Ako zistí prekonaný, že je opäť chorý na Covid-19?

30. nov 2021

Ako zistí prekonaný že je opäť chorí na covid 19 ? Keď sú príznaky rovnaké ako chrípka ? Spravila rozbor o tom či je prebiehajúca choroba ?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anjelicek26
30. nov 2021

Nezisti to bez testu bohuzial.

autor
30. nov 2021

@viestta ale test ukáže pozitívny výsledok tak či tak aj dva mesiace po prekonaní preto tá otázka ...

autor
30. nov 2021

@anjelicek26 nezistí to z klasického testu to je problém..preto sa pýtam či sa robí nejaký rozšírený...

anjelicek26
30. nov 2021

To nie je uplne pravda...moji synovia obidvaja pcr negativ po 14 dnoch od pozitivneho PCR ..."cele mesiace pozitivny test" po prekonani maju absolutne vynimky, paradoxne ani neviem, ako tuto statistiku robia, ked nepretestovavaju (u nas v nemecku ano, takze tento vyrok uz neplati)...vacsine po tych dvoch tyzdnoch negativ aj PCR... po dvoch mesiacoch chod kludne na novy test.

maruski99
30. nov 2021

no tazko povedat, to rozlisi len test, ci je to chripka alebo covid. napriklad znamy, ockovany a uz trikrat covid, nie chripka.

cickamon
30. nov 2021

manzelov kolega, onkologicky pacient, 2x ockovaný a behom mesiaca mu 2x vysiel pozitivny pcr test ked mal nastupit na liecbu do nemocnice...ako sa to mohlo stat netusime, lebo po prvej karantene mu vysiel test negativny a normalne ho liecili a bum po mesiaci zasa pozitivny aj priznaky ze vraj ma klasicke zatial len ľahky priebeh... si to vysvetlujeme zatial tak ze mozno ta chemo znicila aj protilatky vybudovane alebo ich mal aj po ockovani a prekonani malo... no uvidime co mu povedia lekaro ked zasa nastupi na liecbu...

eryykah
30. nov 2021

skus antibody test ten by mal ukazat prebiehajucu chorobu., alebo prekonanie.

autor
30. nov 2021

@eryykah Dakujem už sme to vybavili že spravia pcr test a obvodnému dajú vedieť či te to prebiehajúci alebo už len pozostatky ....🙂

autor
30. nov 2021

@maruski99 bože toľko šťastia mať v niečom inom ako toto..ockovany prekonaný a ešte znova a znova chytí 🤦

autor
30. nov 2021

@anjelicek26 my sme práve mali každý týždeň pozitívny test ....museli sme sa testovať každý pondelok keďže robím detskom domove ...neviem načo keďže môj výsledok aj tak nebrali ako pozitívny ale museli ho minút ...tak povedala riaditeľka 🤦ale teraz ma bolí hlava a mám svalovku akoby tlak na hrudi ale to asi skor stres a teda urobiť test je bezvyznamne keďže bude opäť pozitívny. Ale už som sa dohodla s naším dr ☺️

mmoni89
30. nov 2021

Malo komu ukáže 2mesiace po prekonaní plus, skôr výnimky

dzina007
30. nov 2021

nooo u nas aj ja aj manzel aj deti sme mali na 12-ty den od zaciatku priznakov uz domaci antigenovy test negativny.
Mladsieho syna testujeme kazdy tyzden a antigen testy ma negativne.
Takze ak by sa nakazil znova ratam ze zas by vysli pozitiv.

hivanik
30. nov 2021

Poznám pár ľudí ...1x pozitivní a po 2 mesiacoch znova pozitívni ....medzi tým boli testovaní a boli negatívne výsledky....A mali aj príznaky ....

autor
30. nov 2021

@mmoni89 no my sme mali práve dlho veľmi a aj teraz je ale aj príznaky ...

matkahelka
30. nov 2021

@dzina007 antigen predsa ukaze pozitivitu len ked je clovek infekcny, bavime sa o pcr teste. ten ukazuje pozitivitu dlho.

matkahelka
30. nov 2021

moj muz mal pcr pozitivny aj po mesiaci. svagor je lekar, on sa testoval kazdy tyzden a pcr mal pozitivny necele 3 mesiace. a nebol znova nakazeny, boli to "pozostatky"

dzina007
30. nov 2021

@matkahelka ved ano. takze ocakavam ze ak by zas ochorel niekto z nas a mal priznaky opat mu vyjde antigen pozitiv lebo by bol infekcny aj.

pcr viem ze ostavaju dlho. len ta naloz virusova klesa

mmoni89
30. nov 2021

@matkahelka svokor už nemal po 2tyzdnoch. Je to dosť individualne

autor
30. dec 2021

Baby tak je to u nás opar aktuálne ....dnes ráno pozitívny antigen okamžite po nakvapkani na test a pcr robený na obed a večer už výsledok pozitívny a vírusová nálož 26 ... hraničná hodnota strednej nalože ( od 25 je už vysoká ) aktuálne bolesť hlavy kĺbov hrdla nádcha ....snáď sa to bude len znižovať ...príznaky sú už od 26.12 ...🤔