Ma niekto skusenosti so silnymi zmenami nalad a uzkostami suviacimi s priblizujucou sa menstruaciou.Vzdy 2t. pred pocitujem,ze som citliva, citim silnu vnutornu nervozitu a ked pride menstruacia vacsinou na druhy den sa uz citim dobre.tak to trva 2 tyzdne.a potom sa to znovu opakuje.pricom najhorsie mi je par dni pred tym ako dostanem mens..
na kazdu plati asi nieco ine, ja som po operacii vajecnikov, hormonalnej liecbe, a naozaj mam bolesti, aj kosti, aj horuckove stavy, silne potenie viac ako tyzden pred, mne pomaha:
neprechladnut,
cvicenia dychania,
upravit stravu mozno, ak nieco vyskusas a budes sa citit lepsie (viac zeleniny - zelenej, cervenej, pomarancovy fresh...)
ziaden, ziaden!!! stres,
robit to, co Ta bavi,
vediet sa odmenit - u mna, malu kavu si fakt chcem vychutnat aj v sobotu s detmi, hladat male velke radosti,
caj - tiez je to o skusani, ktory zafunguje, je viac druhov miesanych cajov,
existuje hormonalna joga, ktoru chcem vyskusat.
Ked som sa opytala lekara, poradil tehotenstvo 😀
Riesim to tak, ze vacsinou si zozeniem nieco na ukludnenie. Pustat vela veci jednym uchom dnu a druhym von. Pomaha sport, niekedy ukludnuje postavit sa na hlavu z jogy. A snazim sa ten tyzden vydrzat tak, ze si hovorim, dnes este nie, "zabijem" ju az zajtra. 😉
Vraj Gynex.
@demm2410 Odporúčam piť materinu dúšku 1 šálka ráno a večer, pred spaním si skús zapiť trochu mlieka so škoricou (v teplom mlieku rozmiešaj 1čl škorice mletej, to pomáha na úzkosti a nervozitu) a ešte je dobrá aj alchemilka na tie kadejaké symptómy ako závrate, mdlo, malátnosť a tá sa má piť 2 t pred menštruáciou. Taktiež si skús počas dňa dať hroznový cukor. Napísala som viac, lebo každá sme iná a každej zaberá niečo iné.Veľa šťastia. 🍀
Skús pupalku,mne pomáha
Baby ja som zistila ze ked v danom mesiaci uzivam magneziu(magnerot) tak pms nemam skoro vobec. Ked neuzivam tak nalady daco hrozne.kdesi som citala ze aj nedostatok magnezia sposobuje pms tak skus vyskusat....
Podceňuje sa to, rsp. sa o tom veľmi nevie, ale na PMS určite zvýšené dávky vitamínu C. Mám odskúšané osobne aj od viacerých kamarátok. Užívame lipozomálny vitamin C, pred menštruáciou 2 kapsulky ráno a 2 večer. treba vystihnúť začiatok, aby sa PMS nestihol rozvinúť.
https://www.vitaminex.sk/l/lipozomalny-vitamin-c/
kup si v lekarni zenske caje