Žienky ako sa zapisuje bazalna teplota do tabuliek nerozumiem tomu, dnes som si merala ráno tak som mala 36.6C to znamená čo? To sú plodné či neplodne dni?
@marinecka95 och ja som z toho debil, ani neviem ako si to zaznamenať do grafu či som už mala plodné dni alebo nie MC my skončilo pred 3dnami , pol roka dozadu som mala normálny MC 28dni , no pred pol rokom som bola na 2hom potrate a už 2X to znamena ze v novemberi a v decembri my vyšlo 32dni cyklus, a trvá 5dni
@edi1234 existuju aplikácie, kde sa dá pekne zapisovať každý deň a samé ti označí ovuláciu. Skús sa zaregistrovať na stránke womenzone.cz - je to česká stránka
@marinecka95 ja mám ten klasický kalendár, čo je menstruacny, len že som počul a že sa nedá spoliehať veľmi na kalendáre
Aby si sa mohla orientovat v baz.teplotach ,musis merat cely mesiac a to od skoncenia Ms do dalsej MS...pokial si teraz 3dc...kludne meraj dalej a zapisuj si...36,6 vyzera,ze cca toto su tvoje predovul.teploty....po ovulacii by sa teplota mala zvysit +- o 0,5st...skus sa zaregitrovat na roznych strankach ,kde sa daju teploty zaznamenat...su v anglickom,nemeckom ,ci ceskom jazyku..nie je to nic komplikovane..
Ahoj ja používam kalendár fertility friend a je podľa mňa pekne prehľadný. Aby si vedela,kedy máš plodné a neplodné dní,tak zapisuj teploty aspoň 2-3 mesiace. Ako píšu baby tak na začiatku sú teploty nížie a potom ti stúpnu. To na grafe pekne uvidíš. Ovulácia je vždy posledný deň nízkych teplôt. V grafe to pekne uvidíš ako to stúpne. Pre predstavu ti pošlem môj tohto mesačný. Ovulácia bola 7.1., čo je posledný deň nízkych teplôt. Vždy to zistíš až spätne
@edi1234 musíš si zapisovať hodnotu každý deň. Záleží, aké máš teploty pred a po ovulácií. Na základe toto, čo uvádzaš v otázke sa nedá posúdiť. Pravidlo je .. po najmenej šiestich dňoch nízkych teplôt nastáva zvýšenie na minimálne 3 dni nad najvyššiu hodnotu v prvej časti cyklu. Ovulacia je posledný deň nízkych teplôt. Pre jednoduchšie vysvetlenie pridaj graf 🙂