Ako zistím, že mám upchaté nosné mandle?

nikolca
26. apr 2023

Som chora mam silnu nadchu no ťažko sa mi dycha a zlozvyk ťahať sopel do seba
.,mam zavrate problemu s rozpravanim prosim vas móžu to byť upchane nosove mandle?ako to liečiť?

uhnakova
26. apr 2023

Nosove mandle sa neupchavaju. Mas normalne upchaty nos z nadchy. Kup si akekolvek kvapky do nosa a pouzivaj tri-styrikrat denne.

uhnakova
26. apr 2023

K tomz mozes prikupit aj Sinupret, pomaha z odhlienenim.

viestta
26. apr 2023

Mas uplne normalnu nadchu. Stacia ti kvapky do nosa, Sinupret a fukat nos, netahat hlieny dole

jaskolka
26. apr 2023

Nemôžeš mať nosove mandle upchate, to neexistuje
Vlastne ak si už dospelá, nemáš už ani tu mandlu(je len jedna)a v puberte kvôli vplyvu hormónov zanikne.
Máš zápal nosovej sliznice a opuchnuté nosove mušle, to je normálne pri nádche. Kvapky a spreje do nosa, morská voda, zvlhčovač a fúkať koľko pôjde.

nikolca
autor
26. apr 2023

@jaskolka
@viestta
@uhnakova ďakukem velmi pekne

tinkavvv
26. apr 2023

@jaskolka samozrejme, ze nosnu mandlu ma (pokial jej ju nevybrali). Ano mandla vekom atrofuje - zmensi sa, ale nezmizne.

jaskolka
27. apr 2023

@tinkavvv https://orlklinika.sk/dt_procedures/adenotomia/
Robila som roky na orl a ani u jedného dospelého nosohltanovu mandlu nebolo vidno. Nemala už bubaju funkciu, ani vplyv, proste zanikla.
Pise sa to aj v tom článku.
Keď sa chceme hrať so slovickami, tak ok, máš pravdu, neznamená to, že sa "vypari" ale proste už nemá funkciu, nevidno ju v 99%dospelých, je zaniknúta, teda ju v podstate jednoducho povedané "nemajú".

zuzinabila
27. apr 2023

@nikolca ked si dospelá,nosnu mandlu uz davno nemas