Dobry den, spravila som si samo test a som pozitivna. Ako ziskam potvrdenie ze som prekonana?
Lekar ti ziadne potvrdenie nevypise. Ak chces mat potvrdenie o prekonani, tak sa objednaj na pcr cez korona.gov
Tak ako píše sam2. Ak sa budeš objednávať na ocr, určite daj ze máš pozitívny antigen a priznaky
@adelsa Z domaceho testu nic. Treba bud ag test z momky a potvrdenie od lekara (plati len na ucely PN a karanteny) alebo, ak je potrebny QR kod, tak pcr test. Bud cez korona.gov alebo klasika plateny pcr v sukromnom labaku, kedze zacinaju chodit zamietave smsky kvoli velkemu poctu ziadosti.
@sam2 takže,skúsenost z minuleho týždňa.Obe deti pozitivne domáce testy.Hned som ich objednala na PCR,kedže mali aj slabe príznaky.Ja som bola zatial bez príznakov,tak som si nerobila ani test.Objednala som sa s nimi aj ja,načo mi prišla zamietava sms.Volala som na RUVZ,tam mi povedali,že nemám dôvod na PCR,keďže som očkovaná a nemám príznaky.Ešte v ten den ako som bola testovat deti to u mna prepuklo naplno,objednala som sa opäť už aj s príznakmi,termín na testovanie mi dali na ďalší deň
@delphineta ved pisem. Na hlavu totok. A ano citala som, ze ockovanym zamietaju terminy. A pritom podla vsetkeho kapacity su zatial.
@sam2 ja tiez netusim,preco to napriklad neriesa sukromnymi labakmi s preplatenim cez poistovnu... My sme teraz pozitivne cerstvo otestovani, priznakovi... Sme piati, ved mna by drblo o zem dat tolke peniaze za pcr testy... A zas byt po dvoch rokoch tohto marazmu "konecne" pozitivna a nemat potom z toho aspon QR kod kvoli zdaniu normalneho zivota, tak by ma drblo dvakrat.
@sam2 no čo ti poviem,bola som vytočena,mohla som to mat už za sebou,teraz ešte len čakam na výsledok,lebo včera testy a vraj dnes vysledky.No neviem keď nedela
@delphineta verim ti. Bola by som tiez
Tie čo nemáte auto - chodíte na PCR normálne MHD? Aj po pozitívnom samoteste?
@baboobchod a nema ta kto odviezt? Mna vozil muz
@sam2 nie, so žiadnym šoférom nebývame, čiže ten, čo by nás viezol, by bol kvôli nám ohrozený. V pešej dostupnosti sa pcr netestuje, to som už pozerala. Syn je pozitívny samotestom, síce aj 2x očkovaný, ale doklad o prekonaní covidu by mu predĺžil covid pass o 2 mesiace… tak rozmýšľam, čo s tým PCR a zaujimalo ma, ako to robia iní v podobnej situácii, ci chodia veselo verejnou dopravou 😁
@baboobchod nemalo by sa. Ja by som volila auto. A to pozitivny respi plus rusko plus rukavice. Vodic minimalne respi. Otvorene okna a nerozpravat pocas jazdy 🤷♀️
A samozrejme potom auto vydezifikovat a poriadne vyvetrat
@adelsa samotest ti je na dve veci... musis ist na oficialny a obvodny lekar Ti vypise papier o prekonani