Ako zistím, či Euthyrox 25 zaberá?

diana249
10. nov 2020

Dobrý deň, prosím vás chcela by som som spýtať ako zistím na samej sebe, mimo kontroly u doktorky, že mi Euthyrox 25 zaberá. Beriem ho už pol roka a prvú kontorlu mám až v januári. Ďakujem za každú normálnu odpoveď 🙃

sara07
10. nov 2020

či si unavená, či ti zmizli nejaké priznaky čo si mala predtým, tie kontroly ano byvaju tak raz za rok ak nie je problém nejaky ,častejšie sa dáva ked niečo nie je v poriadku

diana249
autor
10. nov 2020

@sara07 Jediný príznak čo som mala bol to že som veľmi pribrala nič iné. A taktiež ani teraz sa necítim ani lepšie ani horšie a ani z váhou som nešla ani hore ani dole. Cítim sa úplne rovnako ako pred tým. Preto má zaujíma či sa to dá nejako zistiť na samej sebe 🙂

sara07
10. nov 2020

@diana249 tak pokial viac nepriberaš už tak to zabera ale schudnut ti to nepomôže to si musiš odhladovat a odbehat

majamat
10. nov 2020

@diana249 ake si mala TSH a T4?
mas pomerne nizku davku lieku, cize je mozne, ez si vysoke hodnoty nemala a mohlo by sa ti to dat donormalu rychlo, no zemna celeho metabolizmu nie je proces, ktory sa napravi za tyzden. napravia sa len hodnoty v krvi, ale telo sa zotavuje dlhsie.

diana249
autor
10. nov 2020

@sara07 No to by som chcela asi veľa aby som od tabletiek schudla 😅 ďakujem za radu a informácie 😇

diana249
autor
10. nov 2020

@majamat TSH 8,96 T4 13,7 🙂 hej hej pani doktorka povedala že to nie je katastrofa, len som bola zvedavá či aj na sebe uvidím nejaké príznaky že lieky zaberajú 🙂

marci77
10. nov 2020

skuste sa mozno spytat aj v skupinke
https://www.modrykonik.sk/group/2168/

ale co som ja citala jednu diskusiu euthyrox vobec nemal vplyv na priberanie, co sa tam viacere baby zhodli

u mna tiez nemal vplyv na priberanie
ale tak mozno je to individualne
a aj nejake ine lieky beriete?

diana249
autor
10. nov 2020

@marci77 Ďakujem 😇 nie nie ja som nemyslela že z toho lieku priberám 😅 ale len či uvidím nejaké zmeny že ten liek zaberá😇 nie neberiem nič iné

marci77
10. nov 2020

@diana249 neviem, ja som ho tiez uzivala, presne aj taku istu davku

vlastne som ani netusila, ze nieco mozem mat so stitnou zlazou, pokym som nesla na preventivku k obvodnej a tej sa pohmatom nieco nezdalo, tak ma poslala na sono, zo sona na endokrinologiu....tiez sa pani doktorka vyjadrila, ze to nie je take zle.....a pytala sa ma kadeco, a nakolko sme v tom case ccheli aj otehotniet, tak mi kazala, aby som brala aj 25euthyrox, ziadne zmeny som nepocitovala
otehotniet sa podarilo, v tehotenstve mi zvysili davku na 50

diana249
autor
10. nov 2020

@marci77 aha dobre 🙂 ďakujem

majamat
10. nov 2020

@diana249 teraz toto napisem aj trosku vseobecne. jedna vec su vysledky a druha vec klinicke prejavy. mnoho ludi s poruchou funkcie stitnej zlazy sa neciti uplne OK aj napriek dobrym vysledkom., cize to, ako sa citis ti zrejme na 100% nepove, ake mas hladiny hormonov. no anstastie si hodnoty vysoke nemala, teda TSH a T4 je v norme, preto sa ti TSH moze upravit pomerne rychlo.
dcera berie Euthyrox 4r a mala obdobia, ked mala aj zhorsene hodnoty. najviac usim nad 7. dr. jej urobili mesiac po zvyseni kontrolny odber a uz boli vysledky v norme.

diana249
autor
10. nov 2020

@majamat ďakujem 🤭