Ako zmierniť akné?

alenkay7
9. máj 2023

Dobrý večer, dcérka má akné,ako na to,ako zmierniť akné? Čo u vás najviac zabralo? Ako sa starať? Ja som taký problém nemala. Používame len niveu ružovú vodu na čistenie. Má mastnú pleť a dosť husté akné a zapaľuje sa jej, svrbí ju to. Má 11nast.

lucka12399
9. máj 2023

@alenkay7 u kožnej ste neboli?
Mne pomaha cerave čistiaci gel, a La Roche-Posay EFFACLAR DUO .. ale ťažko povedať či to bude fungovať aj u vás .. keď som bola mladšia kozna mi miešala rôzne krémy. Dosť mi to pomohlo.

alexnina777
9. máj 2023

@alenkay7 určite treba íst k vašej detskej lekárke, keď je to zapálené a svrbi ju to, može tam mať uz bakteriálnu infekciu, moja tam mala zlatého stafylokoka, to už nie je sranda, treba už antibiotika..určite netreba čakať kým sa to zhorší, treba ísť..k tomu prísna hygiena, svoj uterák, potom ku kozmetičke na čistenie, a poradit sa v lekárni na niečo dezinfikačné na čistenie , avene a pod…

lindous
9. máj 2023

Ako hovoria baby vyššie, s návštevou lekára by som neváhala 🙂 také bežné opatrenia, ktoré si človek možno ani neuvedomí sú napr. dávať si pozor a čo najmenej sa dotýkať tváre špinavými rukami, dezinfikovať mobil, častejšie prať návlečky, samostatný uteráčik na tvár.. z prípravkov asi každému sadne niečo iné, mne napr. vyhovoval Eucerin v dobe najhoršieho akné počas puberty, dôležitá je pravidelnosť a trpezlivosť... možno vyskúšať či to nezhoršuje nejaké jedlo, u mňa to bola čokoláda, ale často sa hovorí aj o mlieku... Tá voda od Nivea je micelárka? Ak áno, treba ju z pleti umyť... ale skôr by som ju úplne vymenila za niečo neparfumované