Ako zlepšiť imunitu?

23. okt 2023

Ahojte. Za posledné dva tri roky som často chorá. Predtým, keď sme bývali v inom meste a život "bol gombicka", som nebyvala vôbec chorá, ako je rok dlhý. Presťahovali sme sa do starého domu, nemáme pokoj, súkromie, stres v práci a ja som stále chorá. Teraz ťahám 4 týždeň PN, najprv žalúdočna viroza s teplotou, od včera zas nemám hlas. Užívam rôzne prírodné výživové doplnky, snažím sa obmedzovať sladké, a aj tak rýchlo ochoriem. Minulý týždeň som ukončila PN, cez víkend bol jarmok, išla som s mamoi6, ktorú som skoro pol roka nevidela, a od nedele mi je hrozne. Mam pocit ze stačí nejaký malý vykyv, mala zmena a uz som chorá. Aj lekárka dnes po mne pozerala ci si to nevymyslam, ale tak videla aj hrdlo atd.. Ako sa môže zlepšiť imunita? Pripadne môžu byť všetky tieto choroby vlastne psychosomaticke? Ďakujem

falbala132
23. okt 2023

a nemate v tom starom dome nahodou niekde pleseň?

hennyinnsbruck
23. okt 2023

Posledny rok a pol som bola tiez casto chora.anginy priedusky. asi kazdy 1,5mes furt daco.no na gulku do hlavy toto.
Od leta beriem probio,D cko.,.nic….

Bola som u noveho obvodaka. Dostala som broncho vaxom a zmna liek roka🥳🥳zacala som ho brat soplava s cervenym hrdlom a na druhy den mi prisaham vacku nic nebolo.potom ma este raz chytili sople rozno farebne a za 3dni som bola fit.🥳🥳

Brala mi krv ,mam zvysene zelezo a nejaky transfersättigung o dost zvyseny, podla uja googla je pri tom nachylnost na choroby.pozajtra idem koli vysledkom krvi lekarke tak som zvedava co povie ci to ma s tym suvis.

autor
23. okt 2023

@falbala132 samozrejme, je starý a stuchnuty, kúpili sme aj odvlhcovac, aj čističku vzduchu, vetrame atd, preco, môže to mať súvis?

falbala132
23. okt 2023

ano, z plesni byva velmi vela zdravotnych problemov, hlavne tych suvisiacich s imunitou.

lericenkam
23. okt 2023

Ahoj, mne sa osvedčil rozmarínový olej lisovaný za studena, kupujem ho od Biopurus, na jar a jeseň som stále bývala chorá, nejdem rozpisovať, a teraz naozaj dobre, ani na jar nič, ani teraz na jeseň, už dva roky, ja som skôr naklonená niečomu inému ako liekom.

autor
23. okt 2023

@lericenkam aj ja presne, a ten olej vnutorne?

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
23. okt 2023

@kittykat22 tak ono to bolo horšie, dom sa rekonstruoval a teraz je v jednej časti hore na strope vidno take flaky akoby od plesne

lericenkam
23. okt 2023

áno, jednu čajovú lyžičku ráno a jednu večer pred spaním, ráno na lačno, ale niekedy mi nesadol, tak sem - tam ho zjem, až keď sa najem 😉

oli18
23. okt 2023

Ja beriem po rokoch znovu preventivne Broncho Vaxom. Vtedy mi pomohol, zimu som prezila bez choroby. Predpisat ho moze aj obvodny.