Poraďte niečo na zlepšenie trávenia. Vkuse som nafúknuta a mam ťažobu
Nejaké probiotiká?
@pribinak skúšala som všetko možné a nič
A sleduješ potraviny po ktorých sa cítiš nafúknutá? Napr mliečne? Hlubova zelenina?
Chilli
@pribinak vynechávam mliečne aj pečivo, problém he ze som nafúknuta po všetkom čo zjem 😔
Tak potom smer gastro.
Mozno jes viac zeleniny a ovocia=vlaknina. Potom je pocit nafuknutia normalny. Respektive si kup Espumisan.
Aloe Vera gel
@certica22 máš nejaký konkrétny?
Napíšte mi ss 🙂
Test na Sibo
@barbied ako sa robí taký test?
Robia to na klinike imunologie a alergologie. Neviem odkial ste,ale najdete si na internete kde vo vašom okolí to robia. Test trva 3 hodiny a je to dychový test, daju vam vypiť laktulozu roztok a potom v 30 minútových intervaloch fukate do prístroja, a hodnota vydychovaneho vodika sa zapisuje do tabuľky a podla toho vedia zistiť ci ide o SIBO. Liečba je antibioticka. Ale podla mna toto treba absolvovať. Vela ludi to ma. Ja sa chystan o týždeň na sibo. Pred mesiacom som bola na laktózu a ta mi vyšla pozitívne stredný stupeň.
Ja môžem za mna odporučiť Revicolin. Mám už dlhé roky problémy s trávením a to je jediný liek ktorý mi naozaj pomáha 🙂 Je síce drahší ale podľa mna to stojí za vyskúšanie 🙂
Ja som bola nafúknutá stále. Pomohol len prerušovaný pôsta dve jedlá denne a nič medzi nimi ani káva,džús, citrónová voda.
Mne povedal lekár že mám dlhodobo užívať isochol kvôli tomunue nemám žlčník a mám malo žlče. Dnes som bola na Usg tak vravel. 🙂
Áno od Lr broskyňovy ak chces napíš mi správu 🙂
Ahoj. Jednoznačne chod na gastro ako takto bezhlavo skúšať všeličo možné čo ti kto poradí. Ak sa smiem spýtať odkiaľ si ? Viem ti poradiť dobre gastro.
To by zaujímalo aj mna 🙂. Používam epumisan, probiotiká a dajako nič nepomáha..