Ako zastaviť závislosť na čokoláde?

andrea1235356
23. feb 2020

Dobrý večer , chcem sa opýtať na vaše rady a typy ohľadom závislosti na čokoládu,sladkosti a podobne. Jem množstvo sladkosti vo veľkom pomere . Som schopná zjesť aj 4 milky za deň a podobne . Chcem sa opýtať či ma niekto skúsenosti s odopieranim si sladkého, či by ste mi neporadili , či ste schudli. Mám 85 kg a chcem schudnúť aspon 15 ale nechcem cvičiť nemám to rada . Vymením výťah za schody a spravím pár zmien ale cvičenie ma nebaví. Ak str schudli ,za aký dlhy čas ? Veľmi pekne Vám ďakujem za odpovede .

nini1010
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronika1234512345
23. feb 2020

Noo ja som síce na sladké nikdy nebola, ale sladké vody to ľúbim veľmi.
Keď som mala potrebu zhodiť kila navyše bez nejakého extra cvičenia. Vysadila som pečivo, pridala viac zeleniny a čistá voda.
Samsrejme bez sladkeho, ale niekedy som si dala hlavne pred ms.

alexk12
23. feb 2020

Bez cvičenia to nepôjde, či si niečo clovek "nekompezuje" tou nadmernou konzumáciou sladkeho,

berenika39
23. feb 2020

Začni cvičit a přestaň jíst čokoládu. Co jiného chceš slyšet?

strapec
23. feb 2020

@andrea1235356 matematika nepustí príjem musí byť menší ako výdaj 🤷‍♀️ keď upraviš stravu prvé kilá pôjdu rýchlo dole, potom pridáš šport a si tam kde chceš byť, na cukor je normálne závislosť, keď vysadiš, budeš mesiac škriabať steny, ale potom uvidíš aku majú ostatné potraviny chuť🙂

sara07
23. feb 2020

daj sa do pohody hlavne po psychickej stránke, vela báb zajeda sladkym, iné je že občas tak si dáš čoko hej ale každy dne

evica01
23. feb 2020

Nasad si chrom. Ty nemas zavislost na cokolade ale na cukroch. Milka nema nic spolocne s cokoladou 😁😂

najk
23. feb 2020

Jes aj normalne jedla a ovocie? Nedoplnas sladkostami nedostatok energie, ktory nastava v dosledku hladovania? Lebo pokial by si sa normalne 4x denne najedla, tak tolko sladkosti popritom zjest nezvladnes.

dajana555
24. feb 2020

@najk ale zvládne,viem podľa seba

zaba21
24. feb 2020

Skús niečo z toho :
- začni zdravými sladkými raňajkami (napríklad ovsená kaša s ovocím, orieškami alebo napríklad jogurt, ovocie, vločky)
- na desiatu si daj ovocie, prípadne oriešky
- obed nejaké zdravšie jedlo, maso na prírodno, priloha, veľa zeleniny
- olovrant nejaký jogurt
- večera prevažne bielkovinová+zelenina
- treba mať dostatočný pitný režim
- chuť na sladké môže spôsobovať tiež nedostatok bielkovín v strave
Vo všeobecnosti treba si pozrieť nejaké stránky o chudnutí, naštudovať si ako zostaviť zdravý jedálniček a potom sa pokúsiť sa tak stravovať.
Dá sa čo to schudnúť aj bez cvičenia, ale určite je vhodné zaradiť aspoň rýchlu chôdzu, prechádzky, bicykel, stacionárny bicykel, prípadne jóga a podobné cvičenia. Zajdi do kníhkupectva, existuje kopec knižiek a tiež stránky napríklad :
www.chudnutie-ako.sk
www.fitshaker.sk
Alebo na facebooku sú tiež rôzne skupiny. Prípadne si môžeš nechať zostaviť jedálniček na mieru, aspoň na začiatok na inšpiráciu.

matapo
24. feb 2020

...myslim ze to sladke trapi vela zien, aj mna. Ale ja viem na sebe ze to su proste nervy, kedze chcem fungovat cely den v pohode, byt prijemna mama, nenechat sa nicim vytocit,...tak to telo jednoducho potrebuje to sladke, tiez nedostatok spanku a unava, telo ziada rychlu energiu a to vo forme niecoho sladkeho, kludne aj slaneho, ale hlavne rychleho zvacsa nezdraveho, tak isto nevyvazena strava, len sem tam nieco stihnut dzobnut, uchmatnut a telo si stale pyta energiu ☹ takto funguje moje telo. Tak sa snazim mat dostatok spanku aby som unavu nezahanala jedlom, snazim sa drzat dobru naladu, nasla som si konicky pri ktorych dokonale zrelaxujem, snazim sa na stresove situacie divat z nadhladu, starostiam nepripisujem vacsi vyznam a snazim sa vo vsetkom zlom najst aj pozitiva aby som elimonovala stres, lebo ked som v strese tak jem viac, snazim sa najst si cas na pripravu zdravych ranajok, obeda, vecere, naozaj zdravych aj ked si to vyzaduje cas navyse lebo musim varit dvojmo niekedy az trojmo, mam tri deti, najmensiemu musim tiez sem tam zvlast, este nemoze vsetko. A naozaj sa to da, ta chut na sladke je podstatne mensia. A na zaciatku prisna dvojtyzdnova dieta, v pohode 10-12 kil sa nou da schudnut (ja som za dva tyzdne schudla z 85 na 72), vydrzat sa da, ale potom to chce naozaj zmenu zivitneho stylu, pocas diety som nemala energiu este aj cvicit, to by neslo, ale potom prisla chut na cvicenie akosi sama, teda tiez nie som na nejake behy, posilovne,... ale lubim bicykel, vezmem aj deti a takmer kazdy podvecer dame 12 km, lubim aj plavanie, takze idem si zaplavat 2-3x do tyzdna niekedy sama niekedy vezmem aj deti a lubim aj turistiku takze vikendy sa snazime travit aj s detmi na horach, no a vsade chodim pesi, chodza mi vobec nevadi, takze rano s detmi peso do skoly, kazde ma skolu na opacnom konci mesta, potom este prechazka s najmensim aj zo 2 hodiny a po obede zas po deti do skoly, takze clovek toho nachodi celkom dost minimalne 8km kazdy den...

lenuliatko84
24. feb 2020

Ja sladke milujem a vzdala som sa ho rychlo.dam si radsej banan a ine ovocie

zuzi56
24. feb 2020

Ja mám tu istú váhu, a aj problém-sladké.
Teraz som si kupila elipticky trenažér, po prvej jazde infarkt , ale každý deň pridávam 5 min, a je to super, človek sa musí ku niečomu dokopať sám, ina rada nieje.
A tento stroj mi vyhovuje najlepšie, z bicikla ma boli prdel.😂

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stanulienkat
24. feb 2020

Schody vymen za vytah ako pises. Ale aspon 10x denne. Zjest 4 cokolady denne- fuuu,vies aj sama,ze pri tvojej obezite to nie je dobre. Zmenit stravu a pohyb. Myslim,ze v dnesnen dobe vie aj laik,co ma robit. Ak cokoladu,tak kvalitnu,nie
Milku- to je len kopa cukru.