Ako zatočiť s úzkosťou?

16. mar 2023

Pekný večer žienky. Tieto stavy mi prišli "zo dňa na deň" a ja netuším čo bolo spúšťačom. Píšem si aj pocitový denník kvôli depresiám ktoré som mala pred rokmi. Bolo mi odporúčané že potom si viem dopátrať príčinu ak sa mi zhorší stav. No nič nenasvedčuje tomu že by mi to spustilo tieto úzkosti. Trvajú už 4 - 5 mesiacov a začínajú mi prerastať cez hlavu. Nemám samovražedné myšlienky ani neplánujem skoncovať so životom ani sa nestotożňujem s tým že je svet nespravodlivý. To nie. Ale veci z ktorej tú úzkosť cítim sa vyhýbam no nedá sa úplne a mňa pohltia bolesti na hrudi žalúdočné trable hnačky stres potenie potreba vzdialiť sa od ľudí aj od všetkého okolo mňa. Netrvá to nepretržite ale vracia sa to vo vlnách niekedy viac niekedy menej. Je tu niekto kto to zvládol bez liekov a sám? Chcem to dať sama prebojovať to s dostupnými vecami ktoré mi môžu pomôcť. Poznáte nejaké techniky / bylinky / čokoľvek na zlepšenie stavu? Niekde som čítala že jediným liekom je výstup z bludného kruhu ísť do toho čoho sa bojím a zistím že strach je zväčša neopodstatnený. To sa mi ale nedá a ak by aj skončím s hnačkami a totálne slabá :(

minilla
16. mar 2023

Ak by si to chcela prebrat, napis. Som terapeut.

akvi
16. mar 2023

Tiež som to zvládla bez tabletiek. Terapie pomohli, tiež prestať bojovať s tým. Je to presný opak toho, čo ti povie niekto, kto to nezažil. V momente, keď som to prijala, tak mi trvalo fakt chvíľu zvládnuť ten stav, keď tá úzkosť prišla.