Je niečo proti poteniu hlavne na chrbte ? Dosť mi to vadí pretože si nemôžem obliecť farebne veci keďže hneď by bolo vidno že je tričko mokré... mala som driclor ale to ma strašne štípalo a svrbelo takže to už nie
Aj ste to riešili s lekárom? Nadmerné potenie môže značiť aj nejaký zdravotný problém
@kkovacovak áno mám problémy so srdcom
@petus998 No ako to je hrozné človek si nemôže ani nič pekne obliecť lebo hneď by to bolo vidno a teraz keď už je tak pekne vonku
Asi skôr by som riešila životný štýl a zdravie, potenie je prirodzené ale až takto ako to popisujes mi to príde príliš. Ja osobne mám spotený chrbát až po naozaj veľkom vykone ako je túra alebo šport.
Tak ak mate stanovenú diagnózu tak to môže byť z liekov alebo ako píše príspevok vyššie zo stravy. Ono zabrániť poteniu moc nejde jedine injekčne botulotoxínom. Stojí to tuším od 300€ vyššie. Realizujú to na estetických klinikách alebo na plastickej chirurgii vraj bezbolestne
@zuzka1117 nemám zlý životný štýl...
Tak potom to asi naozaj môže byť tým srdiečkom, asi poteniu na chrbte sa nedá úplne zabrániť.
Bud ten botulotoxin alebo elektroantiperspirant, jedno aj druhe je dost drahe ale vraj pomaha dlhodobo
@matqa411211 viete čo mne už na cene asi nezáleží, pretože ja dojdem z obchodu domov a mám mokré tričko no ako blbá som vyzerala s fľakom na chrbte..
Mozu to byt hormony alebo aj stitna zlaza. Tak isto sa vyskutuje tento problem uz pri miernejsej nadvahe. Vela doktorov kaze schudnut a zvacsa to prestane. Alebo ak uzivate neake lieky dlhodobo.
Baby botulotoxin v ziadnom pripade neodporucam. Mam znamu na plastickej chirurgii a povedala mi ze dane miesto ,,opichane,, sa prestane potit a telo sa vam zacne viac potit na inom mieste. Cize to moc neriesi problem, moze to pomoct aj nemusi (zvacsa). A dalsia vec nech si kazdy zo svojim telom robi co chce ale radsej nez si pichat do tela jed skuste najst pricinu. Nadmerne potenie nie je z nicoho nic. Vela zdravicka ❤
Tiež sa veľa potím, a to ani nemám zdravotný problém či nadváhu, športujem... Nie tak na chrbáte ako pod pazuchami. Do práce pod košelu alebo farebné šaty som to riešila takým "tričkom" cez ktoré neprejde pot.
Ešte som čítala, že šalviový čaj pomáha, no nemám zatiaľ odskúšané. 🙂
Tiez s tym bojujem cely zivot. Bola som na roznych vysetreniach a nič nezistili.uzavreli to ako hyperhidrozu bez priciny. Vraj je to sposobene tym ze nervovy system je drazdivejsi nez u inych ludi a tym padom spusta uz pri najmensej namahe a teple potenie.niekedy aj v klude
Driclor štípe a svrbi prvé dni, potom je už dobre a je naozaj účinný, len sa netreba vzdať po prvej hodine 🙂 Ja som ho naposledy použila roky rokuce dozadu, asi 6dni vkuse, a odvtedy utalo a sa spotim len klasicky v lete alebo pri športe. Pred tým to bolo tiež neúnosné 😕
@marticka85po ja toto mam cely zivot od puberty a tuez rovnaky zaver. Mam aj hyperfunkciu stitnej zlazy a ked je hormonov viac, tak to je ale "ine" potenie...🤔
@nevenka ja chodim kazdy rok na endokrinologiu ale vzdy som mala vynikajuce vysledky zo stitnej zlazy. Ja sa ale potim na celom tele,najviac asi hlava.je to strasne neprijemne.
@marticka85po a skúšala si niečo na to?
Skusala som len ten driclor ale to by som sa s nim musela cela obliat 🤣
@marticka85po no ved ano, ja som tiez do porodu druheho dietata bola uplne zdrava a potila som sa ako kon. Ked sa mi stitka dodzubala, tak este duplom aj na hlave, tvari, vsade, este intenzivnejsie. Na nervy je to, aj ked je uz stitka v norme. Neviem, ako inak to riesit...☹
@nevenka neviem ani ja. Stale dufam ze nieco vynajdu a zbavia nas tohto utrpenia. Cloveka to obmedzuje najma v spolocnosti,pretoze komu je prijemne sa pozerat na spoteneho mokreho cloveka,ked vsetci ostatni su suchi? A nemozem si ani obliect co by som chcela.stale len cierna alebo biela.niekedy mam depky z toho.hlavne ked vidim ze ine zeny ani kvapku potu nepustia a ja sa musim 5krat denne prezliect aby som neprechladla. V praci je mi to tiez trapne. A o lete ani nehovorim.je to na slucku niekedy
Ahoj ja sa potom non stop všade a doslova všade keď ideme autom mám aj na leginach flak a vyzerám ako pocikana už tiež mi to vadí ak ti nevadí ja sa len pripnem k tvojmu problemu