Ahojte maminy,
položím pár otázok, budem rada, ak mi niekto poradí. Vopred ďakujem 🙂
1. Pomohlo Vám alebo niekomu vo Vašom okolí otužovanie? Mám teraz na mysli otužovanie studenou vodou 😎
2. Kedy je najlepšie začať s otužovaním? Myslím ročné obdobie 🙂
3. Aký je postup pri otužovaní?
Myslíte si, že to zvládne aj človek, ktorý nemá rád studenú vodu? 😀 Ďakujem.
@rebellefleur postup som myslela, ci stacia napr. 2 min. vecer denne, chapes 😀 Resp. postup - ci ta voda musi byt vlazna alebo studena, chapem ze zacinam od noh smerom hore a ci staci minutka... Raz denne, 2x denne - kedy sa tomu povie uz otuzovanie. Nieze si ja dam vecer minutku vlaznu vodu a budem v tom, ze ako otuzujum 😀 Dakujem za odpoved 🙂
1. Určite áno, mňa rodičia otužovali od narodenia a ako dieťa som chorá nikdy nebývala, a vlastne ani teraz veľmi nebývam. Môj syn je na tom podobne, otužujeme ho, má 22 mesiacov a "chorý" bol raz (dva dni mu trošku tiekli vodové soplíky, asi dvakrát si kýchol a trikrát zakašľaľ, mal vtedy 20 mesiacov) 🙂
2. Najlepšie je podľa mňa začať hneď, radšej pomalšie, trošku, ale nečakať trištvrte roka len kvôli tomu že "nie je vhodné obdobie".
3. Postup asi u každého iný, my sa otužujeme tak, že po každej sprche si dáme ešte na záver studenú (tú najstudenšiu), časovo ťažko povedať, ja podľa aktuálnej chuti, syn cca tých 10-15 sekúnd 🙂
4. Zvládne to každý kto to naozaj chce 🙂
Toľko môj neodborný názor 🙂
ja si davam kazde rano ladovu sprchu,obcas sa vykupem niekde v jazere, tak do novembra, potom uz nie 😀 chora byvam velmi malo...
ahojte, ja som k otuzovaniu prisla nahodou, citala som clanok o hnedom tuku velmi ma to zaujalo. NAjvacsi benefit otuzovania u mna bol, ze sa mi zlepsila imunita - neochoriem od deti, ked spia chore vedla mna a potom vykon, pred otuzovanm som bola pocas dna mentalne unavena, teraz mi cely den funguje mozog na 100% a viem sa sustredit, su na to uz aj studie napr. tu https://temazdravie.sk/otuzovanie-a-vplyv-na-zdravie/
Ahoj, keďže mám partnera ľadového medveda, tak tu máš odpovede:
1. Jemu to pomohlo, odkedy otužuje a to je už roky, nikdy nebol chorý. Ja bývam chorá často a dlho, nikdy to odo mňa nechytil. Keď cíti, že na nho niečo ide, dá si večer jeden paralen, vypije teplý čaj a na druhý deň je zdravý ako rybka 🙂
2. Najlepšie je začat na konci leta - čím viac sa ochladzuje vonku, tým studenšiu vodu si dávaš aj ty
3. Postup??Neviem, aké otužovanie myslíš, asi iba také domáce vo vani, nie? 🙂