Ako zistím, či je moja únava zo psychiky alebo z niečoho iného?

6. apr 2023

Dobry den, ak chcem zistit ci moja nahla slabost a unava, ktora mi vznika celkom casto ci patri k psychickemu problemu alebo fyzickemu, ako to zistim?Mam predpisane AD a Xanax ale neuzivam to, moja otazka znie ci si mam vyskusat dat Xanax a ak to prejde ta slabost a unava tak ci je to psychickeho problemu?Dakujem

luccija
6. apr 2023

To máš jedno s druhým.Kto je psychicky unavený je aj fyzicky.Ak si dáš Xanax ten utlmí úzkosť, búšenie srdca, ale náladu a únavu nepozdvihne.
Nezistis to nijako len premýšľať koľko času oddychujes, čo Ta baví...či sa neprepinas.Tieto stavy prídu z niečoho čo robíš zle.Zelezo, štítnu žľazu ti kontrolovali?
AD Ta povzbudia budeš mať viac sily, energie

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cookie29
6. apr 2023

nuz povedala by som skor, ze ak je unava fyzicka, po par nociach dobreho spanku a zdraveho jedla je o nieco lepsie. Ak je unava psychicka, tak Ti spanok ani zdrave jedlo nepomozu. A Xanax nepomaha od unavy.

lindous
6. apr 2023

Ak máš pocit, že to je fakt nadmerná únava, tam by som skúsila vylúčiť fyzickú príčinu ako napr. nedostatok železa atď. krvným obrazom 😊

autor
6. apr 2023

@lindous krvny obraz som mal dobry

lindous
6. apr 2023

Tak potom ak máš dostatok spánku a zdravý životný štýl (aspoň vrámci nejakej normálnosti), tak to asi bude tá psychická príčina, ale tým že si dáš raz xanax si to nepotvrdíš, ako už napísali baby vyššie, ten ťa utlmí... Aké máš problémy, ako ich riešiš, prečo neužívaš predpísanú liečbu?

autor
6. apr 2023

@lindous lebo sa bojim AD, vraj mam panicku poruchu, casto ked mam niekde cakat tak som dost v strese, minule som z kostola musel vyjst co proste som tam nevydrzal lebo prisla namna panika je to des..a pred kostolom mi uz bolo dobre vonku

lindous
6. apr 2023

Takéto pocity sú vyčerpávajúce, takže nie je nič prekvapivé, že pociťuješ únavu... Ja by som liečbu určite skúsila, môžeš to prekonzultovať aj s iným psychiatrom ak máš pochybnosti a nezľaknúť sa ak výsledky neuvidíš okamžite... Nie som za to, aby sa brali AD ako cukríky, ale keď je problém, liečiť ho treba.. držím prsty, nech sa ti polepší

iwesska
6. apr 2023

Nechaj si AD dalej v sufliku a polemizuj dalej o tom,co si je. Asi ti je priemnejsie trpiet s PP,ako ju mat pod kontrolou a hladat si ine dg. Ale tak je to tvoja volba🤷‍♀️

autor
6. apr 2023

@lindous dakujem

autor
6. apr 2023

@iwesska ked ja mam stale pocit ze moje problemy niesu z PP ale niecoho ineho zato sa aj branim AD

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz