Ako znáša očkovanie starší onkologický pacient?

zuzkalujza
12. mar 2021

Ahojte dievčatá, viem, že je to veľmi veľmi individuálne aj u zdravých ľudí, nie to ešte u oknko pacientov. Môj ocino mal nádor vyoperovaný pred 2 rokmi, potom bol v pohode, teraz zase stúpajú onko markery (info z poslednej návštevy lekára) , no ocino už odmieta liečbu a ďalšiu operáciu. Ale to je druhá debata. Teraz v sobotu ide na očkovanie, popravde som ho jednoducho objednala, lebo on už všetko vzdal a nechcel sa ani očkovať. Samozrejme som sa poradila aj s jeho ošetrujúcim lekárom a on povedal, že mi nepovie ani áno, ani nie. Musíme sa sami rozhodnúť, čo mi moc neuľahčilo situáciu, ale zase mu rozumiem, lebo ocino tam nebol viac ako pol roka a tak doktor nevie, aký je reálne jeho stav. Ako znášali vaši rodičia s onko diagnózou očkovanie? Ocino má 68 rokov. Prosím, len relevantné komentáre s osobnými skúsenosťami. Komentáre typu, že sme ovce ci prosím odpustite..... O očkovaní som si veľa toho naštudovala a aj napriek ocinovej diagnóze vidím v ňom zmysel, len mám jednoducho obavu.....

Ďakujem 🙂

vikus17489
12. mar 2021

@zuzkalujza moja teta je tiez onko pacient, je uz zaockovana a nastastie ona to dobre znasala.

ivkazba
12. mar 2021

Ja poznám aj onkopacienta aj ťažkého kardiaka a obaja v poriadku po očkovaní, žiadne reakcie. Tiež som názoru, že pre takto rizikových pacientov je ideálnejšie riziko očkovania ako riziko covidu. A že máš obavy je prirodzené. Držím ocino palce.

zuzkalujza
autor
12. mar 2021

@vikus17489
@ivkazba Ďakujem 🙂

dskjhfdlkdjhl
12. mar 2021

@zuzkalujza svokor je onkopacient, ma 89 rokov a ockovanie zvladol bez problemov.

vikus17489
12. mar 2021

@zuzkalujza za malicko, drzim palce, aby to dobre dopadlo 🙂

janage
12. mar 2021

@zuzkalujza naša babka onkopacientka sa zaočkovať nestihla. Nakazila sa a 4 deň po potvrdení pozitivity zomrela na zápal pľúc. Bola oslabená po chemo a akútnej operácii(tá ale dopadla dobre).
Po tejto skúsenosti som za očkovanie. Hlavne nikoho z nás ani nenapadlo, že už sa neuvidíme😔

zuzkalujza
autor
12. mar 2021

@janage to mi je veľmi ľúto :( Ja som určite pevne rozhodnutá, že zaočkovať ocina treba, len sa veľmi oňho bojím. Ako to sa s tým tak oslabený organizmus popasuje. Ocino chemo ani nemal, operácia bola tiež úspešná a navrhli iba ožarovanie. Ale to bolo pred dvoma rokmi. Teraz je choroba nazad, no ako som písala on už liečbu podstupovať nechce. Bohu žiaľ, je to jeho rozhodnutie a aj napriek veľkému nátlaku z našej stany názor nezmenil.

janage
12. mar 2021

@zuzkalujza chápem že sa bojíš. My sme vychádzali z toho , že ak by nedajbože neprežila očkovanie, tak covid by neprežila už vôbec. Nemáte čo stratiť. Ocino, že nechce ďalšiu liečbu chápem. Mala som kolegyňu, čo tiež odmietla pri recidíve, že ona už toto ďalší krát nechce. Že radšej užije tých pár mesiacov ako najlepšie vie. Sama neviem čo by som robila v takej situácii.
Držím palce, nech všetko čo najlepšie dopadne.

zuzkalujza
autor
12. mar 2021

@janage Ďakujem

zuzkalujza
autor
15. mar 2021

Tak ocino v sobotu doobeda zaočkovaný (astrazeneca) zatiaľ absolútne všetko v pohode. Nemal ani teplotu, ani bolesť v mieste vpichu, cíti sa dobre... Verím, že už nič ani nepríde.