Ako zabrániť opätovnému návratu pľúcnych chlamýdií?

zilka21
27. nov 2019

Ahoojte chcem sa spytat a poprosit o radu mamina casto mava chlamydie plucne .bud zapal pluc alebo priedusky.vie mi niekto poradit ako tomu zabranit,aby nebola tak casto chora.🥺mam 2 rocnu vnucku myslite,ze je to pre vnucku nebespecne,ked prababka mava taketo zdravotne problemi??dakujem.

sapetka
27. nov 2019

@zilka21 no ano ak su v kontakte. A z kade to dostava vasa babka tak casto. ?

merlinja
27. nov 2019

mala som pred 2 rokmi. celú zimu sa mi to vracalo. treba to vyliečiť dlhodobo podávanými antibiotikami. a podporovať imunitu všetkým možným.

pribinak
27. nov 2019

Chlamydie ma babka uz doživotne. Treba ich riadne preliecit ATB, aby sa znížili hodnoty

zilka21
autor
27. nov 2019

No pekne.neviem ci zo stresu ci z namahy hned ochorie oslaby imunita

zilka21
autor
27. nov 2019

Lebo teraz fakt si davala pozor nechodila ani medzi ludi ani studene nepila len mala stres asi dva dni bola nervozna ci z toho neviem.Ale velmi rychlo sa spoti ci sa odokrila neviem,ale trapi ma to

zilka21
autor
27. nov 2019

Skoro raz za mesiac a pol sa mamine to vracia a vzdy sa lieci aj tromi antibiotikami.

merlinja
27. nov 2019

@pribinak tak to nie je celkom pravda. nejaký čas po prekonaní choroby sú pozitívne hodnoty tuším IgG či ako sa to volá, len to hovorí, že človek to mal. Lekár mi povedal a aj som našla na nete, že chlamýdie prekoná 80% detskej populácie len prejavy sú miernejšie ako u dospelých. Antibiotiká treba užívať dlhodobo a nie všetky druhy sú vhodné. A asi netreba čítať net. Ja som to robila a teda obišla som všemožné oddelenia, lebo som si to začala pripúšťať. :o)

mila19
27. nov 2019

Ja som sa nato pýtala pľúcnej a tá povedala doslova toto- No keď to nechytí od vás (môj syn) chytí to v obchode od iného. A že pediatri ich vôbec neriešia. Išla som za našou pediatričkou a poprosila ju o odber krvi kvôli synovi. Doslova ma vysmiala a ubezpečovala ma, že jej deti to od nej nechytili ...
Mám ich už druhýkrát práve teraz.

zilka21
autor
27. nov 2019

Ano dakujem aj moju dceru vysmiala lekarka,ked moja vnucka Dorotka mala kazdy mesiac 40 teploty bez kaslu a ked prosila papier na imunologiu ju vysmiala...A mozno tie tepoty suviseli s prababkou lebo vzdy po navsteve bola Dorka chora a mala zvyseny crp a obvodna detska ze to je normalne..mozno nahoda??

sara07
27. nov 2019

@zilka21 zmente lekarku , ved také teploty to nie je sranda , načo platite nekrestanské zdravotné odvody ?

zilka21
autor
27. nov 2019

@sara07 ano je to tak.lekarku sice nezmenili,ale dcerka presvedcila lekarku a bola s malou u imunokoga a ma oslabenu imunitu a nasadenu liecbu,ktora vidiet,ze zabera 👍klop klop.