Ako vyzerá vás denný jedálniček?

29. mar 2021

Ahojte . Zaujíma ma , ako vyzerá váš denný jedalnicek ..,ako často jete a čo . Ja mám pocit že zjem veľmi malo .. ranajky .. potom neskoršie obed a menšiu večeru a to je tak všetko , chcem papat viac keďže trosku mi treba pribrať .. ale nie vždy som hladna a často krát mi takto malo jedla staci

monykam
29. mar 2021

vidíš to a ja mám zase opačný problém, ja zase musím každú chvílku niečo hltať, ešte aj večer musím nejakú sladkosť aspoň ...hrôza so mnou , ja by som potrebovala tvoj režim jedenia, ale mám stále pocit že by som si niečo dala

0silvia0
29. mar 2021

Ja tiez jem malo, jem az ked som hladna a nemam potrebu sa napchavat a labuzit. Ale vahu mam akurat. Vidis a vacsina zien ma opacny problem a stale riesia chudnutie...

lindous
29. mar 2021

Ja som to mala úplne rovnako, teda svojím spôsobom stále mám, s priberaním bojujem už dlho dlho dlho... hlad nepociťujem takmer nikdy, jem zo zvyku, keď som plná, nedokážem dať do seba o sústo naviac, aj keby mal na tanieri zostať iba jeden zemiak, nedotlačím ho...

Keď som sa tomu začala venovať tak viac a naozaj som si povedala, že s tým idem niečo robiť, tak som si chvíľu počítala kalórie, aby som získala odhad, čo koľko má, zistila som, že mám veľký problém prijať dostatok, nie to ešte nadbytok a hlavne, že mám problém s príjmom bielkovín...

Môj jedálniček, keď sa snažím a mám dobrý deň vyzerá zhruba takto :

Raňajky nedokážem hneď po zobudení, tak mám také neskoršie - väčšinou vajíčka (snažím sa so šunkou , či už praženica, omeleta, ham and eggs) a ku tomu nejaká zelenia alebo keď mám chuť na sladké tak ovsená kaša s ovocím, semiačkami a orechovým máslom na doplnenie tukov... ak mám ráno čas a chuť, tak proteínové lievance s ovocím.

Desiatu dosť často vynechávam, keď sa podarí dám si tvaroh alebo jogurt alebo aspoň dzobnem do oreiškov a sušeného ovocia 🙂

Na obed čokoľvek na čo mám chuť ... väčšinou sú to rýchle veci - kuracie/morčacie prsia na rôzne spôsoby, k tomu zemiaky/ryža/kuskus/tortilla/cestoviny/ryžové rezance a buď nejaká omáčka alebo zelenina (čerstvá, grilovaná, na másle). Cez víkend varíme aj také "náročnejšie jedlá"
- guláš, sviečková, halušky, no proste klasiky atď a ak zostane, tak to 🙂 V poslednej dobe sa snažím obmedziť trochu mäso, takže experimentujem viac s tofu, strukovinami a inými zdrojmi bielkovín.

Olovrantovať zvyknem, buď nejakú nátierku (vajíčkovú, mrkvovú, bryndzovú, rybaciu...) s pečivom, syr si dám rada a tak, proste čo je v chladničke 😅 prípadne ak mám za ten deň málo bielkovín, tak smoothie s proteínom.

Večera niekedy to čo obed, inokedy skôr raňajkové jedlo, často si spravím grilovaný hermelín alebo zapečený balkánsky syr so šalátom napríklad

No a cvičím, silové cvičenia s váhami, cca 3x do týždňa mi vyhovuje najviac. Posilka a plaváreň je vec, ktorá mi najviac v lockdowne chýba, ale dá sa aj doma, teraz keď je pekne, tak aj vonku na preliezkach 🙂

Mám aj dni, keď zjem strašne málo, lebo vyslovene nemám chuť a vtedy proste počúvam svoje telo...inokedy je to preto, že som lenivá alebo nestíham, vtedy sa na seba hnevám 😂 ... na to je fajn si rozplánovať a nachystať veci dopredu 🙂 a teda študujem teraz z domu, takže som celý deň doma, keď sa chodilo do školy normálne, tak som si krabičkovala a nosila...no viem, že nemá každý túto možnosť

Pozerám, že som sa rozpísala nejako viac, ale snáď ťa aspoň niečo z toho inšpiruje 🙂 ide to pomaly ale niečo som pribrala a cítim sa dobre ... a možno mi niekto poradí čo ešte zmeniť

marsmykkok
29. mar 2021

ja ráno mám kávu, ak mám dám si k nej aj nejakú menšiu sladkosť, napríklad jednu sušienku, 2 čokopiškoty a tak. Potom o 2 hodiny nejaké pečivo s niečím. Potom mám varené dosť veľkú porciu. Večer 1 pomaranč a na večeru tiež napríklad obložený chleba, párky, polka pizze a tak.

ruzasipova
29. mar 2021

Tiez jem menej, ale teda u mna je to teraz zamerne. Na ranajky cottage syr s dvoma platkami sunky. Potom az obed, ale tak teda hocico, na co mam chut. Niekedy na olovrant banan. A vecere sa snazim mat opat bez peciva - sunka, salama, syry, vajicka,zelenina. Ale ked muz objedna pizzu, alebo otvori cokoladu, respektive niekto ponukne kolacik 🙂 tak jasne, ze si dam, ale vsetko s mierou.

autor
30. mar 2021

@lindous vsak toto že ja aj chcem pribrať aj chcem jesť viac a snažím sa ale proste keď nie som hladna tak nezjem . Nedá sa to na silu zjesť. Niekedy mám dni kedy zjem toho viac ale vačšinou mi staci takto malo . A neviem čo môžem preto spraviť aby som bola viac hladna . V pohybe som až až .. doma sa nezastavim a potom poobede zas vonku s kočíkom ale hlad nikde a nikde 🤷🏽‍♀️

ktochytavzite
30. mar 2021

@lindous no mne pride ze ty skir mas taku dietu a nieze by si chceka pribrat

ktochytavzite
30. mar 2021

a nemas chute na sladke cez den?Ako daj si sladke ked nemas chut na jedko ani ja nie sim vibec hladna nejem veka ale zasa sldke mi chuti az az.

ktochytavzite
30. mar 2021

@ruzasipova a o aj ja tak jem malo ale zamerne ake ja nemam ani daky pocut hladu od mala,som jedla vzdy kebi mi chutilo.

autor
30. mar 2021

@ktochytavzite moc som sladké nikdy nemusela ale občas mám chuť tam si dam . Ja aj kojim tak môže byt tým že sa mi ťažšie priberá

ruzasipova
30. mar 2021

Hovori sa, ze pri kojeni zena chudne, ja to nepoznam. Kazdopadne, ked uz jes, jedz kalorickejsie jedla. Viac tukov a sacharidov.

lindous
30. mar 2021

@ktochytavzite porcie mám aj pri cvičení nastavené tak, aby som bola v kalorickom nadbytku, len nie každý deň sa mi to podarí aj dodržať, ale nechcem sa kvôli priberaniu napchávať neviem čím mastným a sladkým, lebo sa chcem stále zdravo stravovať, aby som sa cítila dobre 😅 a chudnúť nechudnem, max sa mi váha drží na tom istom

ktochytavzite
31. mar 2021

no tak pri kojeni sa chudne hej,ale zasa by si mala zdavo jest aby to mlieko bolo aj hodnotna.No ale ak chces pribrat mala by si sa napchavat aj ked sa ti nechce,lebo potom to tak vyznieva ze je to len o recoch a nie skutkoch;)