Ako zistím, či mám vši?

26. nov 2023

dobrý deň len tak som ležala a začala ma svrbeť hlava a trz si to sugerujem 🤷‍♀️prosím vás ako to zistím? ďakujem

zmrzlinka2021
26. nov 2023

Cítiš, že ti vsi doslova behajú po hlave.

stanulienkat
26. nov 2023

😶😶😶

wilkova
26. nov 2023

Pohľadom do vlasov.

autor
26. nov 2023

@zmrzlinka2021 to nie zas ale citim trochu škrabanie

autor
26. nov 2023

@wilkova a to mi akože bude normálne behať po hlave?

wilkova
26. nov 2023

Vši sa hýbu, ale behaním by som to nenazvala...

wilkova
26. nov 2023

Ich životným cieľom je naklásť vajíčka, na behanie preto nemajú čas.

3petka
26. nov 2023

Ak máš nejaký hrebeň taký so stetinkami veľmi blízko pri sebe. Neviem ako to nazvať kadernícky? Tak si vyces hlavu od korienkov a nejaká ti tam určite uviazne. Ja som to zistila tak

simsalabim
26. nov 2023

Vycesat hustym hrebenom nad vanou alebo umyvadlom. Na bielom povrchu ich lahko uvidis.

elmivelmi
26. nov 2023

kup si samppn proti vsim,je tam aj hreben.Ked si sampon nanesies na vlasy,vyces si ty hrebenom vlasy.A uvidis sama ci mas vsi.Najlepsie idu vycesat ked su vlasy mastne a ten sampon je dost mastny.Inak hnidy najcastejaie vidno nad usami vo vlasoch tak si skus tam pozriet.

lulu0123
26. nov 2023

Skus si len vytriast vlasy,prehrabat rukami nad bielym povrchom-stolom,vanou.Ak mas,nejake spadnu.Alebo nech ti niekto pozrie hlavu.

bluka2
26. nov 2023

To si všimneš. Napríklad v noci sa zobudíš na to, že sa ti niečo deje na hlave

jaskolka
26. nov 2023

Najjednoduchšie je, keď ti niekto pozrie do vlasov, vši a hnidy su neprehliadnutelne. Alebo keď si sama, daj bielu utierku alebo svetlý uterák na stôl a poriadne si preces vlasy nad tým.

arianna25
26. nov 2023

Keď máš lupiny, tak padajú z vlasov. Hnidy držia prilepené na vlasoch. Môžu byť štípance za ušami, vzadu na krku. Kúp si šampón a všivacek-hrebienok by mal byť v balení. Prečeš sa ním a uvidíš. Alebo keď si umyjes vlasy tým šamponom tak popadaju.

jamidea
26. nov 2023

Nie, trochu skrabanie to nie je. Ak by si mala vsi, islo by ta porazit odsvrbenia, mala by si stipance v hlave a hnidy. Mne muz pozrel a povedal, nie nic. Ja som sa sla zblaznit od svrbenia a pri skrabani mi ostala za nechtom jedna "svina" . A to robim na sekretariate skoly, nie priamo s detmi. Bolo to pred 10rokmi, no hroza. Ziadne sampony nezaberali, nakoniec sim si hlavu preliala litrom octu a bolo po probleme

autor
26. nov 2023

ďakujem za radu prosím a kde ten hrebeň kúpim?