Ahojte, otázka je vyššie položená. Existuje nejaký spôsob ako to zadržať? Som dosť citlivá a vie ma rozplakať či už niečo od radosti, alebo niečo dojemné. Taktiež pohreby zvládam dosť zle a to nemusí byť ani niekto z blízkej rodiny. Viem, že sú tabletky na ukľudnenie, ale skôr by som chcela nejaký iný spôsob vyskúšať, ak nejaký je. Ďakujem vopred 🙏
ak potrebuješ plakať- prečo to zadržiavať ?
Ja som po 3 dieťati extremne citlivá - aj pri reklame mi padne slza - nikdy som to neriešila
Napomáha mi absolútne ale že absolútne nič, ani lieky na ukludnenie ani psychológ proste nič. Rozreve ma totálne úplne všetko, od naozaj dojemnych scen až po šmoulinku, ktorá sa zmenila na kus hliny😅
Dokonca j pohľad na šteniatka... Revem pri filmoch, rozprávkach, občas aj pri voľnej scéne v komédií...
Treba myslieť na nieco uplne ine na co sa dokážeš zamerať, napríklad na robotu alebo nieco co ta zaujíma a je to mimo toho co práve sa deje….ja som plakala aj synov prvy den v skolke ked mu maskot dal cukrík, nieco sa ma pýtal ale neviem co lebo som radsej rozmýšľala nad statikou strechy ked im napadne sneh
@lenka7477 niekedy je to neprijemne. Ja som sa dnes rozplakala v obchode. Nejake dieta tam srdcervuco plakalo a ja s nim. Museli si ludia o mne pomysliet. Pri dobrom filme alebo piesni sa rada vyplacem. No co neznasam na sebe,ked placem pri luceni sa s niekym. Alebo sme otca vyprevadzali na operaciu,revala som ako tur a pritom by som potrebovala byt v tej chvili silna kvoli nemu. Su proste situacie,kedy nemozes plakat a byt oporou pre blizkeho. Vyplakat sa potom mozem doma,ale nie pred nim.
A vadi, ze places? Kvoli tomu by som neuvazovala o tabeltkach na ukludnenie, ja v tom nevidim nejaky velky problem.
Ja mam rodinu v Brazilii a raz ked sme sa s nimi prvykrat stretli, tak otec mojej tamojsej sesternice sa viackrat pri roznych prilezitostiach rozplakal, vysli mu slzy, hlavne od dojatia. Aj my vsetci ostatni sme trosku slzili, bolo to emotivne stretnutie, ale nie tolkokrat ako on. Sesternica mi hovorila, ze je proste taky, ze casto place. Vobec jej to neprislo nejake nemiestne (ani mne) a to sa jednalo o chlapa. V inych kulturach je to teda asi povazovane za bezne a normalne, ja by som z toho nerobila vedu ani u nas.
Ono je otazka, preco by pri velkej radosti, pri tazsich scenach vo filme ci na pohrebe malo byt "nevhodne" plakat... ludia dnes chcu byt ako stroje, ziadne chyby, ziadne emocie... bud taka ako si, je to tak v poriadku...
Je dobré, keď ešte dokážeme cítiť a empaticky prežívať dianie okolo nás. Nie sme citovo vychladnutí, ľudia s hrošou kožou, ktorých sa nič nedotkne. Čo je už len krajšie ako slzy radosti? Tešiť sa spolu s radujúcimi 😅a plakať s plačúcimi😢? Som rada, že si. ❤ 👏
na plač lieky na ukľudnenie? to nech ťa ani nenapadne...
radšej plakať ako pchať sa chémiou pre nič - za nič..
Mne raz poradili poriadne sa stipnut na vrch ruky, tak vyskusaj. Ako je zapastie zhora, nie zo strany dlane. Poradili mi to az potom, ako som to potrebovala, takze odskusane nemam.
Tak zasa netreba plakat za vsetko, pre mna je to take nemiestne. Mam taku svokru, placku. Je to obcas dost trapne.
V duchu pocitat a sustredit sa iba na pocitanie 1,2,3,...100,200 mne toto celkom pomaha. Tiez som taky placko,dojme ma vela veci