja si vždy položím otázku či mi ten človek stojí za to aby som sa trápila , odpoveď je vždy NIE nestojí, a serem naňho, ale to sa tiež človek musí naučiť , skús sa zamestnať niečím iným a nemyslí na somariny kto si čo o tebe myslí, ty tiež máš názor na iných ľudí ,len im to nevesas na nos ,odosobni sa ,sú ľudia ktorí stoja o vysvetlenie,a sú ľudia ktorým aj keď niečo vysvetlis urobia z teba ešte väčšiu hlupanu,a ďalšia vec zamysli sa aj nad sebou prečo to o tebe hovoria ( evodetne myslíš konkrétne situácie ) takže zapracuj na sebe ❤️

autor
21. okt 2021

@kate211 ked niekto neodzdravi,je to take...

autor
21. okt 2021

@0silvia0 ano musim pracovat na sebe,inych asi nezmenim,seba mozem snad

autor
21. okt 2021
autor
21. okt 2021

@husky25 vedto,je to o praci na sebe

kate211
21. okt 2021

Akoze ake? Prosim ta. Kazdy ma dost svojich problemov a riesit nejake zdravenie. Ja mozno tiez nepozdravim, ked idem zamyslena z prace a kazdy to ma totalne u prdele. Ty si nejaka stara babka z nejakej dediny, ze tvoj jediny problem je riesit, ze susedia nepozdravia?

jvlo
21. okt 2021

Prečo zdravíš ľudí? Ja preto, lebo ich chcem pozdraviť. Ak neodzdravia, ich vizitka, nie moja. Nabudúce pozdravím znova... Snažím sa robiť veci, ktoré sú podľa mňa správne, nemám potrebu sa nikomu páčiť, stačí, keď sa viem sama na seba pozrieť do zrkadla. Neriešim to co robia cudzí ľudia okolo mňa, nevidím do ich hláv a životov, prečo sú akí sú...