Diagnostikovali mi vyrastky na hrubom creve- divertikle. Mam len 35 rokov moktor sa vyjadril ze tak mladu pacientku este nemal. Ako sa stravujete? Sport, zivotosprava... Boli to? Vela som citala na webe ale osobna skusenost je predsa len lepsia. Dakujem
@lienkafoj my ju mame v rodine, jedine co sa vylucilo zo stravy boli orechy a obmedzili sa aj strukoviny, inak vela vlakniny a pravidelne vyprazdnovanie, aby sa neusadzovalo kadeco v crevach a nesposobovalo zapaly... 🙂
Dakujem kocky snazimsa to dodrziavat ale sem tam ma predsa len picha v lavom boku tesne pod rebrom. ☹
@simca06022011 Dobry den!Mne tiez zistili divertikulitidu a neviem ako by som sa mohla stravovat co mam jest.ci mozem aj meso lebo som sa niekde do citala ze meso jest nemozem.Este idem na gastro ale pokial ma objedna gastroenterolog chcela by som sa cim skor zacat tak stravovat aby sa mi to nevratilo dakujem..
ahoj, osobnu skusenost nemam iba pracovnu, divertikle su velmi caste najma u starších, ty si naozaj dost mlada, ale co uz kazdy mame nejaku genetiku...urcite ti pomoze pravidelné vyprazdnovanie čriev teda vela vlakniny v strave, dost tekutin a pravidelný pohyb...samotne divertikle nebolia ..bolia iba pripadne ak sa zapalia vtedy sa hovori o divetikulitíde, ta sa zvykne diagnostikovat na CT niekdedy aj na sone, podla toho na ktorej časti čreva su lokalizovane mozes mat potom bolesti napr. v ľavom podbrušku...ale nemysli nato 😉