Ahojte, vôbec nedokážem zistiť či mám diastázu alebo nie. Som obézna, mám 165cm a 85kg, začala som cvičiť no stále čítam ako skoro všetky ženy majú po pôrode diastázu... ale ja to proste cez ten tuk nedokážem rozoznať 😞 striešku by som uvidela možno keby je to strecha rodinného domu 😂 skúšam si to neustále hmatať v rôznych polohách to neviem to zistiť, nič necítim 😞
Prosím vás ako to môžem zistiť cez takú obrovskú vrstvu tuku?
Brucho mám ako v 5 mesiaci, mám o 10-15 kg viac ako pred tehotenstvom 😞 chcem schudnúť, no príspevky iných žien o diastáze ma odrádzajú od cvičenia 😞
@amelia000 aké vyšetrenie prosím ťa? 😊 ja som stravu upravila, aspoň množstvo a rátam si orientačne kalórie, aj cvičím, no posledné dni mám zlý pocit, že tým cvičením si pohorším zdravotne tak cviky na brucho vynechávam no tie práve najviac potrebujem 😞 ja som si myslela, že som ani hneď po pôrode diastázu nemala, necítila som si ju, no vyviedli ma z omylu, že vraj svaly sa musia rozostúpiť pri každom tehotenstve 😕
No skus pozriet na googli kto a kde take vysetrenie robi. Ano rozostupia ale aj naspat stiahnu povacsine.
skus pohladat vo svojom okoli bud fyzioterapeuta, alebo trenera, ktory sa zameriava aj na zeny po porode, ja som si myslela, ze diastazu nemam, ale fyzioterapeutka ma prehliadla a potvrdila mi ju, vela cviceni najdes aj na youtube, instagrame, skus absolvovat par stretnuti s niekym kto sa vyzna a potom mozes pokracovat s cvicenim sama...
@nickpick skúsim, fyzio ma nenapadol a to tam chodím so synom 🙈 keď začnú robiť objednám sa... zatiaľ cvičím podľa videí jednej trénerky no tá zaťažuje brucho normálne 😕
Vysetrenie u dobreho fyzioterapeuta. Ten ti da aj cviky a dohliadne, ci cvicis spravne.
Tak pohladaj na nete a objednaj sa na vysetrenie. Ale moze to byt fakt len lemrave svalstvo na bruchu a tuk. No ak ta ta info odradza od cvicenia tal sa proste daj vysetrit.. inak upravit si jedalnicek mozes uz aj teraz a chudnut bez cvicenia sa zo zaciatku da 🙂